Sommerløpene i Melhus 2021

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2021


Vi inviterer til Sommerløpene i Melhus 2021 - nå også med nybegynnerløype!

Tilbudet er to løyper i Vassfjellet fra Rye med Hege som løypelegger, tre løyper inkl. nybegynnerløype på Øyberga fra Lauvåshaugan med Atle  som løypelegger og to løyper i Sjetnmarka med Frank Egil som løypelegger. Vi gjør oppmerksom på at det er parkeringsavgift ved Sjetnan og på Lauvåshaugan.

Her kommer løypene og link til Livelox for de som ønsker å legge inn spor fra GPS-klokke eller mobiltelefon:

Vassfjellet fra Rye
Kjørerute
Lang løype

Mellom-løype

Livelox Vassfjellet fra Rye
Øyberga fra Lauvåshaugan
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype
Nybegynnerløype
Livelox Øyberga fra Lauvåshaugan
Sjetnmarka
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype

Livelox Sjetnmyra fra skytebanen

Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 28. juni til 9. august. God treningstur. Vellykket klubbmesterskap i Leinstandmarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2021


Klubbmesterskapet onsdag kveld ble en flott avslutning av vårsesongen! Det er andre året vi har klubbmesterskapet ved odden sør i Lauglovatnet. Vi ønsket en reprise fra den fine kvelden vi hadde i fjor på samme plassen - og vi hadde samme løypeleggeren også. 

John hadde lagt fire løyper vest for vatnet. Det er takknemlig å legge grei nybegynnerløype i dette området med mange tydelige stier. Det satte nybegynnerne pris på. 2kmC- og 3kmB-løypene var lagt i greie traseer med ikke for vanskelig postdetaljer, men det gikk fint an å rote litt allikevel. A-løype derimot hadde mange krevende strekk og poster. Her var det bare å skjerpe seg!


Det starter med en del forberedelser. John er ferdig med postene og har trillebår til å frakte arrangementsutstyr til samlingsplass. Eivind og Hege hjelper til med merking.

Da er det klart for påmelding! John ekspederer Sigurd, Heidi, Hanna og Edward som alle skal ut i nybegynnerløypa. Bak ser vi Eivind, Øyvind og Johannes som alle er dypt konsentrert om oppgavene,

Stefan er registrert inn og er klar for langløypa. Det skulle vise seg å gå ganske bra med en god andreplass som resultat.

Iver er en av de nye dette året og har fått godt tak på orienteringa. Løpet denne kvelden gikk også helt utmerket i nybegynnerløypa!

Etter kveldens strabaser i marka med poster og strekk smakte det med grillpølser og drikke!

Kristoffer har nettopp badet i Lauglovatnet og rapporterte om ok temperatur - Atle like så. Kjell Rune nøyde seg med å være tilskuer denne gangen. 

Disse kom for seint til start, men deltok i selskapet etterpå. De var de mest ivrige og elegante av de bandende!

Flott plass på odden sør i Lauglovatnet. Her ble det grilling og etter hvert premieseremoni til de som ikke hadde dratt hjem.


Vi hadde to gjesteløpere fra Trollelg som er brødre og kommer fra Lauglo som har eiendom inn mot vatnet i vest. Paul her er "bare" 89 år og er imponerende sprek. Han løp 3km B, mens bror Anders tok like godt langløypa som gikk mye på gardens eiendom. Klara og John Magnus slår av en prat med Paul.

Hege og John delte så ut premier til klassevinnerne.
Her har Kåre fått premie som vinner av klassen H70- i 3kmB.

Johannes får her premie for sin solide innsats i 3km B. Han fikk beste tid i den løypa av alle og viser god form. Han er for øvrig midt i kretsens Sommer-o-leir som arrangeres på Fjellseter.

Kristoffer har kviknet ganske bra til etter en litt tung periode i vinter. Han kjempet tappert mot spreke +/-50åringer i langløypa. Han fikk ei god løpstid og vant klassen sin.
Atle og Jan Petter med hver sin premie.
Atle gjorde et kjempeløp i langløypa som var 4.6km lang og tida ble 44 minutter - kveldens beste km-tid!
Han var om lag 11 minutter framfor de andre i løypa. De tre neste hadde et sekundoppgjør, da det skilte 40 sekunder mellom de. Stefan, Kjell Rune og Kristoffer gjorde sine saker bra!

Jan Petter fikk beste tid i sin klasse i 3kmB framfor Eivind. 

I 3kmB-løypa var det damene som dominerte fullstendig! Her er 4 av de 5: Trine, Klara, Hege og Kristin er svært fornøyd med dagens innsats - premie ble det også. Ingrid kom litt for seint til å bli med på damegruppebildet.


Da er enda et klubbmesterskap gjennomført og vi takker John for utmerket regi! De som ikke fikk anledning til å ta løypene onsdag kveld kan oppsøke de denne uka. Se linker i nyhetssaken under denne.

Resultater leses på Brikkesys.

Nybegynnerløypa ble tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.


Da blir det sommerferie og vi har følgende tilbud: Ukens løyper står ute fortsatt. Turorientering ruller og går og det er bare å oppsøke Sportshuset eller Turo-portalen for kjøp av opplegg.

Så kommer det til helga det årlige Sommerløpene i Melhus med 3 løyper i 3 ulike områder. Det er postflagg i terrenget og det er mulig å bruke Livelox. Nytt av året er at vi legger ei nybegynnerløype i tillegg til lang og kort løype. Følg med på hjemmesida!

Ingen grunn til å ligge på latsida! 

God sommer!!Klubbmesterskap ved Lauglovatnet onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2021


Onsdag 23. juni kl 1800 blir det klubbmesterskap ved odden sør i Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det er samme sted som i fjor og vi regner med samme suksess som den gang også. Det er også samme løypelegger som i fjor og det er John. 

Du kjører fra Melhus til skistadion på Skogly. Derfra er det merket 5-600 meter rett nordover fra Ringvålskogen barnehage til sørbredden av Lauglovatnet.

Her får vi servert fire løyper av John egnet for gammel og ung, ferskinger og erfarne o-løpere. For de som trenger får hjelp med løypene og husk at klubbmesterskap er ikke noe annerledes enn en vanlig trening i så måte.

Etter løpet blir det anledning til å bade, grille mat på rist og i det hele tatt nyte den lange og fine sommerkvelden. Så badetøy, mat og drikke tar hver enkelt med.

Helt til slutt blir de yngste premiert for sin innsats i løpet. NB! Det blir utdelt løpsskjorter til utlån til de yngste så langt lageret rekker. De er også mulig å bytte skorter om vi har noen som passer.

Mer er det ikke å si: Bildet taler for seg - vatnet ligger å venter på oss!

Her er løypene:

NY

C-løype

B-løype

A-løype

Nybegynnerløypa blir tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.O-intervall i Momarka i dagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2021


Ett tjuetalls løpere deltok i kveldens o-trening fra parkeringsplassen ved Sjetnan. Nærmest til høyre ser vi Erlend, Live Marie og Randi Schrøder som straks er klar for Råtass-løypa.

Til høyre bak er John snart startklar i sin B-intervall-løype, mens Kristin og John Magnus skal ut i C-uperløypa.
Øyvind, Edward, Kåre, Hege og  Stein Ivar er i tenkeboksen før start.

Atle hadde lagt fire løyper, hvor de to lengste gikk i
Momarka øst for vegen til Sjetnmyra.
Disse to løypene hadde små treningsskjermer og ingen postenheter. Atle hadde lagt løypene oppdelt i 3-4 strekk i slengen og en kort pause. Så nye 3-4 strekk igjen - en form for intervall.


Kåre og Stein Ivar diskuterer poster og strekk etter sine løp, mens Edward tar vare på postskjermer til neste gang.

Signe, Maren og Frank Egil stempler snart ut fra start i C-uperløypa som gikk innover til skytterbanen i Sjetnmyra og nordover derfra og østover til mål
Atle vartet opp med kaffe og løpskaka. Advarselen er kun myntet for løpere som kunne bli fristet til bespisning og bare det i stedet for løping først og spising etterpå. Smakte gjorde det!
Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag blir det klubbmesterskap ved Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det blir også siste trening før ferien og  Sommerløpene i Melhus. Kveldens løpere fikk skikkelig tyvtrent før det løpet!

Av Atle fikk vi servert noen kloke ord om det å lete poster:

Et botemiddel kan være dette:
Nå må du toppe formen til klubbmesterskapet!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2021


Neste onsdag 23. juni arrangerer John klubbmesterskap. Kanskje du tenker; "Auda, jeg er ikke helt i toppform enda!" Fortvil ikke. I morgen onsdag 16. juni kan du toppe formen med o-intervaller. Møt opp på Sjetnan (den store parkeringsplassen på vei inn til skistadion i Sjetnemyra) kl 18.00. Vi tilbyr 4 løyper i det flotteste o-terrenget Melhus orientering kan by på.

A og B-løypa er lagt opp som o-intervaller hvor det er tett mellom postene og mange retningsendringer. Her er det store muligheter for høy fart og litt hvile mellom dragene. Det er ikke stempling, men du kan trene på touchfri stempling. Ønsker du å løpe den som en vanlig o-løype er det ingen som nekter deg det.

C-uperløypa (superløypa) er en kortere løype med masse poster og postbukker for dere som liker høyfart og effektiv stempling på postene.

Råtass-løypa har også masse poster og postbukker for de av dere som er så nære toppformen at det bare mangler litt finpuss før klubbmesterskapet.

 Vel møtt til en strålende treningskveld med høy fart og høy puls.


Råtass.pdf

C-uperløypa.pdf

B-intervall.pdf

A-intervall.pdf


Postene henger ute til søndag kveld.Tunge løyper fra Valshaugen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2021


Ung og litt eldre i skjønn forening. Her fra samlingsplassen kunne vi se til Ånøya og Buvikåsen. 

Eivind hadde lagt fire løyper i nordvestre del av Våttåsen-kartet med utgangspunkt fra Valshaugen på Lete. For alle de vel 20 løperne ble det litt høydeforskjell som fikk opp dampen i motbakkene. De to lengste løypene gikk i retning mot toppen av Våttåsen - en motbakken og resten unna. De to korteste løypene gikk en etasje lenger ned og lenger nord.


Johannes hadde denne gange beste tid i C-løypa og var godt fornøyd med løpet sitt.

Eivind speider etter påmeldinger. Hege og Stein Ivar er fortsatt avventende.

Erik og John Magnus studerer kartet før det braker løs på førstestrekket i C-løypa.

Ingrid T og Ingrid P har her forlatt startblokkene med kurs for 1. posten i C-løypa. 

Over er Emma Sofie ferdig med sin nybegynnerløype helt på egen hånd. Bare en liten sleiv mot slutten, så løpet ble helt perfekt.


Til høyre er Erlend og Kai Jørund i ferd med å bestemme seg for kursen ut fra start - også det i C-løypa. Løpet gikk nærmest prikkfritt!


På tur hjem fra løpet er utsikten til Buvika, Byneset og Nordgrenda flott.

Resultater kan leses på Brikkesys.

Nest onsdag blir det trening med utgangspunkt fra Sjetnmyra.Trening onsdag på Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2021

Vårens to løp i Orkla Gaula-karusellen er avlyst p.g.a. våre lokale restriksjoner. Vi kjører derfor vanlig trening denne uka og neste uke. Onsdag 23. juni avslutter vi vårsesongen med klubbmesterskap ved Lauglovatnet.Treninga denne gangen blir ei ordinær trening med fire løyper og tidtaking onsdag 9. juni fra kl 1800.

Vi tar sikte på å hjelpe ferske løpere med løypene denne gangen også.

Eivind er løypelegger fra Valshaugen med løyper i nordvestre del av Våttåsen. Kjørerute til midtre parkering ser du her.
Parker på de tre angitte plassene markert på kartet til høyre. Det er merket 300 m med hvit/rød merkeband til samlingsplass fra veien mellom midtre og vestre parkering.


På bildet øverst ser du samlingsplassen slik den så ut for 3 år siden med noen av deltagerne den gangen. Området ved samlingsplassen er halvåpent med delvis utsikt i retning til Ånøya og Malmsjøen. Løypene går i noe småkupert terreng, men også i skråli i retning Våttåsen.

Det blir fire løyper med tilpasset vanskelighetsgrad og lengde for alle.

Løypene er:

NYbegynner

2 km C

3 km B

4 km A/B

Skriv gjerne ut kartene selv.

Etter treninga  blir merkinga og nybegynnerløypa tatt inn, mens postene i de tre lengste løypene henger ute fram til søndag 13. juni. 


Storslagen Finn Fram Dagen finale på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2021


Fargerikt felleskap på Grønneset. Nima Nuhoo, Mootii Tadesse, Tariku Daka, Oliver Juhasz  og Krisztina Staedel får representerer de over 60 deltagerne som kom på Finn Fram Dagen finale i kveld.Vi kunne ikke fått en bedre ramme for finalen: Kjempevær, mange flotte løyper, god (?) badetemperatur og masse ivrige o-løpere i alle aldre.
Hege hadde ordnet med tre korte treningsløyper for de ferskeste av løperne som toppet seg med Råtass finale-løypa og løperbrikke i handa.Frank Egil, Eivind, Stein Ivar, Atle og Kjell Rune er her mer enn klar til å ta i mot deltagerne på finaledagen av Finn Fram Dagen. Martin var også med i staben, men ble ikke med på bildet.

Fotograf? Hege naturligvis som i tillegg til fotograf var løypelegger for hele stasen!

Martin er her klar for å ta med løpere fra Idrettsveien bofellesskap i skogen. De har stilt på alle tre løpene.
John er også klar for sitt løp i langløypa.

Til høyre har Pål nettopp stemplet sammen med Martin.

Atle i full gang med å forklare o-sportens finesser for ivrige all-idrettsdeltagere.
Planlegge neste strekk - retning - så full fart!


Even og Frank Brudal inn til publikumsposten på østsida av grasvollen ned til brygga. Etter det var det bare noen få poster inn til mål.

Familien Bredland Seehuus er her på vei til startposten - bare litt finpussing av veivalget står igjen.

Herman og Birgit Nestvold Singstad er på tur inn for registrering av poster og tid etter at Råtass- løypa er unnagjort.

Da var kveldens løp på Grønneset over for denne gangen. Noen, men slettes ikke alle som vises her på volden og på brygga var o-løpere. Mange av kveldens løpere (flest unge) dristet seg uti vannet som ikke hadde nådd sydentemperatur enda. For mange ble det første dukkerten for året.

Da får vi håpe at mange fra Idrettsveien, all-idrett og ferskinger ellers har hatt det kjekt disse kvelden i vår og at det fristet med gjentakelse. Nesten onsdag blir det trening fra Lete/Valshaugen med flere løyper å velge i, men ikke så mange som vi har hatt til nå.

Deltagerliste fra kvelden løp kan studeres her.

I tillegg til treningskveldene er det mulighet for å delta i turorientering, der opplegget med Grønne løyper i sentrum (gratis) kan være en fin start. 30 poster i sentrum gir for små føtter og/eller litt slitne føtter mulighet for gullmerke i Turo. Disse postene inngår også i den ordinære turorienteringa for de litt mer spreke føttene. Poser med kart er å få på Sportshuset.