Treningsløp onsdag….og resten av uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2021


Så kom den kalde fine tida. Åker, eng og skogsbunn er bunnfrosset og det ligger et dryss av snø på bakken. Kommende onsdag (1.des)   tar vi som vanlig et treningsløp, med oppmøte på pendlerparkeringen på Brubakken klokken 1830. Frank Egil legger tre løyper: en overkommelig nybegynnerløype, en middels kortløype og en ganske lang langløype.

I etterkant av treningsløpet på onsdag tar vi som vanlig ei økt i gymsalen på Høyeggen, med variert sirkeltrening. Muskler og ledd holder endelig på å komme seg etter Eivinds hardkjør sist onsdag, så nå er det bare å kjøre på med mer utfall, planke og situps. Oppstart kl 2000.
Det har kommet arrangøren for øre at flere av de faste møtende kan være forhindret fra å stille på løpet på onsdag, og vi lar derfor postene henge ute til søndag kveld (5.des). Kartfilene legges ut på denne siden onsdag kveld.

Her kommer løypene:

Nybegynner

Kort

Lang


0 Kommentar

O-hengeren har byttet stallplass

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2021


Bildet får illustrere at alt har sin tid. Denne mini-o-skjermen har hengt på vippeporten til garasjen som o-hengeren har vært oppstallet siden høsten for 6 år siden. Vær og vind har slitt ut skjermen og skjermen igjen malinga på porten. Det var tid for fornying - men ikke bare symbols:

Porten, garasjen og eiendommen eies av Ole Hjulstad og familie i Baggøya og har tjent hensikten til fulle disse åra. Nå er Ole i samme situasjon som Eivind var i før han igjen, nemlig at han overdrar gården til neste generasjon. Nytt mannskap og nye ideer og planer er i emning som alltid ved generasjonsskifte. Vi er svært tilfreds med husrommet for hengen disse åra i Baggøya - tusen takk!Ole og Martin med familier fikk denne enkle oppmerksomhet i forbindelse med flytting av hengeren. Det passet godt å gi Martin samme oppmerksomhet samtidig i og med at vi flyttet alt utstyret på samme tid.

Dermed har vi vært på husjakt noen tid og redninga var veldig nære: Hege og Jens Are hadde for tida en ledig "bås" i låven på Nedre Melhus. Nå står o-hengeren side ved side med Heges bil sammen men litt utstyr til oppheng av plakater o.l. Bedre kan det ikke bli!


O-avdelinga er fortsatt på jakt etter en permanent løsning for oppbevaring av vårt materiell. Det gjelder både hengeren og alt det andre arrangements-utstyret som vi har i kjelleren hos Martin og Ingjerd. Vi ønsker oss at alle MIL`s  avdelingers utstyr kan få plass i Gruva i forbindelse med en større endring der. Ny vei og gangvei fra Drammensvegen, større parkeringsareal, bedre forbindelse fra skoleområde og nytt klubbhus kan bli aktuelt i åra framover. I den forbindelse har vi signalisert at vi trenger et passe krypinn for vårt utstyr.

`s


0 Kommentar

Viktig med medlemskap i Hoopit for økonomien i o-avdelinga!

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Nov 2021

O-avdelinga nyter, som de andre avdelingene, økonomiske midler fra det offentlige. Mange ordninger er basert på antall medlemmer og i særdeleshet antall medlemmer under 20 år.

Derfor er det viktig at så mange som mulig av dere som deltar på våre treninger og arrangementer i løpet av året registrerer dere som Hoopit-medlem og betaler medlemskontingent  innen årsskiftet. Er årets kontingent betalt, men at ikke dere er registrert og det bare å registrere dere! Det er også viktig å fortsette som medlem i årene framover og registrert i Hoopit.

Medlemskontingenten på 100 kroner betales til hovedlaget i MIL, men o-avdelinga ikke har medlemskontingent.

Hvordan evt. innmelding gjøres kan du lese i denne nyhetssaken fra hovedlagets nettside. NB! Kryss av for orientering som lag:

Kjære medlemmer!

Melhus Idrettslag bytter nå medlemssystem til Hoopit. Hoopit vil fra 1.april bli brukt som banekalender, klubbhuskalender, betalingsløsning for treningsavgift/medlemskontingent, politiattest og kommunikasjonsplattform for intern kommunikasjon for styrer, lag og utvalg.

Systemet dekker løsningen for tidligere medlemssystem og evt Facebook/Spond. Men det er ingen krav for å slutte å bruke Spond som kommunikasjonssystem inntil videre, men da må man føre dobbelt siden medlemsregistreringen er knyttet til Hoopit.

 

Det er nå lagt inn alle lag. Utøvere (evt foresatte) må selv registrere seg på de ulike lagene for å få oversikt og tilgang til informasjon innad i laget. 

 

Registrer deg i Hoopit ved å følge denne lenken:

https://admin.hoopit.io/melhus-idrettslag-735223

Trykk på ditt «lag» og vipps så er du inne :)

 

Spørsmål?

Ta kontakt med Simen Bruheim, Geir Grønning eller Frank Brudal.

Du kan også sende mail til post@melhusil.no

Tips: Bruk også chattefunksjonen i Hoopit og se «Spørsmål og svar – Hoopit» på denne lenken: https://support.hoopit.io/nb/?fbclid=IwAR04bQ7pYMo_2XHaCn9RGNj0VPnVrcVdczt6HClJBVe0W0rCZrpBAfYPKgQ

 

Velkommen til Melhus Idrettslag og Hoopi


0 Kommentar

Første o-løp på Brubakken i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2021

Her er de heldige (Jan Petter var dratt hjem) som fikk løpe o-løp på Brubakken kveld. Canon-fotograf var Eli.

Eivind hadde lagt tre løyper for kvelden med utgangspunkt på pendlerparkeringa. Nybegynner-løypa gikk østover mot indre Karivollen før retur vestover til  Gylle. De to lengste hadde ulike varianter med poster på Brubakkøra ned mot elva. 


Under er langløypa for kvelden og til høyre studerer Hege og Kjell Rune denne løypa etter målgang.

Etter løpet var det styrketrening på Høyeggen. Kveldens o-nøtt var 1. dag av Ålens to-dagers fjellorientering sist i juli 1974. Det gikk fra Aungrenda i Haltdalen og sørøstover mot Kjølifjellet sør for Riast-veien - altså like ved Gaulas utløp. Det var et hustig vær med store nedbørsmengder og temperaturer ikke langt unna 0 grader. Bekken ved mål ble til ei lita elv og gjorde kryssing til en skummel affære, men alle berget.

Kartet ser du under til venstre og i pausene ble det lagt lure planer for veivalg i løypa som er 27 km i luftlinje.Treninga fortsetter til neste uke også. Det blir siste ordinære trening før juleavslutninga med 75-års-jubileum den 8. desember.


0 Kommentar

O-løp på Karivollen og Brubakken onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Nov 2021

Bildet over er fra gapahuken på Kringla (vest på Høyeggen) like over Meggen Gård og viser litt av området det blir løp kommende uke. Løpsområdet er helt ned på flatene nord og vest for Meeggen.

Onsdag 24. november kl 1830 blir oppmøte ved nordre pendlerparkeringa på Brubakken. Eivind har lagt 3 løyper som går om Karivollen - Brubakken - Brubakkøran ned mot elva. Kortløypa går stort sett på grus og asfalt, mens de to lengste går på sti, høsta kornåkrer og traktorvei. 

Dette blir innvielse av denne delen av sprintkartet som nå er avgrenset fra Brekkåsen skole i SV, Rye i SØ, Høyeggen i Øst og helt nord til Ratbekken. Men altså; løpet onsdag kveld går bare ved Brubakken/Karivollen. 

Etter løpet blir det tradisjonell innetrening i Høyeggen skole kl 2000. Ta med matte.


0 Kommentar

Nattløp, styrke og puslespill med Atle

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Nov 2021


Hanne og Ingrid er lykkelige deltagere som nettopp er kommet i mål etter sin løype på Høyeggen. Bak der stempler Martin inn etter sitt løp.

Atle var kveldens vert på Høyeggen. To løyper med både gateorientering og litt i skogen ble vel mottatt.

Etter det var det tradisjonell styrketrening - med nærmest ustedt garanti for en viss kjenning i ledd og muskler omkring tida for Gull-rekka fredag kveld.

Kveldens o-tekniske utfordring var et kart over Sjetnmyra/Momarka som var klippet i mange biter og som skulle settes sammen igjen. 

Det viste seg at flere av deltagerne ble svært ivrig (og brukte noe tid på det), slik at pausen ble noe oval. Veldig morsomt syntes alle!  Under sees den spennende puslespill-konkurransen. Hege gikk "seirende" og siste brikke er i ferd med å settes på plass ned til venstre. Ned til høyre er mirakelet skjedd og beundrende blikk er å se fra andre puslende deltagere!0 Kommentar

Øst, vest, nord eller sør?

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Nov 2021

Når man løper orientering så gjelder det å holde retningen. Noen ganger må man løpe nordover, andre ganger sørover. På onsdagens treningsøkt får dere noen langstrekk hvor dere må velge riktig veivalg. Er det veivalget mot sør som er best eller er det veivalget mot nord? Tiden vil vise.

Atle har laget to løyper en lang for de lange, og en kort for de korte. 

Oppmøte på Høyeggen kl 19.00. 

Ta med løpesko, brikke, kompass, hodelykt og treningsmatte/liggunderlag.

Vi fortsetter med innetrening etter løpeturen


0 Kommentar

Godt oppmøte i kveld i surt høstvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2021


Hege serverte tre o-løyper i Høyeggen og styrketrening under kveldens trening. Over ser vi Emma og Maja godt fornøyd med kveldens løp i nybegynnerløypa. Resten av familien, med Sanna og Steinar, hadde også en fin tur i skogen og i gatene på Høyeggen.


Hanne og Ingrid fikk en fin tur i mellomløypa i kjente omgivelser vest og øst for Høyeggen skole. Stødig og blid.

Her leses kart i 90-graderen - Mest for fotografen, kanskje. Kartlesinga gikk greiest, mens øvelsen for øvrig ble noe tung da kartlesinga drøyde ut. Video over øvelsen.

To av våre på skadelista tok seg en tur innom treninga. Godt å få dempet abstinensen og få en prat om orientering. 

Kveldens mellomløype gikk over en stor del av Høyeggen. Resultater kan leses her.

Selv om det er mange på skadelista og noen ikke hadde anledning, ble det en vellykket kveld med et godt opplegg fra Hege. Neste uke fortsetter trening. Blir være med oss satser vi på løp også da.0 Kommentar

O-løp og inne-trening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Nov 2021


Hege inviterer til natt-løp og styrketrening onsdag kveld! Bildet i seg selv er motivasjon nok for å møte opp!!

Her er vertinnens informasjon:

Satser på løp onsdag. Oppmøte Høyeggen kl 1900. 

3 løyper, den lengste litt over 3 km, så da holder det m 1time. Den lengste går ned til sentrum, så de får litt ekstra opp og ned da😅 Nybegynner rundt i boligfeltet, mens de to andre en blanding av vei og terreng (begge sider av skolen). 

Kaller det «kort-terskel-variant». Det er bare å jobbe på og holde farten oppe selv om det blir tungt… Knottsko, kompass, lykt, liggeunderlag (vent med å bruke det til inne-treninga!) … det må være det som trengs!?


0 Kommentar

Rekorddeltagelse på onsdagens nattløp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Nov 2021


Bildet viser Kjell Rune etter innkomst og arrangør  Martin med store bunker kart som havner i papirinnsamlinga. 

Kjell Rune vant langløypa som eneste deltager. Han hadde overraskende høy kilometertid, men skyldes nok delvis stor høydeforskjell. I kortløypa var det registrert én deltager og det var arrangøren av løpet. Redningen var en familie på 3 som tok nybegynnerløypa. De to jentene presterte å finne to av postene allerede før de startet. Det burde love godt for framtida!

At det var så få deltagere kan man undres over. Nydelig vær, stjerneklart og vindstille. Det var mye sykdom i leiren og det ryktes også at noen foretrakk godstolen for å se noen halse rundt etter en ball på ei grasmatte. 

Innetreninga måtte avlyses av samme grunn!

Når du leser resultatlista anbefales god til - her er den!

Treninga fortsetter til uka. Da regner vi med fullt hus både ute og inne!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline