Ukens kOrOna-O-løype i denne uka fra Moholt

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mar 2020


Siste oppdatering fra løypen. 

Noen små endringer på postplassering pga. problemer med oppheng og endringer i kartet. Anbefaler å laste nye oppdatert løyper. I tillegg anbefales det nå joggesko (tirsdag ettermiddag). Noe slaps må påregnes men mye bart.

Løypen ligger også på Livelox.


Her kommer enda et korona-fritt trimtilbud. Denne uke skal vi til Moholt studentby med omland.

Parkering er foran bygget til Bregnevegen 65 like ved start/mål. Veibeskrivelse er her: https://goo.gl/maps/6T8LUrvELhN8xFLF9

Løypa står ute fra onsdag 1. april (ingen aprilspøk!) til tirsdag 7. april. Det er de små postskjermen med refleks som er hengt ut på postene. Vi har sendt  ut spioner som rapporterer om piggsko-føre pr. dato.

Tilbudet omfatter to løyper på 2,1 km og 3,6 km.

Kort.pdf

Lang.pdf


0 Kommentar

Ukens kOrOna-O-løype på Heimdal!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2020


Denne uka har vi valg å resirkulere et opplegg som o-linja på Heimdal vgs har brukt nå nylig. De retter seg etter idretten og regjeringas pålegg om individuell løping og ingen felles start-tid. Det passer oss utmerket!

Her ser du kjørerute til skoleområdet ved Åsheim-skolene og idrettshall fra nordre rundkjøring på Klett.

Denne løypa har 33 poster og er 3,7km lang og noen lunde samme lengde som langløypa som står ute til i søndag kveld i Melhus sentrum. Det er bare å skrive ut og løp ivei! Er løypa noe drøy er det mange muligheter til å kutte under veis evt. å planlegge ei kortere løype før du starter. Kanskje to runder med halve postene hver?

Det er Hege som setter ut postene og løypa er klar fra kl 1900 onsdag kveld 23. mars og den står ut til søndag kveld 28.mars.

Link til løypa er her: Tips: Skriv ut liggende.

Link til Livelox er her. 

Husk de pålagte smitterådene! Her lister og smyger vi oss i form.


0 Kommentar

Egentrening Ukens kOrOna-O-løype

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2020


Vi har i går mottatt informasjon fra o-forbundet om hvordan laga skal forholde seg til egenaktivitet. I den omfatter også turorientering og ukens løype. Disse arrangementer vil gå som normalt når våren kommer.

Når det gjelder treninger og løp er alle disse pr. nå ikke lovlige, men...

Egentrening er lov og vi kan sette ut poster og legge ut løyper til nedlasting til bruk når det måtte passe. Det er da viktig å følge FHI`s råd om smitte.

Postene i vår først løype er nå ute i Melhus sentrum og Atle er løypelegger. Løypene blir stående til søndag kveld den 22. mars. Ta gjerne postene i mørket. Det er bare små refleksskjermer som markører uten tidtakerenhet. Du må ikke berøre skjermene!

Kort.pdf                       Lang.pdf

Link til Livelox:  https://www.livelox.com/Events/Show/45648/Trening-uke-12 


Legger ut et klipp fra NOF`s infoskriv til laga:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktivitetsinfo til klubbene i disse «smittevern»-tider

Vi er inne i en ekstremsituasjon, som verden ikke har opplevd maken til i fredstid. Vi må derfor ta inn over oss at hvert enkelt menneske og hver enkelt organisasjon har ansvar for å bidra til å hindre spredning av smitte. Dette medfører nødvendigvis sterk innskrenkning i handle- og bevegelsfriheten.

Alle fellestreninger er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt. Klubbene kan legge ut sine o-tekniske økter på nett for individuell nedlasting og utskrift, og ikke minst individuell gjennomføring. Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg til smittevern overholdes. Det skal ikke utplasseres stemplingsenheter, og utøverne skal ikke berøre postskjermene. Det gjennomføres derfor heller ingen felles oppvarming, ingen utveksling av veivalg og strekktider som medfører fysisk kontakt mellom mennesker. Reise til og fra trening må også utføres iht råd fra helsemyndighetene.

All publisering av aktiviteten skal inneholde informasjon om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!

Alle enkeltpersoner og organisasjonsledd skal følge helsemyndighetenes pålegg og anbefalinger! NIF har i tillegg til sin informasjon om corona-viruset, presisert at egenorganiserte aktiviteter ikke må stride mot helsemyndighetenes vedtak.

 

Folkehelseinstituttet (FHI) sier samtidig at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn. Se følgende sitater fra FHI:

 

«Barn og unge anbefales å være moderat til hardt fysisk aktive i minst 60 minutter om dagen.»

 

«Fysisk aktivitet og sunt kosthold påvirker både psykisk og fysisk helse.»

 

«Ved å øke nivået av fysisk aktivitet i befolkningen kan det således være mulig å forbedre helse.»

 

NOFs anbefalinger

NOF anbefaler derfor at klubbene iverksetter og opprettholder sine tilbud knyttet til egenorganisert aktivitet, med flere begrensende tilpasninger for å hindre spredning av smitte.

Egenorganisert trening

Alle fellestreninger er avlyst inntil ny beskjed gis fra NOF sentralt. Klubbene kan legge ut sine o-tekniske økter på nett for individuell nedlasting og utskrift, og ikke minst individuell gjennomføring. Ved utøvelse av aktiviteten SKAL myndighetenes pålegg til smittevern overholdes. Det skal ikke utplasseres stemplingsenheter, og utøverne skal ikke berøre postskjermene. Det gjennomføres derfor heller ingen felles oppvarming, ingen utveksling av veivalg og strekktider som medfører fysisk kontakt mellom mennesker. Reise til og fra trening må også utføres iht råd fra helsemyndighetene.

All publisering av aktiviteten skal inneholde informasjon om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!


0 Kommentar

Orienteringsavdelinga i disse koronatider

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2020


Som forrige nyhetssak viser er vi inne i en unntakstilstand i Norge på linje med store deler av verden.

Nyhetssaken gikk på beskjeden fra Norges idrettsforbund om at all organisert aktivitet skulle opphøre. Melhus idrettslag har stilt seg bak dette og har kommet med følgende uttalelse i referat fra siste styremøte. Oreinteringsforbundet har også sluttet seg til dette noe som denne nyhetssaken viser. 

Så til MIL, orientering.

Det enkleste blir å informere om vår aktivitet kommende 14 dager: De to vintertreningskveldene 18. og 25, mars. er naturlig avlyst. Purple Pen- kvelden torsdag 19. mars går også ut, men vi skal følge opp nye brukere med individuell opplæring, for det blir nok ingen egen PP-kveld i vår. Vi vil gjerne høre fra løypeleggere som er usikre eller helt nye brukere av PP om å ta kontakt. Martin Melhuus vil følge opp nye brukere som er løypeleggere i Ukens løyper.

Så til tida mellom overgangen fra de først 14 dager med unntakstilstand (27.3.) og påske: Vi har foreløpig sagt at Dagsamlinga søndag 29. mars og treninga onsdag 1. april settes på vent. Vi antar at vi kan si noe mer om det om ei ukes tid. Det er stor sjanse for at samlinga og treninga vil gå ut p.g.a. forlengede restriksjoner og da har vi påska like om hjørne.

Det som er å si om påske helg og hverdager framover, om dette fortsetter, vil disse dagene bli temmelig like for mange av oss. Styret vil i nærmeste dager møtes til et bevegelig styremøte utendørs for å planlegge noe aktivitet for å bøte på dette som kan gjennomføres enkeltvis, men ikke før etter den 26. mars. Følg med på hjemmeside og epost!

Det som nå er viktig er at vi ikke slutter å rører oss!

De som har karantene er det bare å legge opp styrketrening inne med påfølgende  løping i trapper f.eks.

O-løpere uten karantene må komme seg UT! Få på skia eller joggesko og få opp pulsen! Det som er viktig er å følge helsemyndighetenes råd om hygiene som også innebærer at vi ikke trener mange sammen, men få av de vi omgås til daglig.

Et godt treningsråd er (ja det er så effektivt at dette blir mellom oss): Går på ski eller på føttene i løssnø! Det gir styrke, balanse og kondisjon - fenomenalt! Og som sagt må dette blir mellom oss!

Skal for øvrig hilse fra fjellet......


0 Kommentar

Intervall - innendørs o-løp og sirkeltrening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mar 2020


Ingrid P, Hanne, Hanna og Ingrid P slapper av et halvannen times trening. Signe var også med, men hadde dratt før avbildning. 

Disse hadde ballspill, litt prat om symboler til postbeskrivelse, stjerneorientering og o-løype inne i gymsalen på et o-kart over salen. Svært god innsats var det og alle virker her fornøyd med økta som Eivind hadde lagt opp.

Stein Ivar var bas for en times intervall-trening i bakken opp fra Trøndertun. Etterpå hadde vi stasjoner med sirkeltrening i gymsalen og litt kart-trening på sprintkartet i sentrum.

Alt i alt en fin treningskveld!0 Kommentar

Trening og Hovedløp-samling i uke 11

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mar 2020


Stein Ivar er i godt humør, her fra trening for et drøyt år siden. Det er han fortsatt og skal lede treninga onsdag for voksne.

Onsdag 11. mars er det trening igjen fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Eivind starter kl 1830 med rekrutt-trening inne for rekrutter. Det blir ballspill, litt prat om kart og o-løp inne som stjerneorientering o.a.

Kl 1900 starter voksentrening med Stein Ivar som leder. Først er det intervalltrening og kl 2000 trekker de inne til sirkeltrening.

Torsdag 12. mars kl 1800 arrangerer Atle samling for ungdommer fra 13 år og oppover fra Melhus vgs. Det blir både o-løp i sentrum og sosial samling med pizza-servering etterpå. Alt dette er gratis. Det er påmelding inne onsdag kveld. Vi kan snakkes med om dette på treninga onsdag. Se innbydelsen her.


0 Kommentar

Speidere på besøk under kveldens o-trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2020


Kveldens o-trening hadde besøk av en stor kontingent speidere. Her er de fleste av de nærmere 25 som møtte opp med Arne Skarsem som leder. Leder var også t.h. Kristin Grønn-Hagen. Jonny Rødsjø hadde forlatt stedet tidligere med noen av småspeiderne.

  

I halv sekstida kom de yngste i alderen 3.-4. klasse.Noe over 10 speidere fikk en kort innføring i kart, løperbrikke og løyper og så stimet de i vei i den 1.6 km lange løypa fulgt av en voksne. Dette gikk helt utmerket!
Atle fulgte denne friske gjengen:
Lars, Magnus, Iver og Sigurd. Lars bar brikken, kunne ikke bære kart fordi han måtte ha en hånd ledig. Iver var veiviser, Magnus var eldst og Sigurd hadde fått nytt PS4 spill. Artig gjeng. 😀


Det er også en liten video-snutt også fra løypa.En halv time seinere kom en enda større kontingent i alder fra 5. trinn og oppover. De ble tilbudt en løype på 2,6 km og de også med en voksen med. Det ble en flott tur på Brekkåsen i en fint vintervær!

Så til slutt kom rekrutter og voksne som vanligvis er med på o-trening og tok 2,6 km eller 3,5 km løyper. 

Hege sine løyper ble godt tatt i mot og kvelden ble vellykket på alle vis. Takk til ivrige og spreke speidere!

Etter løpet ble tid til en runde sirkeltrening i gymsalen med de av våre som hadde anledning.


0 Kommentar

Nattløp onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mar 2020


Da er vi kommet til nattløp igjen fra Brekkåsen idrettsbarnehage! 

Hege har lagt tre løyper, som for det meste går i gater og streder. Løypelengdene er 1,6km, 2,6km og 3,5km. I tillegg til gode sko og klær må kompass, brikke og refleks tas med.

Det er mulig å starte fra kl 1830 og framover. De voksne vil kl 2000 trekke inn i gymsalen til sirkeltrening og kanskje  litt kart-trening og kan beregne tida når det er passe å starte.

Rekrutter starter litt når det passer, men det er greit å møte opp til ordinær tid kl 1830. 

Speiderne har bebudet at de vil legge samlinga si denne kvelden til o-løpet sammen med oss, så det blir spennende. Vi hjelper de og veileder så godt vi kan. De kan være potensielle o-løpere!0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline