Nattløp i Hollumsåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Nov 2020


Onsdag 2. desember blir det nattløp i Hollumsåsen. Reidun og Gunleiv legger løyper. Bildet er tatt på lysdagen, men de har lovet å slukke lyset før løpet starter!

Parkering er i Rogavegen eller på Lete og starten er fra kl 1830. Det blir tre løyper som går i Hollumsåsen og terrenget nord for den. Da er det bare å ruste seg ut med god sko og klær, oppladet lykt og ta også med postskjerm-teft!

Merk at det ikke blir trening på Høyeggen etter løpet denne kvelden, da gymsalen er opptatt.



Mange på trening på Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Nov 2020


Her er ivrige løpere klar for nattøp på Høyeggen.  Over 20 løpere stilte til start i løypene som Martin hadde lagt i åsene vest for skolen over Høyeggen mot Kringla og Meeggen. 


Frei og Bente Marit i dyp konsentrasjon under påtegning av nybegynnerløypa som ble gjennomført i fin stil!
Etterpå var de med på innføring i bruk av tommelkompass rundt skolen.

Løypelegger Martin får litt hjelp av Eivind under påmeldinga.

Hege og Atle i diskusjon om løypene.

Trine, John Magnus og Stein Ivar var alle fornøyd med sine løp.

Resultater fra kveldens løp kan leses på Brikkesys.

Til slutt ledet Martin styrketrening inne i gymsalen. Her ser vi litt hopp og sprett for å styrke spensten og pusten.
I pausen ble det tid til veivalgstrening med løype fra årets St.Hans-kut. Det ble også servert litt saft og tørr-kaker for å styrke seg etter en helaften med trening.
I kveld var det tre nye med for første gang inne - supert!
Selv om det var noe over 10 stykker er det enda mer å gå på i denne store salen uten at vi overstiger smittevernrådene.
Neste gang er gymsalen på Høyeggen opptatt og det blir nok et nattløp. Også til uka ser det ut til at det blir helt ok vær for nattløp.


Trening fra Høyeggen onsdag kveld - både ute og inne

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Nov 2020


Så er det duket for o-løp på Høyeggen - Det er sjelden kost!

Martin legger tre løyper på det originale Høyeggenkartet fra 2001: 1km, 1,5km og 2km. Start fra kl 1830 og vi kan trekke inn i gangen på skolen for skifte. De to lengste løypene har noen flotte motbakker som blir til unnabakker etterpå. Disse løypene har en blanding av gater og vilt jomfruelig terreng. Bildet viser utdrag av dagens sprintkart over skolen og nærmeste omland.

Ekstra-tilbud til ferske o-løpere, yngre som eldre: Etter løpet - sånn omkring kl 1915 blir det instruksjon i bruk av kompasskurs. Vi kan se både på platekompass og tommelkompass. For sikkerhets skyld: Vi skal være ute!

Fra kl 2000 blir det innetrening for gammel og ung ungdom med Martin og det går rykter om overraskelse!



Første nattløp i vinterdrakt i høst på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Nov 2020


Vinteren er på en snarbesøk for tida og det gjorde marka og Nordgardsmyra så lys og fin. En herlig trimrunde syntes i hvert fall Stein Ivar, Eli og Anita.


Atle hadde ordnet med tre løyper til kveldens nattløp fra Saga og det fristet nesten 20 løpere til å løpe i litt lett sludd. Aldersspennet var fra under 10 år til godt og vel 70 år, så her er det moro for alle!





Ingrid P, Ingrid T og Hanne stempler inn på målposten etter en fin tur i skogen.
Resultater finner du på Brikkesys.


Atle ledet treninga inne i gymsalen på Brekkåsen. Det var et dempet oppmøte, men 7 personer deltok. Her ser vi Atle som instruerer uttøyinga til slutt for bl.a. Stein Ivar og John.

Neste onsdag blir det helkveld på Høyeggen. Da kan det bli o-løp på det gamle Høyeggen-kartet og været ikke setter en stopper.


Nattløp og innetrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2020


Enda en onsdag kveld er avsatt til nattløp - vi må utnytte mildværet i det lengste!

Atle legger løyper med utgangspunkt fra Saga på Gimse onsdag 18. november. Løyper for alle i et vel kjent og avgrenset terreng.

Oppmøte blir kl 1830 og det blir ikke særskilt trening for rekrutter denne gangen heller, annet enn nattløpet.

Etter løpet trekker vi inn i gymsalen på Høyeggen kl 2000 til litt styrketrening.



Yrende liv av natt-o-løpere ved Tambartun i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Nov 2020


Tre lokalkjente rekrutter fra nabolaget på Tambartun, fra v. Maren Holm Klemmetsvoll, Solveig Arntzen Mellingsæter og Emina Vikeland Berntsen debuterte i fin stil med nybegynnerløypa, ledsaget av Øyvind Mellingsæter.

Disse var ikke de eneste i kveldens løp rundt og skogsområdet sør for Tambartun. Godt over 30 sprang i alle himmelretninger i de fire løypene Stein Ivar bød på. Mange tok flere av disse i rekkefølge - slikt blir det kilometer av! Løpere kom ikke bare fra Melhus. Leik og Trolllelg/Buvik var representert.

Her kommer noen knips fra nattløpet:



Atle etter første runde.

Ingrid P og Ingrid T ved målposten.

Resultater finner du på Brikkesys.

Til slutt kom 9 til styrketrening på Høyeggen:



Stein Ivar la opp til stasjonære øvelser på egen matte og en sittestol til ulike øvelser. Til slutt ble det en nødvendig uttøying - som her hvor ryggen får seg en strekk.

En gløtt på langtidsvarslet kan tyde på at vi kan få enda en fantastisk kveld i skogen med hodelykt, kart og kompass til uka.



Nattløp Tambartun 11. november kl 1830

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Nov 2020

Fremdeles lovende værmelding slik at det frister mer med nattløp enn langkjøring. Det er bare å lade batteriene på hodelykten. Nattløp på Tambartun fra kl 1830. Siden det er nattløp er det ingen rekrutt-trening på Høyeggen - det er bare å møte opp til nattløp for rekruttene også!

Etter nattløpet er det innetrening ("trim for eldre") i gymsalen på Høyeggen kl 2000-2100.



Treningsløp i Svartåsen og styrketrening på Høyeggen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Nov 2020



Overvenstre ser vi Frei som har gjennomført nybegynnerløypa i fin stil. Den gikk nordover i Rønningstrøa og ned til Trømyra og sørover til mål.
Martin hadde lagt tre løyper ut fra den nye parkeringsplassen i Rønningstrøa. De to lengste gikk i skrålia i Svartåsen og dalene mellom start og i retning av Pallinsetra. Det er et tungt terreng, samtidig som det er o-teknisk vanskelig.



John og Hege løp sammen i langløypa, mens John Magnus kom inn sammen i mål.


Innetrening var, som sist, på Høyeggen skoles gymsal og det var John som ledet treninga. Han hadde med seg en rekke nye styrkeøvelser og uttøyinger. i mellom dette gikk vi gjennom veivalg i ei av sommerløpene som gikk i Momarka. 

Som en fin avslutning ble det, noen forsinket, delt ut KM-medaljer sprint i sommer. Hege fikk sølvmedalje i sin klasse, mens Kristoffer fikk bronse i sin klasse i samme konkurranse. 



Nattløp og innetrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2020


Det milde været fristet til å ta enda et nattløp som løpetrening. Martin har ordnet tre løyper med rimelige lengder og vanskelighet som skulle passe for alle. Starten er på den nye parkeringsplassen lengst ned og sør i Rønningstrøa på Løvset og det er start fra kl 1830. Da vi satser på nattløp blir det ingen rekrutt-trening, da det ser ut til at det er mer moro med nattløp når det er vær til det. 

Etter nattløpet er det innetrening i gymsalen på Høyeggen skole kl 2000-2100.