Velkommen til magiske Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2019


Onsdag 2. oktober blir det treningsløp i nattorientering fra Prestbakkan ovenfor Rye, med mer enn skumring og lysende lykter. Hvem vet hva man kan oppleve når tåkedisen legger seg over myrene, og dem er det mange av i Vassfjellet…. Og de er ekstra blaute nå om dagen. Terrenget er trygt, med mange stier og nesten ingen hogstfelt. Nybegynnerløypa på 1,8 kilometer vil gå over Silåsmyra. De fleste myrene i naturen ligger i forsenkninger i terrenget, men Silåsmyra ligger på en høgde, med fall til nesten alle kanter. Her vil også B-løypa på 3,4 kilometer passere, og den strekker seg helt nordover til Svartåsen. Dette blir kveldens lengste løype, men også her blir det mulighet til å løpe på sti eller i åpen skog. Valget er ditt. C-løypa på 2,4 kilometer går nordover, og det kan gå an å orientere seg etter kraftlinja. Eller kanskje ikke? 

Etter løpet blir det kake, saft og kaffe. Løypelegger John synes nybegynnerne fortjener litt ekstra etter å ha trasket litt på kjedelig skogsveg, og får en overraskende matstasjon undervegs.

Det er start fra klokka 19.00, og det er god plass til å sette fra seg biler på utfartsparkeringa ovenfor Rye (kjørerute her). Derfra er det en liten kilometer å gå til start, langs merket veg. Det blir merket helt fra Melhus kirke og gjennom boligfeltet på Rye. Velkommen!


0 Kommentar

Eivind Bakk - årets ildsjel i Melhus kommune 2019

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Sep 2019

Vi gratulerer Eivind Bakk med tittelen årets ildsjel i Melhus kommune for 2019.

Idrettsrådet i Melhus kommune kåret enstemmig Eivind Bakk til årets ildsjel for 2019. En verdig vinner blant mange dyktige, kompetente og engasjerte frivillige.

Hvis vi skal kategorisere Eivind må det være at han har og har hatt et brennende engasjement for orienteringssporten i over en mannsalder. Både som aktiv og leder. Vi kan vel trygt si at uten hans engasjement, pågangsmot og utholdenhet hadde orienteringssporten i Melhus ikke vært der den er i dag. Og mange kan takke Eivind for at de har fått en innføring i bruk av kart og kompass, og det å bli trygg i skog og mark. 

Et stort engasjement for å tilrettelegge aktiviteter slik at barn og voksne skal få grunnleggende kunnskap om orienteringssporten. Fra de yngste i barnehagene, via barne- og ungdomsskoleelever, til våre medlemmer i idrettslaget. 

I tillegg til å være Melhus IL sin store ildsjel for orienteringsavdelingen har han også en lang karriere som aktiv løper.

Nedenfor har vi summert opp litt av hans virke i Melhus idrettslag. Helt klart en klar kandidat og en verdig vinner av kåringen av årets ildsjel. 

  • Har nå passert 20 år som leder av Orienteringsavdelingen i Melhus idrettslag.
  • Synfaring av kart i tidsrommet 1975-1990 og 2015-2017.
  • Ansvarlig/medhjelper for trening (noe vintertrening) 1976-1984 og 2016-2017.
  • Ansvarlig/medhjelper for nybegynneropplæring nesten hvert år 1976-2014.
  • Ansvarlig/medhjelper i Skoleorientering og Allidrett fra tidlig 1990 og til i dag.
  • Har vært løpsleder og/eller løypelegger i ett eller flere terminfesta eller interne løp nesten hvert år siden 1976.
  • I ski har han vært med i flere år i Skiskolen, litt som medhjelper i skitrening (barmark) og litt dugnad med lysløypa på Trøndertun. Alt dette i 1970- åra. 
  • Hedret med æresmedlemskap i idrettslaget i 1988.
  • Fremdeles aktiv som leder, trener for rekruttene og aktiv løper.

Til slutt vil vi legge til at Eivind med sin omgjengelighet har et godt lag med alle, både barn, ungdom og voksne.

Gratulerer Eivind, du er en verdig vinner.

 

Eivind i midten og i sitt rette element.


0 Kommentar

Gimse by Night en stor opplevelse i et flott høstvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2019


Gimse by Night er over for i år og er like moro hver gang. Litt nedgang i startende, men ganske fullt med lys på Nordgardsmyra allikevel. 

Her ser vi den suverene vinneren av B-løype Kristoffer sammen med løypelegger Audun B og Atle som var en del av sekretariatet med egen (liten) storskjerm som ekstra sørvis til løperne ved målgang.Det er like før start og samlingsplass ser slik ut.


Årets utgave av Gimse by Night hadde 33 poster i marka og 4 løyper. Det startet 84 løpere der 80 stilte i fellesstarten i grusgruva på Hollum.B-løypa hadde midt i løypa to sommerfuglvinger med en fellespost, mens A-løypa hadde to slike fellesposter med to sommerfuglvinger. Dette for å spre løperne litt.

Kristoffer imponerte med en særs god tid og var 6,5 minutt framfor nestemann. Kilometertida er så god at det er bare de 9 beste i A-løypa som har bedre. Det er noe det! Det var 20 deltagere i B-løypa. Hege og John gjorde gode løp og havnet midt på resultatlista. Erik og Kåre deltok også fra Melhus. Erik hadde før han startet i fellesstarten også løpt både Ny- og C-løypa og fikk til et godt løp blant "B-gjengen".

I A-løypa var det virkelig mange gode løpere på nasjonalt nivå. Løypevinneren er f.eks. fersk norgesmester og beste dame er søster av vår ferske verdensmester. Stein Ivar fikk til et godt løp og havnet 12,5 minutt etter vinneren, men noe ned på lista i dette gode selskapet blant de 60 løperne.

Resultater kan leses på Brikkesys.

Les og se videoer som Audun har publisert i FB.


0 Kommentar

Gimse by Night og siste løp i O6`eren onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2019


Alt er klart for et spesielt løp som Gimse by Night er. Her er starten i 2018. 

Gimse by Night er et terminfestet nærløp i Eventor og vi får besøk av mange spreke løpere i kretsen bl.a.fra  NTNUI og lag rundt oss. Løpet går som fellesstart for de to lengste løypene noe som er svært sjelden i nattorientering. Løypene er lagt med gafling som er betegnelse på spredingsmetoden i løypene og her benyttes bl..a. sommerfugelvinger med korte runder med en post som er felles for disse rundene. Løypene kan ha flere slike fellesposter med vinger. I fjor så dette slik ut fra en fellespost. Som vi ser er det skikkelig plaskregn, men i år er det meldt vesentlig bedre vær uten at det blir mindre spektakulært av det.


O6`er nr. 6. For vår egen del i tillegg  det siste løp i O6`eren og er med i poengberegningen for den. Løpet går fra Saga på Brekkåsen onsdag 25. september har flere starttidspunkt: For de som løper klasser som har Ny og C-løyper er det fri start like ved Saga og vi regner med å kunne sende ut løpere fra litt etter kl 1900. Fint å drøye det til det er mørkt omkring kl 1930? Fellesstarten for B -og A-løypene går kl 2000 fra Grustaket rett opp for krysset Hollumsvegen/Klemets veg. 

Bruk denne tabellen for å finne klassen din (som skal være den samme som de andre O6`er-løene i sommer):

Vi regner med mist like god påmelding som i fjor da det var 130 på listene. Det er begrenset parkering i området, så det hadde vært fint om klubbens løpere kunne parkere bilene ved Capro og gå bort til Saga.

Det hadde vær flott om dere kunne melde dere selv på Eventor eller til Eivind (eivibak@online.no) innen søndag kveld eller senest tirsdag kveld for å få lagt det inn i Eventor før nedlasting til løps-pc. Eller er det greit å møte opp onsdag kveld også for påmelding like før start. Merk at det ikke er startkontingent for MIL-løpere.

Møt opp i vanlige o-klær, godt fottøy, brikke, kompass og full-ladet lykter til en uforglemmelig kveld.


0 Kommentar

Godt oppmøte og stor stemning under medlemsmøte i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2019


Her ser vi en engasjert forsamling i Gruva i kveld under medlemsmøtet. F.v. ser vi Stein Ivar, Hege, Atle, Martin, Eli, John Magnus, Anita, Steinar og John. Fotografen var møteleder Eivind.

Det var mange saker opp til diskusjon, men årets sesong ble grundig analysert. Nye løpere i avdelinga syntes det har vært en fin sesong og trives i avdelinga - det gjelder ung og eldre. De har glidd fint inn i miljøet. Det var stor enighet om at vi ikke skal gjøre store forandringer på sesongopplegget til neste år.

Det ser også ut til at det er stemning for en treningsgruppe rekrutter under vintertrening hver onsdag kveld. Det vil bli trening mellom 1830 og 2000, mesteparten inne i Brekkåsen idrettsbarnehage. Den treninga kommer rett i forkant av innedelen av voksentrening fra kl 2000.

Eller ble bestemt at det blir en runde med bestilling av klær i høst.

Et svært fint møte ble det!


0 Kommentar

Mange i høstens første nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2019


18 løpere stilte til høstens først nattløp i kveld. Det gikk fra parkeringsplassen på Skjetnan med Atle som løypelegger. De tre løypene gikk innover til Skjetnemyra og rundt løysløypetraseene. Starten var såpass tidlig at de flest fikk litt lys før det ble bekmørkt på slutten. Alle fikk seg en fin opplevelse i marka,  som for ganske mange ble det første  løpet i mørket. Det lover godt, for nest onsdag er det Gimse by Night og fellesstart. 

Resultater kan leses på Brikkesys.


0 Kommentar

Medlemsmøte torsdag i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Hver høst i overgangen mellom den lyse sommersesongen og den gryende mørke vintersesongen har vi medlemsmøte.


I år har vi medlemsmøte torsdag 19. september kl 2000 i Gruva 1. etasje. Her kan vi liste opp følgende sakliste som vi berører: 

1. Vi tar et kort sveip over sommersesongen 2019 og hvordan den har gått:

OG-karusellen +Treninger + Rekruttering + Egne løp (KM lang, O6`er, Ungdomsløp, ‘bedriftsløp, sommerløpene og karusell-løpet) + Kart + Turer og deltagelse i løp + Ukens løype + Turo + Allidrett/ Skoleorientering/ Barnehageløp + O-skolen på nett..


2. Kort om den nærmeste tida i høst med løp, trening, bestilling av klær og sesongavslutning.


3. Hvordan blir kommende vinter og sommeraktiviteter 2019 for oss i MIL orientering: Her er det viktig med gode innspill og diskusjoner!

a) Vintertreninger for rekrutter, ungdom og voksne. Vi har pr. i dag mulighet for trening inne i gymsalen i Brekkåsen skole mandager kl 1900-2030 (er brukt for ungdom) og i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdager kl 1800/1900-2100 som er brukt for rekrutter og voksne.

b) Internopplæring i vinter?: Løypelegging + løypetegning på OCAD/Purple Pen + Annet?

c) Hvordan drive  rekruttering og opplæring til sommeren?: Finn Fram Dagen og  skoleorientering.

d) Hvordan skal vi trene til sommeren og hvilke løp skal vi ha?: Treningsløp, O6`er, karusell-løp, bedriftsløp, terminfesta løp o.a. Hvile kart og startplasser skal vi ha? Løpsledere/Løypeleggere?

e) Turer, samlinger og sosiale tiltak ellers: Midtnorsk mesterskap 2020.

f)  O-trimaktiviteter: Turorientering/ Grønne turer og Ukens løype.


4. Litt mer om dette?:

-  Skal vi ta på oss Midtnorsk mesterskap om to år?

-  Hvordan skal vi rekrutter og drive opplæring av nye rekrutter?


5. Annet?


Det kan også hende det blir en lett servering!!


0 Kommentar

Trening i nattorientering fra Skjetnan onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Da er tida inne til å lade opp hodelyktene igjen - 6 mnd med nattorientering venter!

Tradisjonelt starter vi pent og pyntelig med en enkel treningskveld fra parkeringa ved oppkjøringa til Skjetnemyra onsdag 18. september. Merk at vi har satt oppmøte til kl 1900 for å få litt mørke før start. 

Det er meldt litt regn, så vi setter opp telt for kosens skyld. Regnklær og gode sko skader ikke under opplæringa..

Hege og Eivind (og flere om nødvendig) vil være behjelpelig med instruksjon og følge for ferske og usikre løpere.

Atle vil legge tre løyper av ulike lengder og vanskelighetsgrad.

Her er kjørerute fra Brekkåsen.


0 Kommentar

Seier til Kristoffer i årets siste ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2019

Endelig fikk Kristoffer seier i et ungdomsløp. Han har vært nære på mange ganger, og i dag var det full klaff i løypa rundt Haukvatnet. Kristoffer slo til med et superløp i klassen H15-16, og med en kilometertid under 7 minutter så var han 13 sekunder foran nestemann i sin klasse.

Det har vært hard konkurranse i H15-16 i år, og Kristoffer lå på 5. plass sammenlagt før kveldens løp. Med dagens flotte løp klatret han 5. plass til 2. plass på sammenlagtlisten. Det er Kristoffer kjempefornøyd med. Kristoffer er også glad i å spurte og han havnet til slutt på 3. plass i spurtkonkurransen. 

Kristoffer har hatt en fin sesong i år. Det er krevende å rykke opp til H15 - 16 med vankeligere løyper og mer krevende orientering. Dette har Kristoffer taklet fint, og han stiller ett år til i samme klasse. Kristoffer har deltatt på hovedløpet tidligere i høst og i helga reiser han tl Østersund sammen med resten av ungdommene i o-kretsen. 

Vi ønsker han lykke til og er sikker på at han får det gøy.


Her er Kristoffer topp konsentert før starten på dagens løp ved Haukvatnet.
 
0 Kommentar

Morsomme løyper på Fremo i O6`eren`s 5. løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Sep 2019

Løypelegger Martin bød ikke bare på flotte løyper på Fremo. Det vanket også lettere servering noe som Emma Sofie, Sanna Else og Stein Ivar setter pris på. De to yngste (altså de to i midten!) stilte med splitter nytt rekruttsett: Tommelkompass og brikke.

Dette var 5.løp i årets O6`er og siste løp i dagslys i og med at løpet om 14 dager er innbakt i Gimse by Night. 


Våre to nybegynnere på bildet over har vært svært ivrige og møtt hver gang.


Ingrid T, Ingrid P og Hanne t.v. har også full pott så langt i O6`eren. Virkelig flott innsats. De gjennomførte også kvelden løype med glans i det krevende flate terrenget ved Fremo som er full av dødisgroper. Skikkelig fin utvikling har  de hatt etter bare en sesong i o-løypa!

Johannes leder -12år-klassen, men Sigurd tok kvelden seier. Kristoffer hadde kveldens nest beste tid i den nesten 4 km lange B-løypa.

Eivind t. h. med ei moderat tid i kveld, men kniver med John om seieren i H 50-74.

"Grunneier" Ole Bjørseth stakk innom samlingsplass for litt servering og en prat med Kåre.


John startet seint og hadde gardert seg med hodelykt som det nok ikke var mye bruk for i åpent terreng, men i tettskogen var det nokså skumt.Til slutt et familiebilde like før John kommer inn. Bild gjeng?


Resultater før øvrig ble at Stefan løp fortest i 3km B, mens Hege fikk beste tid i sin klasse.

I langløypa er det fortsatt Audun B som er sterkest, men Atle er ikke mye bak til tross for en lei lårskade. 

Se alle resultatene på Brikkesys.

Kommende uke blir det trening og opplæring i nattorientering fra Skjetnan.


0 Kommentar

5. løp i O6`eren fra Fremo onsdag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2019


Martin vil legge 4 løyper til 5. løp i O6`eren onsdag 11. september. Start mellom kl 1700 og 1800 for at ikke det skal bli for skumt om det skulle bli litt rot i løypa. Det er merket noen hundre meter mot Klæbu fra krysset til Fremo leir.

Kartet er Fremo på Ler som er over et spesielt terreng for oss Trøndere: Ganske flatt med mange groper. Det er få ledelinjer og tydelige detaljer som gir god trening i kompassbruk og kartlesing. Martin har funnet traseer for nybegynnere og C-løpere som er greie.

Vi har avgang fra Melhusbanken kl 1700 for felles kjøring og her er kjørerute fra Ler.

Dette er altså siste trening i dagslys, så et tegn på at høsten er kommet. En god grunn til å møte opp til en fin o-kveld i et spesielt terreng.


0 Kommentar

Hege - Kretsmester langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2019

I høstlige omgivelser og tunge løyper ble Hege Solhjem Melhuus for sterk for de andre konkurrentene i sin klasse og stakk av med kretsmestertittelen i langdistanse orientering.

NTNUI stod som arrangør av Le tour de Trondheim, hvor det i år var innlagt langdistanse KM. Start og mål fra området rundt Vintervatnet ved Gråkallen. Her hadde arrangøren lagt krevende løyper som utfordret løperne både fysisk og orienteringsteknisk. I skråliene mellom Kvistingen og Skjelbreia var man nødt til å være nøyaktig med høydekurver og telling av myrer.

I sin klasse var det Hege som behersket dette best, og vi gratulerer med kretsmestertittelen.


0 Kommentar

Seier i karusellen 2019!

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Sep 2019


Her er noen av troppen som deltok i stafettkvelden i Børsa i kveld. Vi var 33 løpere i løypene med, mot Leik sine 21. Da sier det seg selv at vi tok både seier for kvelden og naturligvis for hele sesongen. Gratulere alle sammen!

Her er slutt-tabellen i årets OG-karusell.Resultatene kan leses her. Det er et resultat i stafetten som ikke har vært bedre på mange år. Vi slo Leik med nesten 600 poeng tilsammen med stafett og individuelt og vi var nær ved å være beste lag i stafetten. Skikkelig flott!

Moro var det at våre rekrutter holdt hodet kaldt og løp fine løp, der vi etter 1. veksling hadde 2., 3. og 4. beste lag (Trollelg ikke medregnet). Det ble resultatet i mål også.

Dermed ble det drøyt 1200 poeng mer enn Leik  i årets OG-karusell og det første nappet i pokalen som Johannes holder. En stor lagseier!

Følg linken til bildene under og legg merke til starten av stafetten med Oskar Andren i teten foran vår tre løpere. Slik er orientering med elite og amatører på samme startstrek - det er helt spesielt. Det kan kan være noe skremmende også å stille på lag med to løpere på landslagsnivå, men Odne Sundet klarte det fint.

Da er det bare å takke oss selv med lagseier sammenlagt for 2019. Det har til tider vært spennende, men vi har mobilisert til gangs i alle løp og holdt unna et Leik-lag som var sulten på å ta oss. Denne knivinga gjør virkelig at folk møter opp og vi har i år et godt snitt i karusellen.

Nyt synet av pokalen som nå vil få et merke med Melhus på seg - første av tre napp. Pokalen er fin den, men vi mangler bare to napp. Vi starter oppkjøring til det med løp på Fremo til uka!

Mange bilder får du her. 


0 Kommentar

Stafett og Grand Finale onsdag i Børsa

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2019


Flott bilde! 

Slik gikk det i karusellen i 2017 med seier for året og pokal til odel og eie. I fjor ble det ikke kåret noen lagvinner, så i år starter vi på med en helt ny pokal. Og vinneren av årets lagkonkurranse kåres i Børsa onsdag den 4. september!

Vi har 633 poeng å gå på og det er ikke noe om vi skulle snuble på målstreken. Det er satt opp stafettlag som er sendt Børsa og de blir sendt med O-nytt. Vi fyller pr. nå 6 lag med 3 løpere hver. Så er det viktig å fylle på med løpere som ikke starter i stafetten, for det er vanlige løyper i tillegg til stafetten. Bare møt opp og gjennomføre ei løype, så blir det 50 poeng for laget - alle er like viktige. Men husk at løype skal bli godkjent, så sjekk koder og løp sikkert!!!

Oppmøte for felles kjøring fra Melhusbanken onsdag kl 1700. Stafetten starter kl 1800 og individuelt starter forløpende. Vii reiser telt for det er meldt litt regn. 

Da skal en fenomenal karusell-sesong krones med seier!

Merk også at det blir stor premieutdeling etter stafetten, der det premieres alle under 17 år som har deltatt i de tre individuelle løpene i sommer. Så blir de tre beste i hver løype premiert og selvsagt blir lagpokalen delt ut til det vinnende laget. I tillegg er det en pokal for selve stafetten som Leik har noen napp i fra før og det skulle vi ha gjort noe med også. Dette blir spennende!


Innbydelsen fra Børsa kommer her:


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline