30 løpere i 4. løp av O6`eren ved Lomtjønna

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2019


I frisk korn-vind ved Lomtjønna i Vassfjellet var 30 løpere møtt opp i 4. løp i årets O6`er. Hege hadde lagt utfordrende løyper i det relativt åpne terrenget mellom Lomtjønna-Lenadalen-Litlfjellet. Det er nokså tungløp med mye bløt myr med høye tuer og noe storkuppert høyfjellesterreng. Det er sjelden vi bruker dette flotte, men noe uvante terrenget. Og alle fikk seg en fin tur i godværet i kveld.

Mange valgte bort de lengre løypene til fordel for 2 C og hadde nok med det i kveld. Nybegynnere og  rekruttene står på og oppnår fine løp denne gangen også. Flott!

Raskest gikk det i 4,5km løypa med Audun og Stein Ivar med fine tider sammen med gjesteløper Øyvind Skjelderup. Stefan i 3km-løypa hadde også en svært god tid.

Resultater kan leses her. 

Her kommer flere stemningsbilder fra kveldens løp:


0 Kommentar

O6` er nr. 4 går fra Lomtjønna i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2019


Neste O-6er går fra Lomtjønna i Vassfjellet onsdag 28. august. Start mellom kl 18-19. Veien opp er til vanlig stengt med bom øverst fra Kvål, men denne kvelden vil den holde åpen for oss. Kjør opp veien fra Kvål, og bommen vil være åpen mellom ca kl 17.30 - 20.00.

Det er få parkeringsplasser oppe ved tjønna, så samkjøring er nødvendig. NB, oppmøte blir derfor på parkeringa ved bommen kl 17.30, så fyller vi opp bilene derifra!

Det blir som vanlig 4 løyper i ulik vanskelighetsgrad med ulik lengde. Det er noe utfordrende å legge nybegynnerløyper der oppe, så for de helt ferske, er det lurt med følge/skygge. Stefan m.fl. vil hjelpe til med det.

Om man ved målgang føler at en ikke har fått tatt seg helt ut, anbefales trappetrening i flunkende ny trapp i bakken opp fra Vassfjellhytta retning Lomtjønna. 

Det meldes sommertemp/-vær til kvelden, så en dukkert i Lomtjønna kan også anbefales for de som lar seg friste av det! 

Merket fra Kvål! 

Vel møtt til o-kveld øverst i Vassfjellet!0 Kommentar

Stafett er artig og spennende

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2019

Melhus stilte med 2 stafettlag. På mixlaget løp Kristoffer Lerli, Trine Sunnset og Hege Solhjem Melhuus. De havnet på en finfin 3. plass, kun 7 minutter bak vinnerne. På herrelaget løp Stein Ivar Foss, John Lerli og Kjell Rune Logan-Halvorsrud. Alle tre var fornøyde med sine løp og laget kom inn på 10. plass i den sterke konkurransen. De som ikke ville løpe stafett, kunne melde seg på direkteklasse og løpe individuelle løp. Kristin Lerli, Johannes Halvorsrud og Eivind Bakk gjorde dette.

Det er spesielt spennende og vente på egne løpere på vei inn til veksling i stafett. Arrangøren hadde satt opp en publikumspost under et stup rett mot samlingsplassen, noen høydekurver høyere, hvor man kunne se løperne noen minutter før de stemplet på sisteposten. Når løperne stemplet på publikumsposten kunne neste løper på laget gjøre seg klar på start. Å vite når man skal gjøre seg klar for veksling, er en usikker øvelse i orienteringsstafett. Ut fra løypelengder og antatt løpstid på lagkamerater kan man få en ca.-tid, men stafett er stafett og orientering er orientering, med mulighet for store endringer underveis. Dersom alle løperne på et lag gjør javnt gode løp på sine etapper, kan laget få en bra plassering, mens med litt bomming går sekunder og minutter fort. Det kan derfor være en ide å løpe litt sikkert i o-stafett, "safe" litt, heller enn å løpe fortere enn man klarer å følge med på kartet og risikere å gå på en kraftig bom som sender laget nedover på resultatlistene. 

Stein Ivar på vei inn til veksling på sin første etappe, bare noen meter bak wingløper Renolen. Wing ble til slutt nr. 7. 
John venter spent på å ta over stafettpinnen etter Stein Ivar og legge ut på sin etappe.Fra melhusteltet: Johannes holder visst på med noe rekruttene synes er interessant.
Det var her det foregikk lørdag og søndag. Johannes på vei inn til samlingsplass.Frokost utenfor en av hyttene der reisefølget bodde på GarbergJohannes klar for start i B-direkte. Han kom gjennom løypa uten feil og var godt fornøyd etterpå.
Kristoffer har nettopp sendt ut Trine på mixlaget.De voksne deltakerne på klubbturen til Midtnorsk mesterskap: Kristin, Trine, Stein Ivar, Kjell Rune, Eivind og Hege.  Fotograf: John Lerli.

Her kan man se innspurten til 

 - John og Trine

- Hege

- Kjell Rune

Resultater kan leses i Eventor

Du kan lese mer i Trønderbladet.


0 Kommentar

Jenny, Sigurd og Johannes stilte i lagkonkurranse for ungdom i Midtnorsk mesterskap søndag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2019

Det begynner å bli en stund siden Melhus stilte til start i langkonkurransen i Midtnorsk mesterskap. Derfor var det svært moro at vi hadde et lag med i år. Her er historien om da Jenny, Sigurd og Johannes fosset gjennom de mange postene i dag ved Selbuskogen skiarena.:


Alle lag ble samlet i vekslingsfeltet for stafettene på arenaen og gikk samlet opp i terrenget noen hundre meter.

Her, ved samme starten som langdistansen lørdag, ble lagene orientert om opplegget.Våre tre skimtes til venstre og har taktikken klar!

Oppdraget var nokså klart: Finn så mange poster som mulig som gir flest mulig poeng på 1 time! Bruker laget mer enn en time blir det 2 poeng trekk pr. minutt.
Postene var strødd utover terrenget og samlet i ei liste til høyre der de fikk ulike poeng etter hvorlangt det var til de og hvor vanskelig de var.I tillegg var det på enkelte poster innlagt arbeidsoppgaver som kart-tegnpuslespill og beskjed om å finne postenheten en annen plass enn posten.
Her er et bilde av kartet som ble brukt. På forhånd la laget en slagplan for å samle mest mulig poeng. De valgte bort de 7 nordvestligste postene for de lå litt for seg selv og kunne føre til at andre poster lenger nord og øst måtte kuttes ut. Se den blå streken på kartet.
Så la laga ivei: https://www.youtube.com/watch?v=eC5iefHAVQ0


Først post var tilsynelatende grei, men tegnet til høyre for nr. 39 viste seg å være kvittering inne i røra som gikk under skiløypa. Ja, ja. Her var vi i gang!

Så tok de peiling mot post 41 som gikk greit. Likeså gikk posene 38, 53 og 37 som en lek. Post 34 var litt lei, da den lå litt inntrukket fra fra myra. Med litt kollektiv leting av flere lag ble den funnet og da gikk de to neste for det samme.

Så ved post 33 var det duket for puslespill som vist på dette bildet. Ei plate med 15 kart-tegn ble lagt ut for hvert lag og så fikk de like mange små lapper med tegn som tilsvarer kart-tegna, men nå med tegn som brukes i postbeskrivelsen.

Jenny, Sigurd og Johannes kom joggende elegant ned fra post 31 og mot oppgaven og nå skal vi se hvordan de taklet dette: https://www.youtube.com/watch?v=8GjvwMIbS9k

Etter puslespillet gikk postjakta i en viss fart og nå nærmet de seg samlingplass og målområdet.Ikke langt fra der dette bildet er tatt fikk de seg en liten utfordring på post 48. Der skulle de kaste råegg til hverandre uten at eggene ble knust. Det gikk som vare det. Pytt, Pytt!

Så gikk ferden videre mot de siste postene og vi tar de igjen fra post 50: https://www.youtube.com/watch?v=KlLevZSb5Ec

Som vi ser er det fint driv mot stadion og sistepost, men her var det lagt inn litt taktikk: Dersom det var tid til gode skulle de, etter å ha kvittert på nr 150, ta peiling rett gjennom sekretariatområdet og finne post 46. Det ble også resultatet, for det var om lag 15 minutter å gå på.

Lagleder gjorde seg klar for innkomstvideo, men det varte og rakk. Flere lag hadde vagt nesten samme taktikk, men det hadde motsatt løpsretning og tok eg til post 150 og fikk oppløpet som de andre i stafetten. Dette ble nesten som å vente på Gjermund Eggen i 1966: Kommer ikke våre rekrutter?

Så helt inn mot grensa på 1 time kom de spurtene ned de siste skrenten og over mot målposten: https://www.youtube.com/watch?v=TJXDXzVX0e0 . De av våre som ikke visste om de geniale taktikken ble engstelig for at de ikke tok sistepost før mål ble beroliget da de hørte at den var tatt før!

Så var det lagleder som ville vite om de hadde hatt trøbbel med post 52, men nei da. De fant den litt brennkvikt og tok seg til post 46 også før de kom i mål inne fristen. Ikke verst!

Og resultatet ser vi i det første bildet. Heder med medalje og diplom. Hurra! 


0 Kommentar

Medaljer og gode prestasjoner i langdistansen i Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2019


2. dag av Midtnorsk mesterskap gikk fra Selbuskogen skiarena. Dagens øvelse var langdistanse i typisk trøndersk terreng med myrer og skogåser i området som skiløypene går.

Etter en solid frokost på Selbu camping ved utløpet av Garbergelva i Selbusjøen tok vi peiling på arenaen i god tid før start. Telt kom opp og startnummer ble montert på brystet og kart til de yngste ble studert og gode råd ble gitt.

Løypene var av ulik vanskegrad, men kunne også variere noe etter hvor løypene gikk i terrenget. De fleste syntes det var tunge løyper i myrer og bratte bakker.

Bildene viser premierte dyktige, unge rekrutter. Erik ikke var med på bildene. Alle med kjempeinnsats med plasseringer fra 2. til 4. plass i sine klasser!

De noe eldre utøverne hadde varierende resultater, men de aller fleste var godt fornøyd med dagen. Resultater kan leses her. For Melhus er disse samlet her blant klubbene.

Etter en kald avrivning i Selbusjøen (flertallet av oss feiget ut tok dusj) gikk vi til Langseth kro hvor det var både buffè eller pizza som smakte godt etter en anstrengende dag. Når dette skrives er det mye igjen av kvelden - trolig blir det ikke langkveld, for i morgen starter stafettene kl 1000. Da skal for øvrig Jenny, Johannes og Sigurd løpe langkonkurranse for Melhus. Ellers stiller vi med et H135-lag og ett Mix-lag.

En lang og innholdsrik o-dag er snart over - dette var moro!

Se et rikt utvalg av bilder fra MNM, lang-arenaen og campingen ved Selbusjøen.


0 Kommentar

Sprint og spurt på Midt-Norsk Mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2019


11 løpere fra Melhus stilte til start på sprintløpet som åpnet Midt-Norsk Mesterskap fredag 23. august. Løpet gikk i Stjørdal sentrum, i gater og parkområder. Midt-Norsk Mesterskap er stort, med over 400 deltakere. Og for klubben årets høgdepunkt med klubbtur. Lørdag er det skogsløp, og stafett på søndag. Også i år har vi en intern konkurranse med spurtpremier. Raskeste løper fra sistepost til mål får en smakfull premie. På sprinten vant Sigurd den yngste klassen og Kristoffer den eldste. Det var mange raske tider på Melhus-løperne, og gode løyper som ikke fristet noen til å hoppe gjerder, krype gjennom hekker eller stemple ulovlig. Nå er vi installert på Selbu Camping, klar for langdistanse på Selbuskogen på lørdag.

Resultater finnes på Eventor.

Her kommer noen bildeglimt fra sprinten på Stjørdal:

Johannes i fint driv inn til mål....... og like så Kjell Rune!

0 Kommentar

Fullt av ivrige ungdommer på Tambartun.

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2019

Spente ungdommer rett før fellestarten150 barn og ungdommer deltok på ungdomsløpet vi arrangerte på Tambartun torsdag 22. august. Det var et yrende liv med blide ivrige folk. I år hadde vi fellestart for de eldste løperne fra 13 år og oppover. Så det ble stor fart og mye spenning i skogen. Det var korte løpstider og mange løp under 8 min på kilometeren. Kretsens ungdomsløp skal være et lavterskeltilbud hvor orienteringsglede og mestring ska ha høyest fokus. Derfor arrangerer vi ungdomsløpene i trygge omgivelser på Norgardsmyra.

Kåre hadde laget flotte løyper i år også. Det å være løypelegger er en krevende jobb og Kåre hadde lagt ned mye arbeid i å få til løyper som gir løperne en god opplevelse i skogen. Løypene med fellestart hadde sløyfer for å gi rettferdig spredning av løperne. Nybegynnerne hadde løyper som hadde poster langs stien og C-løperne hadde poster som lå litt lenger vekk fra stiene. For å få til alt dette så satte Kåre ut 42 poster i skogen. 

Tambartun er en perfekt arena for ungdomsløp. Vi hadde i år publikumspost og et flott oppløp inn til mål. Denne gangen fungerte resultatservicen meget godt og alle løpere fikk sine premier innen rimelig tid.  

Vi synes det er artig å arrangere ungdomsløp og det var kjempeflott at 7 av våre løpere deltok. Alle fikk til fine løp. For noen var det første gang de startet med enkeltstart. Og det var sikkert litt spennede, men det gikk fint. Og plutselig så traff de venner i skogen.


Mange stemningsbilder finner du  her.

Video fra fellestarten finner du her.


0 Kommentar

Vi smøg oss så vidt framfor Leik i 5. løp i karusellen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2019


Det var virkelig en heroisk innsats av laget på Fremo onsdag kveld! Der vi stilt med over 30 løpere som som gjorde at vi klarte å ta en knapp seier i lagkonkurransen for kvelden - gratulere! Sammen lagt har vi dermed fortsatt nesten 600 poeng å gå på før karusell-stafettkvelden om 14 dager. Det er et godt utgangspunkt for en sammenlagtseier - det kan gå!!

Som alltid er det et godt oppmøte som er viktigst og det hadde vi. Ellers har vi mange gode individuelle prestasjoner i flere løyper. Vi kan starte med de to på bildet som er Stein Ivar og Kjell Rune og den rekkefølge. De tok for seg av de to øverste plassene i Rød løype med Kristoffer på en sterk 3 plass. Det ble også sammenlagtliste for den klassen i år. Flott!

I Blå løype tok Audun en ny andreplass bak Andreas Sølberg som også ble sluttresultatet i løypa.

Grønn løype ble som ventet Leikdominert, men Hege begynner å komme seg etter en svak formdupp med forkjølelse midt i sesongen.

Vi har flere gode plasseringer i Hvit løype i år, men det har Leik også. Onsdag kveld var det Eivind som kom nærmest med en 4.-plass, mens Kåre ble best av oss sammenlagt.

Odne Sundet fra Leik tok innersvingen på våre kjappe ungdommer i Gul Løype igjen, men bare så vidt. Sigurd og Johannes L var like bak med Martin i hælene. Gul løype er Melhus-dominert og det er god grunn til å neven flere av våre dyktige ny-rekrutter som tar seg gjennom løype på en fin måte. Erik, Ingrid P, Ingrid T og Hanne har virkelig fått sving på o-teknikken! Og ikke nok med det og nærmest under radaren, har flere rekruttforeldre tatt mange steg oppover i sin første sesong og siger oppover på resultatene i Gul Trim for hvert løp.

Våre nye rekrutter har i år fått tidlig taket på o-teknikken og startet tidlig i Gul løype (C). Dermed har vi i flere løp hatt uvanlig få i nybegynner, også det denne gangen.  Men Jenny og Erlend gjennomførte med glans!Denne gjengen fra Leik beit godt fra seg i 5. løp, men vi klarte det igjen.

600 poeng er ikke noe særlig trygg ledelsen, så stafett-kvelden i Børsa først på september blir ingen enkel parademarsj. Det kan tvert imot bli ulidelig spennende.

Men vi skal greie dette - og da med vårt beste våpen:Masse løpere!!

Resultater finner du på Brikkesys.0 Kommentar

Onsdag er det 5. løp i OG.karusellen!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Aug 2019


Slik så det ut på Gaula sitt karusell-løp i fjor. Her er bare en del av vår store tropp den gangen.

Onsdag 21. august kl 1800 trår vi til igjen. Som vi husker tok vi en knusende seirer på vårt eget løp i Våttåsen for to uker siden. MEN!! Vi leder ikke med mer enn om lag 450 poeng og det er ingen ting!

Dermed må vi mobilisere igjen - store og små o-løpere med venner!

Oppmøte for felles kjøring til Fremo fra Melhusbanken kl 1715!

Her er innbydelsen fra Gaula:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                      

Innbydelse OG-karusellen  onsdag 21.august 2019 

 Samlingsplass på Flå Il sin lysløype på Fremo. Merket fra fylkesveg 712 mellom Ler og Klæbu. 

 https://kart.gulesider.no/?c=63.202746,10.338564&z=14&mode=route&r=car;F00;-1;63.197826;10.30301;Ler%2C%20LER;63.21116;10.369823;Langvassvegen%2010A%20Ler&q=%22Langvassvegen%2010A%22;231018559;geo

 

Kart Langmyra/Vassfjellet SØ (2019), ekvidistanse 5 m, målestokk 1:10 000 

Terreng Skogsterreng  

Start Mellom kl 1800 og 1900. 7 min å gå til start. Nybegynnere og C- løpere får kartet på samlingsplass. 

Startkontingent D/H -16 kr. 40 D/H 17 kr. 60 kontant betaling 


Løypelegger og løpsleder Jon Røstum 

Kontrollør Pauline R Bellingmo

 Klasser og løyper

Løype

Klasser

 

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

2,0 km C

Nybegynner

Nybegynner

1,5 km N


0 Kommentar

Trening i kveld ble lagt til Børsa sitt klubbmesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Aug 2019


Vi hadde ikke lagt inn eget løp i terminlista under VM, så vi dro heller til Børsa sitt klubbmesterskap i traktene nord for Eggkleiva. Nærmere 20 løpere fra oss deltok og alle var godt fornøyd med sine løp - noe som bildene viser.

Resultater vil komme etter hvert.0 Kommentar

Vellykket bedriftsløp tirsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Aug 2019


Her bilder og litt tekst fra tirsdagens bedriftsløp i Våttåsen. Resultater finner du her.Her serverer Martin noe tørt og vått til Hege som betjente starten sammen med Kjell Rune.
På kort varsel tok vi på oss bedriftsløp tirsdag denne uka. Atles løyper ble resirkulert med at det ble justert noen få av løypene fra forrige onsdags karusell-løp. Nesten 140 løpere kom til vanntanken på Hollum som var samlingsplass.

Her følger bilder fra kvelden som ble vellykket på alle vis - også værmessig. Mange blide løperfjæs etterpå!
.

Hege og Kjell Rune har full kontroll ved start.

I restauranten regjerte Marit M, ingjerd og Kirsten. Det var i periode varmt både i trakter, vaffelpresse og servitører som skyldes stor etterspørsel.

Sekretariatet ble operert av Atle, Ivar, Trine og Eivind

0 Kommentar

Trening onsdag - VM i Østfold

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2019Børsa har ønsket oss velkommen til sitt klubbmesterskap onsdag kveld denne uka. Der skal vi løpe og lære litt mer om det o-tekniske  ved at rekrutter som ønsker det får delvis følge av mer erfarne løpere, slik at de kan prøves seg på litt vanskeligere løype enn vanlig.

Vi møter ved Melhusbanken for felles kjøring kl 1715 onsdag kveld. Ta med litt kontanter til bom og startkontingent. 

Her er innbydelsen  fra Børsa:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VM i orientering i Østfold

Det er sikkert mange av dere som gleder seg til VM nå denne uka. Svært få av oss drar nedover, men det er masse muligheter til å følge løpene både direkte i NRK og på nett. Det er direktesending i NRK allerede  onsdag kl 1300 under langdistansen. Prøv å få med deg litt av dette og du vil garantert bli imponert over prestasjonene i skogen!

Orienteringsforbundet har oppdaterte hjemmesider her: http://www.orientering.no/ 

Den beste sida er VM`s egen hjemmeside: https://woc2019.no/no/ 

Det er GPS-sporing og live-resultater i alle løp.

Les NRK-sak med intervju av løypeleggerne til langdistansen: https://www.nrk.no/sport/har-brukt-over-60-timer-pa-a-klippe-gress-i-skogen-1.14657217 


0 Kommentar

Seier i karusell-løpet onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2019


Stefan, Hege, Øyvind, Ingrid T, Ingrid P, Kjell Run og Martin er ferdig med sine løp i Våttåsen og bidrog til lag-seieren.


Leik ledet med 230 poeng før kveldens dyst og de stilt mannsterke opp med hele 27 løpere på startstreken. Vi hadde noen forfall, men også mange nye som kom å silt opp med liv og lyst, slik at vi var rundt 50 MIL-løpere i terrenget. Begge lag hadde mange flotte individuelle prestasjoner, men det var laginnsatsen hos oss som berget seieren denne gangen også. Seieren var på nærmere 700 poeng og vi leder dermed karusellen sammenlagt med om lag 470 poeng.

Atle hadde lagt løypene med utgangspunkt i vanntanken på Hollum. Denne gange ble det ikke noen runde over eller rundt Våttåsen, men på kryss og tvers i terrenget nordøst for toppen og ned mot samlingsplass. Generelt ikke for store høydeforskjeller, men noen daler og åser måtte forseres og det ble en del høydemeter for de fleste. Skryt for løypene ble Atle til del!

Individuelt er det mange flotte plasseringer i flere løyper. Gul løype ble helt dominert av Melhus med Sigurd, Johannes, Erik og Mona på de fire første plassene og det gjennomførte 13 løpere fra oss i Gul løype.

To Leik-løpere snek seg framfor våre tre beste i Hvit løype som var Trine, Kåre og Eivind. Grønn løype ble som vanlig noe Leik-dominert,  men Hege holder på å kvikne til etter sykdom mens John er på skadeliste for tida.

Rød løype er vanligvis hyggelig lesning også denne gangen. Stein Ivar, Kjell Rune og Stefan tok trippel denne gangen og vi har Atle i bakhånda også! I Blå løype stilte Andras Sølberg opp og var nokså suveren, men Audun B gjorde et veldig godt løp som endte på 2.plass foran gode Leik-løpere.Resultater finner dere på Brikkesys.

Vi takker Atle, Klara og ungdommene Ørjan, Oskar, Erik, Joakim og Kristoffer for et flott gjennomført karusell-løp.

Og ikke minst takker vi oss selv for en heltemodig innsats som ga utklassingsseier!

Neste gang om 14. dager er det Gaula sin tur i 5. løp.


Her kommer omtalen av løpet som er sendt avisene:


Melhus tok tilbake ledelsen i o-karusellen

Melhus med brakseier på hjemmebane og hadde halvparten av de nærmere 100 løperne

 

Veldig godt oppmøte

O-pausen i sommer ble brått slutt sist onsdag, da 4. løp i Orkla Gaula-karusellen ble arrangert av Melhus. Løpet gikk i nordskråninga av Våttåsen ved høydebassenget på Hollum. Med det kom starten litt opp i terrenget og løypene blir en del lettere enn med start fra bilveien. Atle Pedersen var løypelegger og la løypene i store små slynger på tvers av små daler og løypen falt i smak hos løperne.

Karusellen er stadig populær og har i år blitt svært spennende, noe som sikkert førte til at nesten 100 løpere møtte opp denne gangen.

I nybegynner og trimløypene var det hele 37 deltagere, noe som er svært gledelig i rekruttsammenheng og som en  indikasjon på et trivelig miljø. Melhus hadde 25 av disse og det er ikke mindre enn imponerende.

 

Leik og Melhus med god fordeling i de korteste løypene på 2 km

Gul løype ble Melhus-dominert med 8 av 13 løpere. Det ble også firedobbel øverst på resultatlista der Sigurd Rønning var best med ei svært god løpstid. Etter han kom Johannes Lerli, Erik Bakk og Mona Windseth framfor første Leik-løper. Etter fire løp er det Odne Sundet, Leik som leder foran Martin Melhuus, Melhus.

Hvit løype som er noe vanskeligere enn Gul ble vunnet av to Leikløper. Mai Iren Almås og Anne Kari Stubsjøen kom øverst foran Trine Sunnset og Kåre Onsøyen fra Melhus. I sammendraget så langt i karusellen leder Asbjørn Bjerkenås og Anne Kari Stubsjøen fra Leik Hvit løype.

Grønn løype er 3km og der ble tredobbelt Leik. Line Sølberg tok sin første seier for året framfor Svein Unsgård og Svein Olav Åmot. Det er disse tre som gjør opp om seieren i løypa til slutt også.

 

Sterke løpstider i de to lengste løypene

Melhus fikk tredobbels seier i Rød løype på 4 km. Stein Ivar Foss, Kjell Rune Logan Halvorsrud og Stefan Preisig et stykke framfor de andre i løypa. Kjell Rune og Stein Ivar ligger øverst i sammendraget etter fire løp i Rød løype.

Blå løype er noe over 5km og vi fikk denne kvelden en demonstrasjon forskjellen mellom landslagsnivå og et godt nivå i vår region. Andreas Sølberg, Leik er fortsatt hjemme på ferie og trening og hadde i dette løpet ei km-tid på 8 minutter mot noe over 10 minutter for de neste. Audun Bakk, Melhus fikk til et godt løp og kapret 2. plassen framfor Jonas Unsgård fra Leik. I sammendraget så langt i løype er det Audun Bakk som leder foran Jon Røstum, Gaula.

 

Melhus seiler litt fra Leik i sammendraget

Melhus klarte enda en gang å mobilisere en hel del rekrutter og fikk mange viktige plasseringer individuelt som førte til en overlegen lagseier på hjemmebane. Leik hadde en stor tropp som oppnådde mange flott resultater, men det holdt ikke denne gangen. Melhus var nærmere 700 poeng framfor Leik og leder nå med 474 poeng når en individuell konkurranse og en stafett gjenstår. Deretter følger Børsa-Orkanger og Klæbu.  Denne ledelsen er ikke langt på nær nok til at  Melhus kan føle seg trygg når høstjakta på o-poeng starter med Gaulas løp om to uker.


0 Kommentar

Kristoffer deltar hoveldløpene og o-landsleiren på Tynset

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Aug 2019

Hovedløpet og O-landsleiren (for aldersgruppen 14-16 år) arrangeres nå på Tynset. Lørdag var det langdistanse på Ripan (litt sør for Tynset) i et fint østersdals-terreng (men det var nok litt uvant for en mange deltakere) og søndag var det sprintløp i Tynset sentrum.

Kristoffer er vår eneste deltaker i år, og han er godt fornøyd med sine løp.  Frem til onsdag er det nå O-landsleir med ulike orienterings- og andre aktiviteter. O-landsleiren avsluttes med kretstafetten på onsdag. 

Kristoffer i full fart ut fra siste post på søndagens sprint

Her passerer Kristoffer samlingsplass på langdistansen på lørdag


0 Kommentar

Scottish 6-days

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Aug 2019

Vår familie bruker gjerne ei uke av ferien på et orienteringsarrangement utenlands. Som regel er det O-ringen i Sverige, men i år dro vi til Scottish 6-days for tredje gang. Som navnet sier er Scottish 6-days et arrangement som består av seks løpsdager med en hviledag midt inni - i Skottland. Arrangementet holdes annethvert år i månedsskiftet juli / august, og flyttes mellom ulike områder av Skottland. I år var det i Perth-distriktet, ca halvannen times kjøring nordover fra Edinburgh. Vi bodde i en by som het Crieff, og løpene var inntil 40 minutter kjøring i ulike retninger derfra. Sammenlagt teller plassifrene pr dag, der det gjelder å få lavest sum.

Vi var åtte i familien som dro, hvorav fem deltok i løpene og en på småtroll. Det er nærmere 3.000 deltakere fra 25 land på arrangementet, ca 120 av dem kom fra Norge, og særlig Bergens-distriktet var godt representert. Det var kort- og langløyper for hvert femårige aldersintervall, pluss ca 10 ulike løyper for nybegynnere og C-løpere (med fri starttid). Fire av løpene er langdistanse og to mellomdistanse. Jeg løp i M55Kort, da var langløypene 4,0-4,8 km lange.

Terrenget er ikke så veldig ulikt det norske, men man kan oppleve en del åser, som ofte ikke er skogkledde. Myrene er ikke så store og tunge som i Trøndelag. Se forøvrig vedlagte kart fra løpet en av dagene.
På løpet dag 2 opplevde jeg noe jeg aldri har opplevd på o-løp før. Det var på kartet merket av ca 500 meter av en elv som farlig område med lilla strek, med passasje på hver side. Det var imidlertid ikke satt opp merkebånd der, og mange strekk var lagt midt over (se f.eks strekk fra post 5 til 6 på vedlagte løype til Ingrid). En del løpere valgte derfor å forsere elven. Dette ble det klagd på av andre. Så det gikk da ut en mail til deltakerne med oppfordring om at de som hadde krysset elven ulovlig måtte melde seg, slik at de kunne bli disket. Dette var det jo få som gjorde, derfor kom det en ny mail dagen etter om at de hadde strøket strekktidene på løyper med strekk over elven. Så det kom altså ut korrigerte resultatlister med ett strekk mindre enn før.

På grunn av at vi måtte returnere til Norge på grunn av et bryllup, fikk vi kun med oss fire av de seks løpene denne gang. Beste plassering hadde Ingrid med en 3.plass i D55Kort av ca 35 deltakere. Likevel hadde vi en flott ferietur, med nydelig natur og mange hyggelige mennesker. Noen av oss deltok også på en aften med skotsk folkedans (Ceilidh) som ble arrangert en av kveldene. Så arrangementet kan absolutt anbefales!

Jan Petter Opedal


0 Kommentar

Orkla Gaula-karusellen i Våttåsen onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Aug 2019

Her er PM for løpet!

Høstsesongen starter med et brak! Melhus skal arrangere vårt karusell-løp onsdag 7. august kl 1800. Det er Atle og ungdomsgruppa som står som arrangører for oss. Kåre og Stein Ivar er oppsatt som rekrutthjelpere.

Som vi husket fra siste karusell-løp i vår ved Knyken i Orkdal ble vi slått med noen få poeng av Leik som dermed passerte oss i sammendraget. Dermed er det bare å brette opp ermene å møte opp alle som kan krype å gå! Her må vi også få med oss venner og familie skal vi klare å bite godt fra oss.


Møter vi opp som tidligere i vår, skal dette gå godt!!


Kartlink til samlingsplass finner du her.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline