Trening onsdag 1. mai på Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Apr 2019

Fremdeles noen uker igjen til vi starter sesongen for fullt. 

Onsdag 1. mai fortsetter vi sesongforberedelsene med treningsløp på Hollumsåsen (Løkkenhaugen) med utgangspunkt fra Rogavegen. Fri start fra kl 1800.

Bildet er fra rekruttopplæringen på Tambartun våren 2016For nybegynner vil bli gitt opplæring, og det vil også bli muligheter for følge for de som ønsker dette.

Muligheter for litt servering :-)

Merket fra rundkjøringen på Gimse, eller se på kartlinken her:    https://goo.gl/maps/wNjodEJzuStniR7B9

Vel møttStein Ivar


0 Kommentar

Masse ivrige o-løpere i alle aldre i Anemarka i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Apr 2019


Her er det servering og ivrig diskusjon etter endt løp ved gapahuken i Anemarka. 

Over 30 løpere hadde møtt fram til det første løpet i sesongen og det var MANGE nybegynnere i alderen 9 til 13 år.  De viste stor iver og fikk godt tak på orienteringa. Her er et utvalg av kveldens forsamling:


Tatjana, Sofhie, Martin og Katrin etter endt løp.

Ingrid, Hanne og Ingrid. Sjokoladekake er ikke helt ueffent! 

Julie, Håvard, Signe og Frank stempler på målposten.

Simen og Kåre finner ut av det både med seg selv og med løypa!


Løperen koste seg i det flott været i Anemarka som var pyntet i en vakker vårdrakt godt støttet av fin fuglesang.

John hadde ikke ordnet med tre fine løyper på kryss og tvers i det begrensede løpsterrenget, men også med god servering. En perfekt start på sesongen!

Her er resultatene fra kveldens dyst.


 


0 Kommentar

Vi starter o-sesongen 2019 med trening i Anemarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Apr 2019


Vi starter utendørs-sesongen 2019 med trening og opplæring onsdag 24. april kl 1800 i Anemarka. John vil legge løyper for alle i og like ved det fine skogsområdet i Bagøya/Rimolsøya like ved Gaula. Vi møter direkte i Anemarka og følg  linken fra Melhusbrua/Melhushallen for de som er litt ukjent.

Vi vil som tidligere år gi støtte til rekrutter, men dette området er svært oversiktlig og avgrenset som er flott til egentrening etter litt hjelp - en fint start på sesongen blir det!

For de som ønsker en fornyelse av brikke og løpsdrakter vil vi ta med dette på treninga.

Møt opp til en splitter ny o-sesong!


0 Kommentar

Finn-fram-dagen 2019 - Melhustorget lørdag 4. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2019

Kom og bli med oss på Melhustorget lørdag 4. mai. kl 1100 - 1500.

Her kan du få informasjon om sporten, våre aktiviteter, samt å få prøve ei enkel løype.


Finn-fram-dagen er også startskuddet på O-avdelingens nye REKRUTT-CUP. 

Dette er et tilbud for de minste og nybegynnere som har lyst til å prøve orienteringssporten. 3 løp i kjente områder hvor hele familien kan delta. Premiering til alle som deltar på 2 av 3 løp.

Løp 1: 4. mai - Finn-fram-dagen i Melhus sentrum/Melhustorget
   Løp 2: 8. mai kl 1800 - Tambartun
   Løp 3: 15. mai kl 1800 - Grønneset

Ta med hele familien og bli med. Vi stiller med servering.


0 Kommentar

Siste onsdagstrening før påske og kommende sommersesong

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Apr 2019


Siste onsdagtrening i vinter er over og påska står for tur. Her er det ned-jogging etter ei hard intervall-økt.

Stein Ivar hadde lagt opp til bakkeintervall i Rimolshåggå-vegen i kveld, mens Martins sterke gå-gruppe tok en tur om Tambartun og Trøflata og Elgstien.

Etterpå ble den tradisjonelle sirkeltreninga som gjør så inderlig godt (og litt vondt) inne i gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage. Det ble, som bildet viser, etterfulgt av bespisning av påske-appelsin for de som ble med inne.

Da er vinteren over og påska står for tur. Etter det er det fullt trøkk med trening og opplæring og det starter med løpet i Anemarka onsdag 24. april kl 1800. Løypelegger John er klar allerede!

God påskeferie!
0 Kommentar

Vellykket dagsamling

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2019

Med haglskurene gående i Vassfjellet, møtte 15 personer opp til dagssamlingen på Gløshaugen i dag. Ikke det beste været, men med humøret i orden, ble det en fin dag med flott opplegg av Atle og Stein Ivar. 

Før første økt ble en kort gjennomgang av hva som var viktig å fokusere på under dagens sprintøkter. Stikkordene for øktene var forenkling - være for forskudd og bruk av tommel. I tillegg var det lagt inn evaluering med bl.a. bruk av Livelox.

Etter en kort forklaring og gjennomgang gikk turen ned på Øya/Finalebanen hvor løperne fikk praktisere de tekniske elementene. Ingen tidtaking, ingen stempling, kun fokus på teknikk. Litt uvant men veldig nyttig.

I pausen ble strekk/veivalg gått igjennom i plenum både på kart men også med visning av tracking i Livelox.

Andre økt gikk med utgangspunkt i Dødens dal og på Gløshaugen-platået. To korte løyper med kartbytte. Samme fokus som først økt i løyper som i tillegg utfordret løperne på veivalg.

Etter økt 2 ble dagen avsluttet med pizza. Vel fortjent etter flott innsats fra deltakerne.

Her er deltakerne samlet på trappen før avreise hjem.


0 Kommentar

Siste vintertreninger for denne sesongen kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2019


Siste mangdagtrening for ungdommene startet med løping fra Brekkåsen skole kl 1800 med Atle i teten. Etterpå er det styrke og ballspill inne.

Stein Ivar leder onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Kl 1900 blir det intervall-trening. Kortintervall og bakkeintervall er planen.  Martins gågruppe stiller også på linja til samme tid.

Inne blir det siste sirkeltrening for vinteren. Og bare for å minne om det: Det er også siste trening før påske og tradisjonelt kan påskeappelsin dukke opp etter endt trening! All mulig grunn til å møte opp!


0 Kommentar

Ni Melhus-løpere på sesongstart

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2019


Sprintsesongen startet torsdag 4. april, med ni løpere fra Melhus på startstreken i Trondheim Sprintcup. Dette var årets første løp på kretsens terminliste. Wing hadde planlagt sitt løp i sprintcupen uka før, men dette løpet i Fossegrenda ble utsatt på grunn av snø.

Den tidlige sesongstarten vakte stor glede. Det er sjelden å se så mange smilende mennesker på samlingsplass, i det fine været og med temperatur på rundt ti grader på Utleira skole. Hele 203 løpere gjennomførte. Melhus-løperne slang seg ned sammen med Leik, til en kort prat før årets sesong. Klubben fra Hølonda stilte også med mange deltakere, åtte personer.

Et par snødekte skråninger møtte løperne, men ellers var det tørre og fine forhold. Mye av løpet gikk på asfalt rundt Risvollansenteret. Vegen på sørsida kunne passeres bare ett sted, og et langstrekk som gikk rett over vegen gjorde at flere overså den markerte sperringa på kartet, og fikk en ekstrarunde for å treffe gangbrua.

Som vanlig var det stor spredning i kilometertider blant Melhus-løperne. Fra 6,19 til 10,25 minutter. Men spurten fra sistepost til mål er eksepsjonell. Der er det fullt trøkk, og et tellende løp fra sistepost og inn til mål hadde gjort at flere kunne klatre høgt på resultatlista.

Uansett er det fint å være i gang med sesongen, og sprintcupen med sine fem torsdagsløp har blitt en populær tradisjon.


0 Kommentar

11 løpere på o-løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2019

Martin inviterte til vintertrening og gate-o-løp fra Bankhallen på Melhus i kveld. 11 løpere og en hund gjennomførte sine løp på barmark og nesten tørr grunn, fordelt på kort, mellom og lang løype. Det lå an til å få testet beinmuskulatur i vinterdvale i høy fart. Hadde vintertreninga gitt resultater? Er vi i rute til sesongen? Resultatene kommer etter hvert under resultater på denne siden.

Hege og John ser veldige fornøyde ut etter gjennomført o-løp på vestsida av Gaula på Melhus.

Etter løpet trakk de treningsglade inn i bankhallen og gjennomførte ei sirkeltreningsøkt på kunstgresset med Martin som sprek instruktør. Diverse muskelgrupper kommer til å varsle fra om et par dager. I langpausene ble det diskutert veivalg på langløypa fra et tidligere bedrifts-o-løp i Sjetnemarka. Skikkelige veivalgsstrekk med stor høydeforskjell legger til rette for veivalgsdiskusjoner. 


Allerede i morgen, torsdag 4.4. er det sprintkonkurranse med flere deltakere fra Melhus. Sesongen har så smått kommet i gang, men det braker først løs fra uke 17 etter Påske, så det er noen dager igjen å prikke toppformen for melhusløperne. 


0 Kommentar

Dagssamling Gløshaugen søndag 7. april

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2019


Vi inviterer alle i klubben til å være med på vår dagssamling på Gløshaugen NTNU på søndag 7 april. 

Det blir to økter, ei på Øya og ei på Gløshaugen. Det blir korte løyper hvor vi trener på sprintorientering. For de som ønsker det blir det også opplæring/følge.

Samlingsplass: Gamle Kjemi på Gløshaugen NTNU - https://goo.gl/maps/t6eZ4xyQgpm  (se kart nedenfor). 

Ta med drikkeflaske og drikke til treningen.

Vi fortsetter treningen på bruk av Livelox og vil ha en oppfriskning i bruken.

Alle er velkommen! Vi har løyper for alle aldre 0 - 100 år.

Det blir pizza.

Oppmøte/avreise Melhus: kl. 11.00 søndag 7. april på skysstasjonen.Livelox økt 1


Livelox økt 20 Kommentar

Levert avIdrettenOnline