Trening i uka 14

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mar 2019


Treninga mandag for ungdommene starter med sprint-trening fra kl 1800. Inne blir det ballspill og styrketerning fram til kl 2030.

Onsdag er det Martin som har styringa. Vi møter ved Bankhallen til sentrumsløp fra kl 1830. Det er løyper på 1, 2 og 3 km lengde - altså noe for alle. Det er neppe bruk for lykt lenger, men det er fortsatt vinter. Ta på klær og sko etter vær og føre. 

Fra kl 2000 blir det sirkeltrening inne i Bankhallen. Ta med underlag for sikkerhets skyld. 


0 Kommentar

Godt oppmøte og stor innsats både inne og ute i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2019


17 løpere stilte på onsdagtrening i kveld under Heges kommando. Først en times langkjøring med enten løping ned Rogavegen eller gåtur tur/retur Storbjørka.Etterpå tre runder med sirkeltrening på 10 stasjoner. Svetting og pæsing var ikke til å komme utenom!
Et lite glimt fra virkeligheten her.


Før uttøying var det klart for tomanns veivalgsstafett. Den første på laget løp fram og tilbake i salen og på den tida skulle den andre ha tagnet sitt veivalg fra et kart fra lang KM i  forfjor. Ikke rare tida til disposisjon, men nokså løps-likt var det. 

Her kan du se selve stafetten.

Etterpå var det diskusjon om veivalget i lagene. Der ble vi så ivrig at det nesten ikke var mulig å få alle med på uttøying. Se her.

Enda en flott treningskveld på Brekkåsen! 


0 Kommentar

Trening i uke 13

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mar 2019


Atle kaller til mandagstrening for ungdommen kl 1800 fra Brekkåsen skole for litt løpetrening. Etterpå blir det ballspill, styrketrening og noe attåt?

Hege starter onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage med langkjøring kl 1900. Martin vil som vanlig stable gågruppa til dyst samtidig. Etterpå trekker vi inn til sirkeltrening og o-teknisk trening. 

Møt opp til flotte treningstilbud - nå er det ikke lenge til utesesongen starter!


0 Kommentar

Dugnad og trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2019


Her er en fin blanding av ansatte ved Studentsamskipnaden og dugnadfolk fra o-avdelinga etter endt jobb.Det hele startet onsdag ettermiddag med pizza for å få opp spiriten før bæringa. Så var det å bære ned bilagsmapper for de to siste åra fra 2. etasjen på gamle kjemibygget NTNU via kjelleren og opp i en lastebil. Mange kg og mange høydemeter ble det for oss 7 i dugnadgjengen. Etterpå forflyttet vi oss til et fjernlager på Nardo hvor vi først fraktet ut mange hyllemeter med permer som ble kastet og senere lagt inn kassene som vi hadde med fra Gløshaugen. Alt i alt en to timers jobb - utenom bespisningen.

Da var det akkurat passe å dra til Brekkåsen for onsdagstrening. Eivind hadde lagt linjeorientering for intervall-trening i boliggatene. Mye kroker i sørpa fikk opp dampen.

Etterpå en liten time med sirkeltrening hvor vi hadde leid inn Åge og Sambandet som rytmebakgrunn: Styrkende alt med seg. Det hele avsluttet med tomanns-hinderstafett der det var innlagt et puslespill hvor det var viktig med god terrengblikk, kombinert med valg av kartsymbol. Se en liten snutt fra dette her.


0 Kommentar

Aktivitet i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2019


Atle og ungdommene har mandagstrening den 18. mars fra Brekkåsen skole kl 1800 og starter ute med løping før det blir ulike aktiviteter inne i gymsalen.

Tirsdag kveld skal vi ta imot om lag 25 all-idtettsbarn fra 1. og 2. trinn på Brekkåsen. Bildet over er fra en tilsvarende økt noen få år tilbake.

Onsdag ettermiddag skal noen av oss delta på en dugnad på Gløshaugen der det blir bæring av ringpermer som skal flyttes til et fjernlager. 

Onsdagstreninga er det Eivind som har og det starter kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage med intervall-trening, denne gangen også med kart. Martins gågruppe er fortsatt intakt!

Kl 2000 trekker vi innendørs til sirkeltrening og litt o-teknisk trening.
0 Kommentar

Yrende o-liv ved skolene onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2019


Melhus hadde invitert klubbene i kretsen til kveldsamling for Hovedløpsprosjektet 2019. Atle hadde lagt to løyper der lang løype hadde fire sommerfuglvinger og kort tre sommerfuglvinger. Løypene var konsentrert på skoleplatået mellom Hølondvegen, Bøndenes-svingen og Remakrysset og hadde felles post i bakgården ved videregående skole og start/mål ved hovedinngangen.

55 løpere var i aksjon og de fleste var ungdommer i prosjektet, men vi i Melhus hadde lagt onsdagtreninga til samme plassen i de samme løypene. Ved bruk av sommerfugl blir løpsområdet innsnevret og løperne kan fordeles i flere løyper samtidig og det blir god spredning. Til slutt skal alle løpere ha løpt alle løypene og postene skal være tatt i samme rekkefølge.

For ungdommene var det å skifte om svette klær og få seg en matbit som var pizza tatt fra Pizzabakeren rett over elva. Elegant dette i forhold til de ivrige og spreke onsdags-trenerne som gjøv løs på styrketrening på matta i gangen i 1. etasje. Sesongen er ikke langt unna, så det er bare å stå på!

Resultater fra kveldens batalje kan sees her. 


0 Kommentar

Lang og innholdsrik løypeleggerkveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2019


Ikke det store oppmøtet på løypeleggerkvelden onsdag kveld, men svært nyttig for alle som kom. I tillegg til kanon-fotograf Kjell Rune er også Hege, John, Martin og Eivind med på samlinga. Sistnevnte var tilrettelegger og fikk dermed mest trening. 

Vi startet med en gjennomgang av noen plansjer hvor vi var innom noen tips hva den gode orienteringsløypa kan være, noen tips om løypelegging i praksis og om nivå og klassetilbud for ulike o-løp. Vi snakket litt om et prøveopplegg med noe endret løype- og klassetilbud for barn og unge som er frivillig i år. Litt utpå kvelden startet deltagerne med løypelegging. De valgte å legge løyper til løp de skal være løypeleggere en gang i sommer og fikk dermed en flygende start på denne jobben. Til slutt var det bildeframvisning av alle løyper til hver deltager som dermed kunne få verdifulle tips om forbedringer. Vi andre sugde til oss det framlagte produktet. Her er det John som viser løyper som kan bli brukt i Anemarka til vårens første trening som er 24. april. Ikke lenge til det!Godt blandet med plansjer og postplassering rakk vi også å bespise oss. Nærmat fra Buvika stod bl.a. på menyen, sammen med sjokolade, druer, saft og kaffe. Gjett èn gang om dette stykket ble fortært før møteslutt!


0 Kommentar

Trening, o-løp og løypeleggerkurs i uke 11

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Mar 2019


Ungdommene starter uka med trening mandag 11. mars kl 1800 med løpetrening fra Brekkåsen skole. Etterpå er det innetrening i gymsalen.

Tirsdag 12. mars er det løypeleggerkveld i Gruva kl 1900. Vi diskuterer god løypelegging og øver på egen hånd. Ta med egen pc, men kvelden kan følges like godt uten datamaskin.

Onsdag 13. mars har Atle ansvaret for Hovedløpsprosjektet for ungdom mellom 13-16 år som har samling fra Melhus vgs kl 1800 og våre egne ungdommer og rekrutter kan møte der.

Ordinær onsdagtrening  er også lagt til samme sted. Vi møter foran hovedinngangen kl 1900 der vi løper løyper som er komponert av samme poster som til ungdommene. Etter løpet gjør vi som i fjor og tar sirkeltreninga i gangen på skolen. Lurt å ta med et sitteunderlag eller liggeunderlag til denne økta.


0 Kommentar

Artig treningskveld med John

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2019

Kveldens vintertrening på Brekkåsen i regi av John Lerli ble en artig kveld for de 16 frammøtte i alderen 14 til 70+. Minusgrader til tross, var det på med piggsko og hodelykt og ut i vintermørket. Det bars ned på treningsbanen ved Tambartun, hvor Lerli hadde et nytt opplegg på lur. Gruppa ble delt inn i tomannslag og fikk en kortstokk hver, alt etter løpsform. Det skulle trekkes kort og løpes fram til skilt med tilsvarende korttype, for eksempel hjerter eller spar. Skiltet skulle rundes og løperen måtte samme vei tilbake gjennom et 20 cm lag av sukkersnø. Pulsen for til værs. Så var det neste mann på laget som skulle trekke kort og ut på sin runde. Var man riktig heldig, fikk trakk man esset og fikk løpe enda lenger, borti skogen før man kunne runde og seile inn til veksling. Banen ble opplyst av dansende hodelykter og heiarop kunne høres fra makker i vekslingsfeltet. Topp stemning og puls. En del melkesyre og. Syre- og løperfest til gangs. 

Bilde: John instruerer forventningsfulle o-løpere før intervalløkta (foto: Kjell Rune Logan-Halvorsrud)

Så var det mer eller mindre lett jogg høydemeterne opp til Brekkåsen Idrettsbarnehage igjen, hvor sirkeltrening rundt sirkelsag og plank ventet. Martin fra gågruppa hadde ryddet unna slik at det var mulig å gjennomføre sirkeløkta på tross av at gymsalen var fylt med maskiner og materialer pga oppussing av treningssalen. Vi lot oss altså ikke stoppe av litt sagflis og plankeavskjær. Her skulle økta gjennomføres til 100%. 45/15-opplegget ble tøft nok etter ei økt med snøpulsing på Tambartun, men med o-sesongen i sikte, var det ikke noe problem å motivere seg. John inspirerte gjengen til å ta ut de siste kreftene. Heldigvis ble hver runde avløst av litt karttrening på H55-kartet fra Midt-Norsk mesterskap 2018. På omgang fikk vi forklare høyt og tydelig for våre treningskamerater hvilket veivalg vi ville tatt på utvalgt strekk, og begrunne dette. Greit å bli minnet på begrep som siste sikre, sjekkpunkter underveis, få trent på å lese om terrenget går opp eller ned etc. Økta ble avsluttet med fotosession med sirkelsag og plank som kulisser. Begrepet "planken", velkjent i styrketreningskretser, fikk en ny dimensjon. Tror det måtte ha vært ferdiglakkert 1 `` x 4 `` ("en-toms-fir-toms). Takk til John for ei god økt og til resten for inspirerende treningsglede.

Bilde: John gjør seg klar for sirkeltrening.

Bilde: Karttrening i pausene under sirkeltreninga. Utfordrende langstrekk syntes nok også ungdommen.


Foto: Dyp konsentrasjon. Sjelden lektyre på denne årstiden? Ikke dumt å være innom genren igjen bare 6 uker før sesongstart. 


Foto: Plastfri plansje for en av kveldens sirkeltreningsstasjoner. O-gruppa tar sin del av miljøvern og bærekraftig utvikling. Noen som vet navnet på øvelsen tegninga illustrerer? Ekstrapoeng hvis du også vet navnet på muskler som trenes ved denne øvelsen.


0 Kommentar

Trening i uke 10

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mar 2019


Atle har som vanlig ungdomstrening mandag 4. mars kl 1800 fra Brekkåsen skole. Først en times løping og avsluttes inne med litt ball-lek og styrketrening.

John har ansvar for onsdagtreninga onsdag 6. mars fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Først er det intervalltrening fra kl 1900 og en times tid. Martin tar seg av gågruppa fra samme tidspunkt.

Fra kl 2000 er det sirkeltrening inne i gymsalen.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline