God stemning etter 5. karusell-løp i Børsa - vi leder tross 2. plass i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2018


Noen av våre karusell-løpere etter ei hard økt i marka ved Lyngstua i Børsa. Noe svikt i oppmøte og en del bomming førte til at vi mer enn halverte ledelsen til Leik før stafetten neste onsdag.

Leik var i der umulige hjørnet i kveld. 4 av 5 løypeseire, svært mange toppresultater og flest deltagere totalt da er det ikke enkelt å slå de. 

Bare sorgen? Så langt i fra!

Det som virkelig er gledelig er at vi fortsatt har masse nybegynnere - uten disse hadde sett noe mørkere ut.

Johannes var den eneste av våre som kom på "pallen" i kveld med sin 2. plass i Gul løype som dermed blir hans først plassering utenom 1. plassen i år. Han har selvsagt vunnet løypa. Imponerende!

Mer å glede seg over? Så definitivt! I sammendraget har vi vi mange topplasseringer: Audun med 3. plass i Blå løype, dobbeltseier i Rød med Atle og Stein Ivar, 2. plass til Kåre i Hvit og verdt å nevne er Kristoffer sin 4. plass i Grønn løype.

Mer glede? Vi leder karusellen med over 300 poeng og til uka skal vi arrangere stafettkveld på hjemmebane. Da skal vi sanke poeng til Gull!




5. løp i OG-karusellen i Børsa onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2018

Bading i Ånøya blir det neppe etter Børsa sitt karusell-løp i år.


Onsdag 29. august går siste individuelle løp i årets OG-karusell. Børsa arrangerer fra Lyngstua i Børsa kl 1800. Vi har bare 760 poeng ledelse på Leik og det er noe samme poengsum som vi hadde i seiersmargin i 4. løp. Det alt for lite til å slappa av nå i innspurten. Dermed er det duket for o-mobilisering fra Melhus onsdag kveld.

Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715. Rekrutter får hjelp med løypene om det trengs.

Møt opp!


Her kommer innbydelsen fra Børsa:

20150929162113274418-1663 2.pngInnbydelse til OG-karusellen løp 5 onsdag 29.08.18. 





Samlingsplass ved Børsa IL’s klubbhus, Lyngstua i Børsa. Merket fra Børsa sentrum mellom E39 og FV810.

  • Kart: Lyngstua, utsnitt revidert 2018.
  • Målestokk: 1:7500, ekv.5m

Start: Ved samlingsplass mellom kl.18-19.

Startkontingent: Kontant eller på Vipps.

  • D/H -16  : 40,-
  • D/H 17- :  60,-

Løypelegger/løpsleder: John Henry Hammer

Kontrollør: Rita Berg Hammer

Klasser og løyper:

Løype

Klasse

Løypelengder/nivå

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D 13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H 12, D/H 13-C, D 65, H 75

2,0 km C

Nybegynner

Nybegynnere

1,5 km N


Velkommen!



Dag 3 Midt-Norsk - stafetter

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2018

Tidlig start av stafettene medførte tidlig start på dagen. Mange trøtte ansikter og slitne kropper kom på frokost på rom 110. Med en god frokost, utsjekk av Oppdal gjestegiveri, var alle klar for en siste innsats.

Vi stilte med 4 lag, ett i H135, ett MIX-lag og to lag i H13-16. I tillegg stilte Johannes Lerli, Sigurd Rønning, Martin Aune og Johannes Halvorsrud individuelt.

Allerede før start var de to ungdomslagene allerede i gang med å psyke ut hverandre. Her mente de fleste at kampen allerede var avgjort før løpet, noe som skulle vise seg å ikke stemme. Etter første veksling ledet 1.-laget ved Kristoffer med god margin på 2.-laget ved Joakim. På andreetappen var fremdeles 1.-laget ved Andreas godt foran 2.-laget som hadde Håkon på denne etappen. Foran sisteetappen syntes det som om dette ville bli som de hadde spådd på forhånd. Her skulle Oskar vise seg å bli tungen på vektskålen samtidig som Peter ikke hadde full klaff. Guttene ventet spent på hvem av de to som skulle komme først og det viste seg at 2.-laget ved Oskar klarte å komme 13 sekunder foran 1.-laget. Og dermed var de igjen i gang med å erte hverandre :-).

Her fra starten i H13-16:


De to andre lagene MIX og H135 gjorde en flott innsats med henholdsvis nr 16 og 9 i sine klasser. 


Som bildet viser så var arrangørene ikke så heldig med værgudene i dag. Med 2 grader og oppholdsvær fra morgenen av ble det etter vært bygevær med både regn og hagl.

Da er helgen over og vi skal være bekjente med våre prestasjoner og ikke minst representasjon. Guttene er hyggelige å være i lag med og de oppfører deg eksemplarisk.

Tvi tvi - så møtes vi på onsdag med OG-karusell-løp i Børsa.

Resultater finner du her.

Du kan også se flere bilder fra dagens løp i bildearkivet.



Flotte løp på langdistansen i Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2018

Fredig arrangerte dagens langdistanse i ett flott høstvær. Terrenget og løypene stillte store krav til o-teknikk og kondisjon. Det ble relativt lange vinnertider på løpet i dag. Melhus stillte med 17 løpere, og mange av oss gjorde fine løp.

Ungdommene våre hadde et internt oppgjør i H 15 -16 B. Her løp Peter fortest og fikk seier foran Andreas. Kristoffer gjorde igjen et godt gjennomført løp og han fikk en 6. plass i H13-14. 

Peter vant klasse H15-20 B og Andreas ble nummer 2
 

Sigurd og Johannes fikk en litt tøff start på løpet. Det var en del utydelige stier som gjorde det litt vanskelig. Men de ga ikke opp og kom til mål like blide. 

Kristoffer ble nummer 6 i klassen H13-14
 

John hadde satt opp en spurtpris. Kristoffer løp fortest fra sistepost til mål, og vant en pose Dumle. Han sitter nå og gomler på rommet sitt. 

Av de voksne så var det Audun som gjorde best av oss. Han ble midtnorsk mester i klassen H45. Gratulerer!

Audun ble midtnorsk mester i H45. Her er han sammen med sølvvinner Thomas Mjølhus og bronsevinner Torgeir Aune.
 

I kveld blir pizza-spising på Møllen kro og i morgen stiller vi med 4 lag i stafetten.


Ungdommene slappet av i solen før løpet
 

Johannes i full fart mot mål
 

John og Johannes diskuterer løypa før start.
 



Villt, vakkert og vått

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2018


MIL orientering hadde i år lagt høstens klubbtur til Midt-norsk mesterskap i orientering på Oppdal. 16 deltakere fullførte kveldens sprintorientering i Oppdals gater. I pøsende regnvær gjorde 400 deltakere fra hele kretsen en hederlig innsats på å finne fram i post- og løperjungelen. Det spesielle med sprintorientering er at det er stor fart, man treffer mange løpere under veis og at man må ta raske beslutninger for veivalg for ikke å tape tid. Det kan være vanskelig å finne den avgjørende passasjen i hekken på kartet i stor fart for å slippe å løpe helt rundt. Løypelegger har også plassert mange poster i terrenget/gatene, så det gjaldt å være nøye med å sjekke postkoden før man stemplet.

Våre yngste deltakere Sigurd (11), Johannes (11), Kristoffer (13) og Johannes (13) gjorde en strålende innsats i sine løyper. Kveldsmaten smakte godt etterpå etter en varm dusj og i tørre klær. Hele 6 deltaker kunne vi skilte med i H15-16. Oskar, Peter, Håkon, Martin, Joakim og Andreas stilte her og var stort sett fornøyde med sine løp. Kristoffer Lerli (13) hadde et solid og javnt løp i H13-14 og havnet til slutt på en fin 4. plass. 


Joakim på siste post i H15-16


Johannes stormer ut fra siste post i H11-12

Ikke bare ungdommen trosset regnværet på Oppdal i kveld. John Lerli, Atle Pedersen, Stein Ivar Foss (alle H50), Eivind Bakk (H60), Trine Sunnset (D50) og Kjell Rune Logan-Halvorsrud (H40) gjennomførte sine sprintløp. Atle var tittelforsvarer fra i fjor og endte på en fin-fin bronseplass, bare 7 sekunder bak sølvvinner Jon Røstum fra Gaula og skarve 13 sekunder fra gullet. Atle ledet løpet en god stund, men i sprintorientering er marginene små og en postplassering på motsatt side av en hekk fintet ut Atle mot slutten. Stein Ivar var fjorårets sølvvinner på sprinten og ledet i år løpet ca. halvveis. Vi kan være fornøyde med at gauldalingene tar hjem sølv og bronse fra midt-norsk mesterskap i konkurranse med sterke løpere fra Trondheim by.


Atle fornøyd bronsevinner i H50

O-laget har en intern konkurranse om å få raskeste tid fra sisteposten til mål. Kristoffer gjorde unna strekket på 9 sekunder, 2 sekunder foran Stein Ivar og Kjell Rune.


Stein Ivar tok ut alt etter en rask spurt i H50

Nydusjet og tilfreds gikk praten lett over kveldsmaten på rommene og latteren satt løst. Klubbturer er viktige for samholdet og for å sitte igjen med gode minner senere.

I morgen venter langdistanse på et helt nytegnet kart, 6 km nord for Oppdal sentrum. Det er meldt strålende vær og vi glær oss til nye utfordringer i skogen. 



Håkon etter fullført løp i H15-16






Johannes i mål i H13-16C



Martin  - blid men våt etter løpet i H15-16



Melhus deltok med 7 løpere i høstens første ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2018

Sunniva, Michael, Oskar, Joakim, Ørjan, Håkon og Kristoffer deltok på høstens første ungdomsløp. Malvik arrangerte et kjempefint løp med 150 ungdommer ved Stavsjøen. Det var ekstra gøy at Sunniva løp sitt første ungdomsløp. Hun løp kjempebra i klassen D10. 

Kristoffer gjorde et veldig godt løp i H13-14 og endte på 3. plass. De andre gutta fikk også til fine løp i skogen og fikk en fin gjennomkjøring før Midtnorsk mesterskap i helga. 





Over 25 løpere stilte til start på Skogly i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Aug 2018


Stein Ivar var løypelegger i 4. løp i årets O6`er som gikk fra skistadion på Skogly ved Ringvoll. For klubben er det sjelden vi trekker ut av bygda med våre løp, men det er alltid inspirerende med nytt terreng. Tre løyper var lagt og den korteste var en kombinert N- og C-løype på 2km, mellomste på 3km og lengste på noe over 4km. 

På bilde over ser du Karoline og Hans Petter og bilde under viser f.v. Synøve, løypelegger Stein Ivar, Camilla, Mats og Amalie.


Det var 13 deltagere i kortløypa med en fin blanding av stødige ungdommer, flinke nybegynnere og helt ferske løpere. Alle gjennomførte i fin stil!

3 km hadde 9 deltagere fordelt i ulike klasser. Best tider fikk Peter, Kristoffer og John alle innen ett minutt. Det er virkelig moro at disse to ungdommene får beste tid i ei krevende løypa og kan føre an i o-sporten framover.

Audun B hadde som vanlig en sterk tid i langløypa,  om ikke mange år er det vel noen spreke ungdommer som kan hamle opp med han etter hvert.



Over gir Stein Ivar noen tips til Sigurd og Randi før start.

Under er Lukas og Ove ganske så startklar! 



Resultatlister og poengberegning for løpet og sammenlagt finner du her.


PS! Hvis noen savner et par joggesko (se bilde nedenfor), ta kontakt med Stein Ivar, 976 94 418.





Ungdomstrening - O6`er -Ungdomsløp - Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2018


Les om ungdomstrening mandag 20. august på Fremo i egen nyhetssak. Her er det mulighet for å trene for alle fram til mandag kveld.

Onsdag 21. 8. er det 4. løp i årets interne O6`er. Den går fra Skogly skistadion på Ringvoll kl 1800 med Stein Ivar som løypelegger. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730. Kom i form til til de to siste og avgjørende løpene i OG karusellen med et løp på ukjent kart for de fleste!

Torsdag 22. august arrangerer Malvik 6. løp i STOK`s ungdomsløpskarusell. Kontakt Atle før tirsdag kveld kl 2100 for påmelding.

Fredag er det duket for Midtnorsk mesterskap på Oppdal. Les egne nyhetssaker på hjemmesida. 



O6'er på Skogly/Ringvål - veibeskrivelse

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2018


Da er alt klappet og klart for det 4. løpet i årets O6'er. Løpet går av stabelen på Skogly (Ringvål) og
samlingsplass/parkering ved skistadion på Ringvål. 

Oppmøte på Skysstasjonen for de som ønsker skyss/samkjøring er kl 1730.

Løypene er innbyr til høy fart og i godt fremkombart terreng for de fleste.

Veibeskrivelse Skysstasjonen Melhus til Ringvål/Skogly

Det blir satt opp telt i tilfelle nedbør.

Det er bare å pakke sekken med klær etter forholdene. Vel møtt.



Sprint er litt annerledes enn skogso-løp. Hva er viktig å huske på?

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2018


Her er noen smakebiter fra Sprintkartnormen

Sprintorientering er en fartsfylt, synlig og lettforståelig konkurranseform som tillater at o-løp kan arrangeres i tett befolkede områder. Sprintorienteringens varemerke er høy fart. Sprintorientering bygger på løping i svært høy fart i lettløpte parker, gater eller skog. Vinnertiden skal både for kvinner og menn være 12 - 15 minutter, helst i nedre del av dette intervallet. 

Målesokk i sprintorientering er 1:5000 eller 1:4000 og ekvidistanse er 2,5 eller 2 meter

Barrierer – Tykkelsen til svarte linjer brukes til å vise passerbarhet

· Barrierer, som for eksempel høye vegger, gjerder og stup, påvirker veivalg og må framstilles entydig. Derfor skal de framstilles med en tydelig, tykk, svart linje. 

· Hindringer som kan passeres, slik som gjerder og små skrenter, framstilles med en svart linje som er betydelig tynnere enn for barrieredetaljene. · Detaljer som svært lett kan passeres, slik som trinn og asfaltkanter, framstilles med en svært tynn svart linje. Dette prinsippet gjør det umulig å bruke vei- og stisymboler fra ISOM 2000 i umodifisert form. Den store målestokken til sprintkart gjør det mulig å framstille veier, traktorveier og stier i sin sanne form. Derfor er tykke, svarte linjer i ISSOM kun brukt til å framstille barrierer som enten ikke kan eller ikke skal passeres.

Det er forbudt å krysse barrierer 

For å gjøre sprintorientering rettferdig for alle løpere må det være forbudt å krysse detaljer som på kartet er framstilt som upasserbare, uavhengig av den reelle passerbarheten. Denne regelen er avgjørende av to grunner:

 · Det er umulig å bestemme en fast høyde for når hindringer blir upasserbare. Effektiv passerbarhet avhenger mye av utøvernes fysikk, for eksempel kroppshøyde og styrke. Hvis detaljer som er framstilt som barrierer på kartet er forbudt å krysse / passere, blir forholdene de samme for alle.

 · Noen områder og linjedetaljer i parker og byområder er det forbudt å krysse ved lov 

Følgelig må utøvere som ikke følger denne regelen, som er del av IOFs konkurranseregler, diskvalifiseres. 


Noen eksempel følger.


 

Stuptegnet er som i skognormen med tykk grunnstrek, men det er viktig å merke seg at det ikke er lov å forsere denne hindringen i sprintorientering selv om det er mulig å få det til!



Tegnet for skrent er også lik skognormen og er lov å forsere. Viktig her er at skrenttegnet kan ha fallstreker (tagger) som hos stup, men selve grunnstreken er betydelig tynnere enn hos stupet.



Forskjell på tettbygd (urbant) og mer spredtbygde områder

Til tegnet Passerbar mur er det å si at det skal kun brukes utenom tettbygd strøk og for murer lavere enn 2 meter. Høyere steingjerde skal tegnes med tegn 521.1. Her er ett av mange eksempel på at tegn er forskjellig fra urbant til ikke urbant område. Noen eksempel er stier, gangveier, traktorveier og veier. Disse tegnene er greie å skjønne og blir ikke vist denne gangen.

Tegnene for murer i sprintorientering er viktig å skjønne. Fargene er ensfarget svart eller grå og må ikke forveksles med bygninger som skal ha konturlinje. Lær forskjellen mellom Passerbar og Upasserbar mur der den siste er forbudt å forsere selv om det skulle være mulig. Disse tegnene er mye brukt på sprintkart i bratt terreng.



Vanlig bygning, som er forbudt å forsere, har mørk gråtone som fyll, noe som er forskjell fra skognormen (helt svart). For Overbygg er gråtonen lys. Merk at forklaringa sier at Overbygg kan brukes som tegn for gjennomgang i bygninger.



Grunnlinja i gjerde er litt tykkere i sprintnormen enn skognormen, men ellers er tegnet likt med ulike tykkelser for Passerbart gjerde (og med ett skråstrek) og Upasserbart gjerde ( to skråstreker). I likhet med murer er tegnene for gjerde svært viktig å skjønne, for Upasserbart gjerde er forbudt å forsere uavhengig av om det lar seg gjøre eller ikke. Merk også at tegnet Gjennomgang er lurt å se etter i et Upasserbart gjerde, for der er det naturligvis lov å krysse Upasserbart gjerde.



Forbudte områder har lik farge og betydning som i skognormen.



Dette symbolet for Forbudt område legges oftest på i løypeleggerprogrammet. Det har samme betydning som 528.1-symbolet men er i fiolett/purpur og benyttes for midlertidige sperrede områder. Merk at heltrukket linje betyr at det er merkebånd rundt Forbudt område, stiplet linje viser at det er merket litt her og der rundt område og når det er uten linje rundt er det ingen bånd i terrenget. Begge de siste symbolene medfører disk ved overtredelsel


Til slutt et oppsett som arrangørene av Midtnorsk mesterskap la ved i PM til sprinten på Oppdal.




Dette er noen av de viktigste tegna som kan føre til disk eller at feil veivalg blir gjort. Hele Sprintnormen kan lesses på NOF-sida.



Viktig info MIDT NORSK MESTERSKAP I ORIENTERING 24 -26 AUGUST!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2018


Velkommen til Midtnorsk mesterskap 2018 på Oppdal og vår klubbtur

For femte året på rad blir det fellestur til Midt-Norsk Mesterskap i orientering. Mesterskapet gjennomføres i år på Oppdal med Wing og Freidig som arrangør. Vi er i alt 17 deltakere/supportere fra Melhus. Påmeldinga er klar, og startlister publiseres i eventor senere i uka. 

Sprinten fredag går på kart “Oppdal sentrum” i terreng preget av boligområde, skog og sentrumsområde. Arena er Oppdal ungdomsskole.

Langdistansen lørdag og stafetten/direkte-påmeldinga søndag, går på kartet “Stortjønna” ved Tjønnplassen 6 km NØ for Oppdal. Kartet er nytegnet i 2018, og overlapper noe med terrenget som ble brukt til O-Festivalen 2017. Arena ligger på 550 moh. Løpsterrenget strekker seg fra denne høyden opp mot 900 moh. Terrenget er variert og løpsområdet inneholder flere ulike terrengtyper. I den lavereliggende delen er det gropterreng med furuskog. Oppover i skrålia tar bjørkeskogen over. Skrålia opp mot fjellet inneholder både meget detaljrike partier og detaljfattige områder med innslag av myr. Det er stedvis mye stein av varierende størrelse. Løpbarheten er generelt god.  

Vi har bestilt felles overnatting på Oppdal gjestegård. Det er oppredde senger og håndklær inkludert. Rommene har tørkemuligheter, minikjøkken og håndklær/oppredde senger er inkludert. Oppdal gjestegård ligger i Oppdal sentrum.

Bespisning: Vi handler inn tørrmat til frokost/niste/kveldsmat felles, men et godt tips er å ta med niste til fredag før løpet. Middag fredag handles individuelt på samlingsplass, så satser vi på å spise pizza «ute på Møllerens kro” lørdag. Bord er bestilt til kl 18.30. NB! Mellom langdistansen og pizza`en er det mulighet for bading i svømmehallen. 

Reise: Vi satser på privatbiler, med avreise fra Melhus skysstasjon kl 1500 fredag 24.august

Kostnader: Som tidligere blir kjøreutgifter, overnatting og bespisning delt på alle deltagere og avregnet i ettertid. Anslag over kostnader: Overnatting blir ca. 700 kroner på hver, tørrmat og pizza om lag 300-400 kroner og kjøring blir etter om man tar tog eller kjører felles fra Skysstasjonen.


Dette er en ekte klubb-tur - det er bare å glede seg!


Har du flere spørsmål, ta kontakt med Hege på telefon 477 51 101 eller pr mail hegesolm@hotmail.com



Trening til Midtnorsk Mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Aug 2018

Ungdomsgruppa skal ha trening på Fremo på mandag. Fremo er det nærterrenget vi har som ligner mest på terrenget i Oppdal. På Oppdal er det viktig å være nøye med kompasskurs og finorienteringen rett før posten. Det er fort gjort å løpe for langt. I denne treningsøkta får du mulighet til å trene på dette. 

Postene for ungdomstreningen blir satt ut på lørdag formiddag. Hvis du vil ta en treningstur i helga eller på mandag så kan du laste ned løypa her.

Løpet ligger også på Livelox hvs du vil spore løpet ditt. 

Ukens løype nr. 8 ligger også på Fremo så du kan ta den løypa i tillegg.



Storseier i karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2018


Fenomenal laginnsats og gode enkeltprestasjoner ga en solid seier i 4. karusell-løp i kveld med 850 poeng framfor Leik. På bildet ser vi Michael, Oskar, Ørjan og Kristoffer. Sistemann gjorde et kjempeløp i Grønn løype i kveld.

Hele 40 løpere møtte for oss på Langmyra i kveld til Gaula sitt løp i årets karusell. 13 av disse var nybegynnere og vi hadde i tillegg 4 løpere i Grønn Trim. All honnør til våre ivrige og tålmodige løpere som denne kvelden ble belønnet med neste 700 poengs seier!



I konkurranseklassene fikk Audun B sin første seier i Blå løype for sesongen med knappest mulig margin til Ola Keiserås fra Leik. Oskar Andren kom litt bak der og Asle Heide Vaskinn inn til 4.plass. Audun ligger på 3. plass i løypa så langt. På bildet ser vi løypelegger Jon Røstum, Audun og Ola Keiserås.

Atle viser god og stabil mesterskapsform og utklasset resten i Rød løype. 5 minutter framfor Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage er sterkt. God innsats de andre fra oss: Stefan, Stein Ivar og Kjell Rune. Atle har allerede vunnet løypa i år med Stein Ivar på en nokså sikker 2. plass.

I Grønn løype fikk vi en virkelig sterkt resultat av Kristoffer! Bare 35 sekunder etter Svein Olav Åmot er svært bra. Gratulere! Det ble tett i toppen i løypa med enda to Leikløpere mellom vinner og Kristoffer. Far John fikk en sterk 6. plass 8 minutter bak. Sammenlagt har Hege 4. plass, mens Kristoffer klatret til 5. plass.

Hvit løype ble særs tett med bare ti minutter mellom vinner og Kristin på 15. plass. Best av våre ble Kåre med en flott delt 3. plass knapt 3 minutter bak vinner. Trine og Ingrid R fulgte nærmest av våre. Kåre kniver helt i toppen sammenlagt og innehar en 2. plass.

Johannes fikk til enda et godt løp i Gul løype og fikk sin 4. seier på rad og har allerede vunnet løypa for sesongen. Hurra!

Resultatene kan leses på Brikkesys. Omtale som er sendt avisene kan leses under bildet!

Gratulere med kjempeinnsats alle løpere!! 



Avisomtale:

Stor deltagelse i o-karusellen på Langmyra


Melhus hadde mange løpere og flere gode individuelle prestasjoner og tok en solid lagseier for kvelden


92 løpere møtte opp sist onsdag til 4. løp i Orkla Gaula-karusellen på Langmyra skistadion med Gaula som arrangør. Løypelegger var Jon Røstum hadde lagt løypene vest for fylkesveien til Klæbu fra Ler på skogåsen sørover mot Fremo. Det er et terreng som innbyr til noe vrien orientering og det var flere som fikk prøvd seg skikkelig o-teknisk i flere av løypene.

Melhus dominerte i de to korteste løypene

Nybegynnerklassen hadde hele 18 løpere som er svært gledelig. Melhus stilte med 13 av disse og Leik hadde 5 løpere og løypa var lagt greit for de som er ferske o-løpere. Det har vært med nesten 50 løpere i nybegynnerløypene denne sesongen.

Gul løype er for de aller yngste og de aller eldste. Enda en gang klarte Johannes Lerli å holde superveteranene bak seg i klassen og tok sin fjerde seier for året. Denne gangen kom Ola Neraune, Børsa-Orkanger nærmest nesten 2 minutter bak, mens Åse Høgsteggen, Leik og Hanna Øian, Gaula fulgte så litt bak der.

Leik suveren i mellomløypene

I hvit løype på 2 km ble det dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubsjøen, mens Arne Gaustad fra Børsa-Orkanger tok tredjeplassen. Tidsmessig ble det svært tett mellom løperne med 15 løpere på 10 minutter. Sammenlagt kiler Kåre Onsøyen, Melhus seg mellom disse to med minst mulig margin.

Den 3 km lange Grønn løype ble også jevn, sælig i toppen. Svein Olav Åmot, Line Sølberg og Tone Almås tok trippelseier for Leik, men Kristoffer Lerli, Melhus kom bare 35 sekunder bak Svein Olav på 4. plass. Dette er gledelig i og med at løypa har nesten ingen ungdomsløpere. Så langt i karusellen er rekkeføgen den samme som siste løp for de tre første.

Løypeseire til Melhus i de lengste løypene.

Atle Pedersen, Melhus tok sin 3. seier for sesongen i Rød løype på 4 km. Nærmest kom Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage. Sammenlagt ligger Stein Ivar Foss, Melhus på andreplass mellom Atle og Svein.

Blå løype er lengst og måler 5,5 km. Her har Leik sterke løpere, men de siste års beste løper Audun Bakk, Melhus klarte denne gangen å komme først i mål. Det holdt bare så vidt med 3 sekunder til Ola Keiserås. Oskar Andren måtte ta til takke med 3. plass denne gangen, men leder sammenlagt med sine tre seire tidligere. Ola ligger på 2. plass og Audun på 3. plass så lagt i karusellen.

Spenning fortsatt i sammendraget

Ettrer dette løpet står det igjen ett individulet løp som går i Børsa. I løypene Blå, Rød og Gul er seieren klar, men det er kamp om plassene bak der. I løypene Hvit og Grønn er det kamp til siste slutt.

Melhus tok en ganske solid løpsseier i lagkampen med nesten 700 poeng framfor Leik. Sammenlagt er det fortsatt ikke mer enn 840 poeng mellom disse lagene. Leik er med andre ord godt på skuddhold, så det er ikke bare for Melhus å spasere til seier – det skal tross alt konkurreres i ett individuelt løp og en stafett før det er oppgjort. Børsa-Orkanger, Gaula og Klæbu følger deretter.



Etterlysning av sekk/utstyr

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2018

Sigurd Rønning (11 år) mistet en rød hvit og blå tine melk-sekk, med svart Adidas melhus fotball-jakke merket RØNNING inni, på o-løp på Tambartun i vår. Har dere sett noe til den?

Hvis noen har opplysinger send en melding til Anne Kristiansen Rønning, mob.tlf: 951 18 358.



Sterke prestasjoner av våre i Hølondløpet i dag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2018


Så har det skjedd igjen: Dobbeltseier til Atle og Stein Ivar denne gangen i Hølondløpet i klassen H50-! Det var fellesstart i dette løpet og det ryktes om par-løping og de holdt mange sterke kretsløpere bak seg. Et skremmeskudd før Midtnorsk mesterskap!

Hølondløpet har lange tradisjoner, og har blitt arrangert hvert år siden o-avdelinga i Leik ble startet. Neste år kan løperne på Hølonda feire 50-årsjubileum. Hølondløpet har lengre løyper enn vanlige o-løp i kretsen, og har status som en kraftprøve, særlig i år da deltakerne fikk prøve seg på myrene på Jårakjølen.

Løpet gikk på nytt kart over Jårakjølen, og det er første gang Leik bruker dette til orienteringsløp.

Til sammen 111 løpere deltok søndag, inkludert egne klasser for bedriftsløp som Leik arrangerte i de samme løypene. I tillegg gikk 21 personer ei merket turløype på åtte kilometer.


I tillegg til Atle og Stein Ivar tok Kristoffer seieren i H 13-14. Kristoffer kom inn som 2. mann i kortløypa. Det var bare Jan Hage fra Leik som løp fortere enn Kristoffer. Det var en meget flott innsats av Kristoffer.

John deltok også i H 50- og kom på 10.-plass.

Audun B deltok i H 17- og kom på 13.-plass, mens Kjell Rune kom på 17.-plass. Klassen var spekket med sterke løpere på landslagsnivå i norden og det ble løpt fort i de blytunge Jåra-myrene.




Kristoffer og Stein Ivar var godt fornøyd med løpet. Kristoffer løp fortest av alle i kortløypa på 5 km. Seieren ble feiret med skuffkak.



Resultatene kan leses på Brikkesys.



4. løp i OG karusellen på Langmyra onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2018

 

Vi er kommet til 4. løp i årets karusell og det blir et nøkkel-løp om vi skal være med å kjempe om seieren denne sesongen. Høstens første karusell-løp setter standard for de to siste løpene i lagkampen. Fra i vår har vi med oss en ledelsen på 155 poeng på Leik som i praksis betyr dødt løp!

Det betyr full mobilisering av gammel og ung og at alle gjennomfører et godkjent løp - da har vi en god mulighet i år også. 

Det er Gaula som arrangerer løpet onsdag 15. august kl 1800 og det går fra Langmyra. Oppmøte på Skysstasjonen kl 1715 for felles kjøring. Rekruttene får hjelp til sine løyper av Martin og Eivind.

Møt opp til felles innsats! 

Og her kommer innbydelsen:

Innbydelse OG-karusellen løp 4

Onsdag 15.august 2018

Samlingsplass på Langmyra skistadion. Merket fra fylkesveg 712 mellom Ler og Klæbu.

Link til samlingsplass: https://www.google.no/maps/dir...

Kart Langmyra (nytt 2018/2019), ekvidistanse 5 m, målestokk 1:10 000

Terreng Skogsterreng med stedvis en del åpne trøndermyrer. 

Start På samlingsplass mellom kl 1800 og 1900

Startkontingent D/H -16 kr. 40 D/H 17 - kr. 60 kontant betaling

Løypelegger og løpsleder Jon Røstum

Kontrollør Pauline R Bellingmo

Klasser og løyper

Løype

Klasser

 

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

2,0 km C

Nybegynner

Nybegynner

1,5 km N


Velkommen! 😊





Livelox fra mandagstreninger

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Aug 2018

Treninger høsten 2018


UkeDatoStedMomentPDFLink
3313.08BjønnabakkenPostplukk
3420.08FremoKompass retning

3603.09Vanntanken - HollumForenkling
3710.09RyeKurver
3924.09LauvåshaugenKorridor
4001.10SkjetnemarkaLinje og Kompass

4108.10TambartunNatt

4214.10TambartunNatt

Guide for hvordan du bruker gps i treningene.




O6`er nr. 3 gikk i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2018

 De som møtte opp på onsdagens O-6er fikk en flott kveld med fine og krevende løyper. Samlingsplass var i Gapahuken overfor parkeringa ved innkjøring til Skjetnemarka. Løypene var i regi Kåres poster etter BOL tirsdag, men satt sammen på nye måter av Hege, slik at ingen løp samme løype som dagen før. I nybegynnerløypa var det 8 deltagere. Alle like smilende da løp i mål, som da de starta! Godt å se:)

Etter løpet var det god stemning med diskusjon av veivalg, sammen med servering av frukt, kaker, saft og kake. Det er bonus å møte på trening dagen etter at avdelinga har arrangert BOL!

Resultatene kan leses i Brikkesys. Flere bilder kan sees i Bildegalleri.

Neste O6`er går om 14 dager fra Skogly, og i mellom der kommer karusell-løp i regi Gaula.

 

Helga om 14 dager, dvs 24. - 26. August, er det midt norsk mesterskap på Oppdal. Overnatting er bestilt i idrettsparken, og mange har signalisert at de stiller. Påmelding til Hege PR tlf 47751101 el Mail; hegesolm@hotmail.com innen 16.august! Hiv dere rundt og meld dere på - dette er årets høydepunkt!!




Bedriftsløp i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2018


Om lag 215 løpere var med under bedriftsløpet tirsdag kveld. Martin som løpsleder dirigerte de 10-12 medhjelperne til en sikker suksess. Løper ble arrangert fra gapahuken stil Knut Olsen på Skjetnan som ligger like nordvest for den nye parkeringsplassen.

Kåre var løypelegger og fikk mye ros for løyper og traseer. Snilt lagt i et bratt Våttåsen-terreng syntes mange. Allikevel var det både tungt og krevende løyper som gir drøye km-tider.

Audun K, Kristin og Stein tok i mot biler og folk på parkering.





Løpsleder Kåre og starter Atle sender Torgeir Iversen ut i løypa. Torgeir sitter i o-utvalget i bedriftskretsen og har med resultatsørvis å gjøre.

Hege var også ved start, men fikk også tid til å ta mange bilder om kvelden.


















I sekretariatet var Stein Ivar (har stukket ut i løypa her), Trine og Eivind. Kåre ser til at alt går rett for seg og løpsleder Martin serverer kaffe og mat.











Etter løpet er det svært populært med en god runde i restaurant-teltet. Her oppvartes det med vafler, kaker og pølse av Kirsten, Marit og Ingjerd.
























Audun B har gjort et godt løp og det gjorde Atle også, men da sviktet brikken!


Dette bilde er tatt før start, men det ble et lignende festlig samvær etter løpet også, men da var det skalkefest! Her ser vi også Ivar som var starte-sjef for nybegynnerne.

Flere bilder på Bildegalleri.



Høstsesongen starter med bedriftsløp, O6`er og forberedelse til Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Aug 2018


Sommerferien for o-løpere er over! Finn fram o-sko, kompass og møt opp - det står store oppgaver framfor oss i august med O6`ere, kauselløp og Midtnorsk mesterskap!

Vi starter friskt med at vi skal arrangere bedriftsløp tirsdag 7. august fra parkeringslplassen ved innkjøringa til Skjetnemyra. Start er mellom kl 1700 og 1900 og løypene er lagt av Kåre og går i Våttåasen- / Skjetnemyrområdet. Les mer om løpet her.

Onsdag 8. august kl 1800 er det 3. løp i O6`eren og vi benytter noen av postene fra bedriftsløpet kvelden før som Hege vil komponere fire løype ut fra. Nybegynnerne vil få hjelp til løypene etter behov.

Midtnorsk mesterskap nærmer seg og vi har planlagt lagstur til Oppdal 24.-26. august.

Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger!

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler tidlig fredag ettermiddag ca kl 1500, med retur fra Oppdal søndag ettermiddag. Overnatting blir på Oppdal gjestetun.

Påmeldingsfrist er torsdag 16. august, så vi har ikke lang tid til å reagere. Vi kommer tilbake til dette jevnlig fram til neste uke.