PåskeOgrøsser 6: All grøss er borte og vi skal ut å praktisere!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2018

Hær e starten på kartet. Edmund e sein i dag, gitt. My og fordøy i det siste? ......... Dær høre æ skrammelkassa te den dær o-friken. Æ skene ivei te føstposten. Edmund kjæm luskan ætte ætte kvart.

Det e bærre like oppi lia hær oppå framsprenget.............litt skrått opp hær i litt tjukkskog. Det va skogåt hær enda... og skrått. Trur æ dreie litt høger for å kom oppå ryggen....nå bli det flatar, ja, men det langt ut. Kolles e det med de dær synfaraan i den hær klubben?. E vel opp nå da? Flatt bortover og...? E det en sti? Konn æ verkele ha dregge forbi på austsida og drei opp på plattåen mot sti`n? Væll, da følle æ sti`n nordvæst mot åpninga og grensa....sånn, ja og så følle æ grensa nordaust opp på kollen. Hær stig det litt, sjø. Men, ...?

Go mårrån, O. Ha du tatt dæ en æresrunde?

Ja, nei.. venta på du skoll kom te posten...

...akkurat. 

Du ha pugga Oppskrefta no da?

Pugga ha æ! Sjer at vi må bytt ut et par uttrøkk sånn av vi snakke såmmå språket som de ander løperan. Lina vi snakke om e egentlig veivalg, Edmund! Og den dær fingerdingsten si sæ sjøl.

Det gjør det og plassan vi og ha snakke om e holdepunkt og det siste holdepunktet førre postan e det mang som kalle siste sikre. 

Det e godt å ha nå sekkert å hold sæ fast te i væla, Edmund, for de e my som e osekkert for tida.

Da skoll vi te anderposten, O. og æ e spent på kolles du resoner....

....ja. altså. Posten e no en sten utpå et svakt framsping hellendes sørover. Den enast skikkele siste sikre e myra austom. Ælles ha vi stuprækka væstom itj langt onna stæken....

.....ja, og for å ta med ett te som kan vårrå litt under radar`n, nmle stikysset på sørsida tå langmyra.

Æ tru at det bli for langt dit både væstom og austom stæken. Du spare bærre to høydkurva med å ronde. Å rond rundt på vestsida trur æ blir for my stup og grønt. 

Enig!

Da står æ att med myra austom posten og stuprækkka like vest for stræken. Edmund, så god som æ egentle e, så vælge æ det siste og så trur æ æ vælge omtrent å følg stæken sjøl om æ må over åsen- det hær må gå!

Okei!

No plokke æ ut fler holdepunkt, Edmund. Føl med: Føste holdepunkt e sti`n sørover. Så kjæm det mang holdepunkt som dær sti`n slutte i grensa og nittigraderen i næste grense. Den halvåpne store kollen på vestsida med fler kolla og høydepunkt må konn visast høger enn flata og itj minst kollen like før unnabakkan ned te stupa.

Glimrende, O!

Da lægg æ i vei te sti`n!!

....ja, den ha du teste allerede, O!

Itj vårrå spydi no, Edmund, for no bærs det ivei. Da kan det vårrå at du bli att. HA DET!

VENT PÅ MÆ PÅ SISTE SIKRE!!!


Da brætte æ kartet 4-5cm langs streken og lægg tommelkompasset langs streken. Da vil æ træff sti`n.....stor fart ned kollen og flatt bortetter. Ja. hær e plassen æ snudd på sti`n, gitt. Da følle æ den først flatt..... og så hær blir det brattar, ja. Sjå hær e hogsgrensa og det e åpnar bortom dær sti`n stoppe..... Tar en kort stopp nå for å gløtt på kartet og kompasset. Sekte mot kollen, for da får æ halvåpen skog inn te grensa. Den hogstgrensa va tydele, ja! Så følle æ grensa te høger og spreng i den åpne glenna.....og hær kolliderer æ med vinkelen i grensa - kjæmpeutgangspunkt for kompasskurs!

Edmund e nok distansert - ja, nei der sjer æ`n i det han kjæm opp fra sti`n. Må skynt mæ!

Tar kurs te kollen ... sjer at æ vil tanger høydekurven te storkollen vestom stræken. Stor fart no og nøye peiling av kursen! Hær ane æ kollan te høger, ja og at det e litt åpnar længst sør.... og hær må utposinga av høydekurven vårrå! Å ja, for hær e det ei grop og på utsida og.... Stødig kurs! Stødig kurs - ikke bli verdensmester nå! Litt unnabakke ætte kurven og flatt bortover. Å nei! Sjå kæm som står å lyse der da - en nydelig liten kolle - rætt i kursen. Kartet e vest itj så væst læll, kanskje?

Da e det bærre å fortsætt i kursen. Slæpp se ned på flata. Tett skog hær, ja....bærre rundt  nånn tre hær og så ska æ ha skrenta på bægge sida ned sløgda......... Rundt enda mer tre! Stopp!! ... Hær e det skrenta og stup i massevis på all kanta...... Jasså du! No vart du liksæl og glømt kursen gjennom det tette og det straffa sæ! ....... Ut rætt venstre ......... og her e sløgda og. Itj nå katastrofe den hær gongen....... Runde rondt skrenten og da e æ på enden tå stupet - siste sikre!

Bli no sekkert ståan ei stond te`n Edmund kjæm sklian......hysj! Det e nånn lyda oppi sløgd. 

DET E VELL ITJ SÅ GÆLI LÆNG SEA DU KOM HELLER, O, - TØKT Å SÅ HÆLAN TI DÆ NED SLØGDA?

Å VÆLL! E ITJ AKKURAT KOMME NO NYLE HELLER, DA!

Tøkt du gjennomført strækket helt ætte boka æ - en liten utskliing ætte kollen, kanskje?

Vart litt ukonsentrert i tettkjærret og glømt kursen. Ska skjærp me næste gång!

O! No e vi komme te nå frøktele vekti - innløpinga inn te posten frå siste sikre.

Enig! Og nå står æ helt muse still igjen, Edmund. For nå ska æ bli helt sekker på ka æ sjer framover hær. Det må bli en sekker kurs mett på sten. Æ vil sekkert konn sjå et åpent område te vænster like innte kursen og samtidig e det litt rart om itj kollen vises te høger. Så sekker peiling utover ryggen - det hær går!

Helt rætt oppfatta. Kjør på!

Brætte kartet og lægg kompasset frå stupenden og gjennom postste`n....sekte to gång mot et lite kjærr og så lægg æ i vei!


Grei flat det hær og sjå hær. sjø: Tydele åpning te venster.... ny sekting! Og der må det vårrå en låg kolle like te høger! Passere den nå, så må æ sekt enda mer nøyakti. Utover den hær svake ryggen e det itj nå detalja....sekte te bjøska dær.... og så te litjgrana lenger fram. Æ ty det ligne en liten rygg no... ny sekting og opp med blikket! Dær! Dær e steen.... og på nersida: Sjå her e skjærmen og! Bingo! Bingo va det itj - nøye planlægging og nøye arbe! 

Edmund e du hær allerede - væll det va onnabakk hit, så.

Det va no det, men for all ska det gå litt senar inn te postan og det gjor du og, for ellers e det et dålear alternativ.......

BOM! Nei, den tida e forbi nå Edmund. No går vi rætt i postan bægge to hærretter!

Det gjær vi - Hele Oppskrefta e vår, O!





PåskeOgrøsser 5: Kommer siste biten i Oppskrifta i dag og finner vi igjen første episode?

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2018

Spenninga er ikke til å holde ut og hadde ikke påska allerede vært i gang er det ikke sikkert verden har vart til påske! Er det mulig å finne igjen første avsnitt i denne oppsiktsvekkende trilleren? Kommer siste biten av Hele Oppskriften? Og hva var det Edmund skulle sjekke i går?

               ---------------------------------------------------------------

Mårning, Edmund! Sjer mer opplagt ut i dag? Fonne ut nå tå det du skoll sjekk opp?

Kanskje, men vi må sjå på siste elektriske forsendelsa te dæ - ha du fått nåkka?

Itj snakk! Ja, føst fekk æ frå dæ ett attpålægg med ei løype, gett! Og så fekk æ jammen den sist punktet fra Cambridge og dæm gjekk med på at det itj skoll kåst nåkka. Æ trur dæm sponsa sånne gode kunda sammen med Facebook.

Få sjå!

               -----------------------------------------------------------------

Her må vi bryte inn i gleden med å ha fått alle punktene i Oppskrifta. Siste nytt i granskinga av forsvinningen av første avsnitt er at sporene stopper ved en IP-adresse der eieren har initialene B.F. Det vil ta litt tid før alt er på plass, sies det i data-avdeling. I mellomtida setter vi tilbake til O-loftet:

               ________________________________________________



Messtænkele lekt, ja.....

Lekt. Ka mene du, Edmund?

Vi læs føst. Ai! Det hær e no hele cruet inn te posten....

Kluet.Edmund...

......ja.ja. Sjer du at du ska sætt bægge føten i bakken og stå helt muse stille - like æns som på posten du forlot.

Kåffer det da?

Det å træff postan kan vårrå det æklast når en spreng o-løp. For å forstå kålles det sjer ut inn te posten må vi ta det grundig nånn sekund. Låsså all detaljan fram te posten og finn greie detalja å passer fram te posten.

Ja, og så må vi vårrå sekker kolles detalj sjøl posten e. Da e det bærre å .....

O., ka e det du ha glømt nå igjen førre du kan forlat siste punktet?

Oooooh! Ta kurs og sætt i gang!! Æ vart litt distrahert plusseli nå. Du, kan fann du ut i går?

O., det vise sæ at den hær Oppskrefta e henta en plass jupt inni pc`an hos forbundet i Tigerstaden. Æ vest æ ha sjett denn før en gång - messtanken braut sæ på ætte kvart som sendingan kom. 

Vi e altså vorte svindla tå de hær granskeran i mang dåggå. Og så my dæm ha låppa oss for, Edmund!

Det vart da itj så gæli te slutt tross alt? Og Oppskrefta e no helt genial! Vi må bærre ærkkjenn at livet e itj for ammatøra, O. Vi ska i hvert fall bruk den hær i all løpa framover....

.... det ska vi og det føst praksisen bli i mårrå. Da ha æ tatt utskreft og så slæppe æ villdyret laust i marka!

Gruglæe mæ. Træffes i marka, O!

               ---------------------------------------------------------------------

Du veden for noen kjeltringer radarparet har vært i kontakt med! Vi kan prise oss lykkelig over at det har gått godt og så gleder vi oss at de har den unike Oppskriften i sin hule hånd. 

Når vi nå alle har sovet på alle disse skumle og uventede hendelsene ei natt er det meste glemt. Da  blir det nok full fart i skogen i morgen - og vi skal selvsagt være med!

PS: Fikk akkurat nå melding fra våre data-operatører om en slags løsning på forsvinningen av første del i denne grøssere. Det var som fryktet at sporene stoppet hos det farlige Bruker Feil - viruset. Og når det har virket så lenge som det har gjort nå, er nok episoden trulig borte. Att det går an!!



PåskeOgrøsser 3: Hva viser neste trekk i veivalgs-planlegginga?

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2018


O. Mil og Edmund Bakken kan virkelig se ut til å ha skutt gullfuglen. Det er kommet til punkt 2 allerede med sensasjonelle gode tips for planlegging av veivalg. Men fortsatt er det noe som mangler og O. har sendt enda en henvendelse til de slu granskerne i Cambridge Analytica. Er tilbudet for å gi et svar godtatt? Vil det komme svar på elektrisk post? Inneholder svaret resten av Oppskriften? Ulidelig spennende: Over til O-loftet!

                   --------------------------------------------------------------

Hallois O. E det nå fart i nætte i dag, da?

Å ja, Edmund, men det bli kortar og kortar svar. Tyde på at vi er snart i mål, kanskje? Sjå hær:


                  ---------------------------------------------------------------

Her må vi bryte inn i den spennende presentasjonen av pkt. 3 i Oppskriften. Det viser seg nå at det er begått et ran fra vår hjemmeside: Hele første del av den sensasjonelle historien er borte fra alle skjermer. Dermed har vi fått en krimsak i selve Ogrøsseren også. Alle tilgjengelige resurser er satt inn for å løse mysteriet - i mellomtida tilbake til O. og Edmund:

                   --------------------------------------------------------------


Jaha næmli, ja! Hær e leksom starten på planlægginga ut fra dær du e - på posten din, O.

Ja, hær e det bærre å tur i vei ser æ!

Det e det itj!! O., du ska stå helt muse stille helt te alt e grubla fram. Da føst kan du lægg i vei ætte lina du plokka ut.

ÅÅÅHH... ok.

Sjå logikken i planlegginga, O! Kjæm du hau at du skoll låsså strække baklængs fra den sekre plassen førre posten du ska te? Da e no auan dine allerede planta i posten du står på. Så e det bærre å plokk ut skikkele sekre plassa framover lina di som du ska innom fram te den siste plassen som du allerede ha plukka ut.

Skikkelig lurt og da si det sæ leksom sjøl mellom disse plassan på lina....

Å, kanskje itj så enkelt hele veien, men det bli enklar såless. Bruk my kompass mellom plassan, O. Det e så snart med tommeldingsen din og så får du retninga me en gång.

Det med de dærre plassan det bli no sånne som sti som krysse søkk, myra, kollla og grøftende? Ja, og så e det mang som itj snakke dialækt som kalle plassan for holdepunkt ha æ hørt.

Stæmme! Det er vekti å itj bruk for små detalja, for dæm kan vi styk forbi i farta. Og vess du itj finn en plass, da altså må du ta dæ sammen. Da e du på villstrå, O.

Ja, mas med dæ! Te no ha det verre bærre teori - mytty teori!! Æ kan itj sjå for mæ at det e nonn kjappisa  på landslaget som bruke de hær. Dæm kjæm alder inn te mål med så mytti arbe, Edmund!

Ha du mesta trån, nå O? ALL som e go løpera gjær det hærre og dæm gjær det med lynets hastighet, kan du tru. Det er det som e forskjælen - farten! Det e dæffer du må træn o-teknikk, O. Træn og træn helt ta at det går tå sæ sjøl i en vanvittig fart.

Mesta trån ha æ itj. Æ ska bli bæst, Edmund! Vi mangle nånn tips om sprenginga ætte lina te posten........

Skoll te å ættelys det, ja. Vi ha enda itj fått lov te å forlat posten vår enda. Send ivei en elektrisk lynbekjed. 

Har gjort det og så må vi finn på nå te betaling. Ka om vi teby opplæring. Dæm kan sekkert itnå om orientering fra før.

Lynkjapt og glupt, O. Snakkes i mårrå!

                 ------------------------------------------------------------

Nå ser det ut til at radarparet har fått teorien inn i blodårene og skal til med et tenkt strekk. De aner nok at det er mer å hente i denne Oppskrifta og forventer enda en sending. Er granskerne i Cambridge Analytica fortsatt fri til å gi flere opplysninger? Er det virkelig noen nye triks O. og Edmund enda ikke kan etter mange år som o-løpere? Og hva blir prisen denne gange? Gå ikke glipp av denne unike Oppskrift som er så hemmelig!

Ellers foreløpig ingenting nytt fra granskinga av den brå forsvinningen av første del.



PåskeOgrøsser 4: Kommer det avgjørende praktiske tips i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2018

Første sak i PåskeOgrøsseren er forsatt ikke funnet, men det er rykter i etterforsknings-teamet om at misstanken går en spesiell retning. Der står denne saken foreløpig og vi kommer tilbake straks vi vet mer.

Men nå altså er vi spent på neste trekk i Ogrøsseren: Er granskerne fortsatt på frifot? Er de fornøyd med godtgjørelsen? Er i tilfellet denne posten den siste? Spenninga stiger!!

               ---------------------------------------------------------------------

Edmund du sjer trøtt ut. Ha du grubla på næste trækk i natt? Æ ha i hvært fall itj søvve my.

Nja.... Ha det sjedd nåkkå i dag, da?

Itj snakk! Nå ha vi fått oppskreft på kålles vi ska fårre mellom posten og siste plassen, Edmund. Vi kan faktisk start opp sprenginga i dag - sånn i teorien altså! Bærre sjå:



Ja, akkurat det va det æ sa te dæ om at du  konn itj røv dæ førre du ha planlagt ALT og hær står det kvitt under svart! Men det med kurs O., det e vekti. Sjøl te føst plassen må du ta ibruk tommeldingsten for å rætt inn kartet. Det e alt for mang som starte ett strækk med feilkurs og det e så onødvendig, O! 

Æ bruk my kompasskurs før æ og da gjekke det glatt kan æ husspå og nå ska æ lægg på litjkompasset på all kursan. Og no, Edmund e vi i spranget!

Ja, O. e vi på en stødig kurs te føst plassen som e et stikryss. Da e det vekti å ta kursen litt te sides for krysset, for da vet en korr en e om en ikke træffe krysset på direkten.

Smarting du, Edmund! Så fløtte æ spissen på fingerdingsen te krysset og spreng som en ungfole helt te æ ska ta av fra sti`n der grøfta starte og fløtte ætte spissen dit. Det hær går strykandes, Edmund!

Dærifrå ska du ut i tærrenget og da.....

....da e det kurs igjen og så sjække æ opp fler smådetalja førre æ kjæm te næste plass som e ei lita myrsump. Hær e det et høydepunkt og skrent bakom. Næste e ei stor grop....

.....nei det e ei kolmil, O. Du har ho på kartet og like til høyre e det et lite søkk før...

.... og så fløtte æ ætte spissen ætte kvart. Oi, oi her i sompa, du! Hærrifå ska æ rett aust og spreng på høgda bortover te siste plassen.

Og da gjør........

Da lægg æ på kompasset og rette inn kartet og væla. Så e det å legg i vei...lite søkk med flombækk...kolle på vænstersida....smal myrtarm....og så runde inn i sløgda.

Det hær e no helt fruktansvært, O. Klart de e o-fortæling på o-loftet, men læll altså! Det hær e lovandes. Og da når du runde sånne bærgnasa og inn i sløgde e det vekti å rætt inn kartet...

...ja skjønne. Ellers kan det gå helt ront for den bæste løpar. Hær e skrenten rætt imot og da e vi komme fram til siste plassen...... Men da e vi jo itj fram enda?

O., vi mangle siste brikken i Oppskrefta - skræva inn te posten fra siste plassen. Den må du skaff te i mårrå, for no e vi mer enn klar te å praktiser lærdommen i marka.

Ska ta kontakt og den gången kan dæm itj kræv oss for nå mer - det må vårrå nå som hete rabatt hos di hær firmaa og. Vi prøve!

Tar med o-klea på bægge vona. Pugg Oppskrefta, O, så lægg æ løypa! Dessuten må æ hem å tænk - det e nå æ må sjækk......

               -----------------------------------------------------------------

Radarparet på o-loftet har helt rett: Her mangler det en viktig brikke og den må på plass skal Oppskrifta bli komplett! Er det fortsatt mulig å få kontakt med de hardt presset granskerne i Cambridge Analytica? Hvordan vi testing av den nye teorien i skogen.

Er det mulig å finne igjen første saken om denne grøsseren for våre dataeksperter?

Forresten: Hva er det Edmund må hjem å sjekke? Det her spisse seg til på mange plan. Det blir ikke bare Edmund Bakken som får lite søvn i natt, nei!



PåskeOgrøsser 2: Vil O. Mil få en effektiv Oppskrift i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mar 2018

Vi hørte i går om den frustrerte, middelmådige o-løper O. Mil og hans personlige trener Edmund Bakken elleville plan om å få tak i en unik Oppskrift som skal gjøre bom til et tilbakelagt stadium. Det er spenning i lufta nå når det ventes en elektrisk post fra Cambridge Analytec. Har de lykkes i å pumpe Facebook for informasjon Kommer forsendelsen i det hele tatt?

Men først en oppsummering av gårdsdagens besluttning! Nei - nei!! Det her har vi ikke tid til. Les selv - over til O. og Edmund på o-loftet!

                      --------------------------------------------------------


Dær kjæm ja, Edmund! Æ ha fått en elektrisk post nættopp....

Det hær bli spennannes. Kor må mått du ut med for det her da, O.?

Dæm va for så vidt tefreds med drakta og ett par kompass. De dær opphenga tång dom itj foreløping, sa dom. Det e ei håkkå med det hele.......

Å, skjønt æ det itj! Dom gi itj att pæng attmed døren de hær karom, nei!

Itj så pessemistisk nå hærr Bakken. Vi må først sjå å åpen vedlegga og så tar vi derifra og dit. Hær kjem det!!


Oppskreft.... kontorarbe.... Æ trudd det skol vårrå enkelt det hær?

Live e itj for amatøra, O. Det hær sjer interessant ut, gitt! Der har du det svart på kvitt: For først må du klask kompasset på kartet sånn at nåla kan rætt inn kartet ætte terrangan. Da føst blir alt mytti klarar sjøl for oss, O. Det hær ha æ praktisert enkelte løp og da ha det gått glatt altså!

Æ e faktisk eni, Edmund. Det å rætt inn kartet gi et slags klarsyn - hele væla ligg helt rett vein! Men sjå Edmund, i 2`a kjæm det nå sensasjonelt: Når vi ska ta ut valg te postan, så må vi sjå hele turen baklængs - går det an da?

Går an det, ja. Kjæmpesmart! Det ha æ sjett de gangan æ træffe postan på direkten, så e det fordi at æ ha komme mæ te det nerast sakrast plassen før posten og da bli itj innløpinga så trasig.

Ha du hørt! Det dær ha æ hatt ei følels tå at æ skoll gjort tilear. Metoden ha liksom legge innimæ, men ha itj villa brøtte ut. Men du, det kan vårra mang sekre plassa før kvar post?

Det kan det og da e det vekti å vårrå sekker på at en kjæm sæ derifrå og te posten sekkert nok. Så må du sjå om det en nån smarte linå frå de hær sekre plassan. Så må du du bærre mått vælg ett sekkert punkt og ei lin dit fra dær du står.

Aha! Altså: Det e om å gjørrå å finn en sekker plass før posten...

Da må du huss på at den plassen kan legg bakom posten og, itj bærre framfor...

....ja, ja helt klart, men det vaktiast e at du klare å finn posten derifrå og itj minst at det e den snarast og griast lina fra dær æ står og te punktet førre posten.

Presis oppfatta, det hær, O. må du pugg! Føle du det hær, gjær du det skart!

Det hær ska æ lær mæ, ja, men nå må vi pønsk ut ka vi må gi for næste punkt te de hær granskaran.

Du vil itj fortæl mæ at vi må betal kvar enaste gong vi ska få ei sending. Helt te vi har hele oppskrefta?

Vi må nok det og vi har itj nå valg, Edmund. Det hær en unikt og det e min sjanse! Ny sending e inna i mårrå kveld............... Enn om vi teby nonn tilear utgava tå O-teknisk trening?

Ja, og sløng på nonn NOF-posten-blad frå 80-talet og. Det hell det, tænke æ! Æ må hem no og tænk - kjæm te kveld i mårrå.

                 -------------------------------------------------------------

Du verden hvilken univers som åpenbarer seg for det lokale o- teamet. Samtidig har de viklet seg inn i en luguber internasjonal bransje. Sist i nyhetsstrømmen nå er at Cambridge Analytica har hatt politirassia i sine lokaler. Er det mulig å fortsette dette spille da? I så fall hva er neste sensasjonelle punkt i Oppskrifta? 

Gjør unna skituren i morgen til rett tid og koble opp nettet, for her ligger det noe stort i lufta!




Langkjøring, sirkeltrening, ballspill, kartarbeide og påskeapelsin

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2018


Siste onsdagstrening før påske er avsluttet i kveld!

Rekruttene var først ute med innetrening der Eivind hadde det meste av regien. Det var Leah som hadde ønsket elefantball og kanonball som oppvarming. Så snakket vi om høydekurver, hvordan vi tar ut veivalg og litt om symboler til postbeskrivelsene.  Etterpå hadde vi noen oppgaver i å lese postbeskrivelser sammen med hinderløype. Til slutt var det Ingrid og Vårin sine ønsker om turn som ble oppfylt Se bilder fra treninga på Bildegalleri.

Ingrid hadde treninga for voksen og ungdom først med en times langkjøring, før det ble 10 stasjoner i sirkeltreninga inne. Så ble det servering av påskeappelsin!



Bestilling av nye drakter - frist fredag 23. mars! Brukte drakter til gi-bort-pris!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2018

Minner om frist for bestilling av nye drakter til sommersesongen er fredag 23. mars! Se utsendte eposter med bestillingsliste.

Vi har også drakter som er brukt som er blitt for små for noen. Det gjelder bl.a. drakten som er avbildet: Extreme hel løpsdrakt str 130 cm med kort arm og kort bokse. Vi har også ei skjorte Extreme str 160 cm med kort arm. Begge skjortene er i MIL-design og draktene gis bort! Kontakt Eivind 918 56 439.



Trening i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2018



Atle har mandagstreninga med ungdommen mellom 1900 og 2030 på Brekkåsen skole.

Ingrid har onsdagstreninga for ungdom og voksne kommende uke. Det blir langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900. Fra kl 2000 trekker gjengen inne til sirkeltrening.

Rekruttene starter kl 1830 og inne-trening med Eivind som leder. Ballek, o-fortelling, veivalg og hinderløype er på plakaten. Rekruttene har ansvar for oppvarming og avslutting.



Trening i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2018



Atle har mandagstreninga med ungdommen mellom 1900 og 2030 på Brekkåsen skole.

Ingrid har onsdagstreninga for ungdom og voksne kommende uke. Det blir langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900. Fra kl 2000 trekker gjengen inne til sirkeltrening.

Rekruttene starter kl 1830 og inne-trening med Eivind som leder. Ballek, o-fortelling, veivalg og hinderløype er på plakaten. Rekruttene har ansvar for oppvarming og avslutting.



Medalje-dryss under MIL årsmøte og jubileumsmarkering i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mar 2018

Her ser vi de som kunne møte opp å motta æresbevisninger under MIL`s årsmøte i kveld. Fra venstre Jan Kjetil Berg (æresmedlem), Anne Jorun Rønning (æresmedlem), Audun Kleiven (æresmedlem), Bente Tevik Hagen (fortjenestemedaljen), Jan Steinar Rønning (æresmedlem), Ruth Laila Berge (fortjenestemedalje), Stein Ivar Foss (fortjenestemedalje) og Trine Sunnset (fortjenestemedalje). Foran sitter Lone Johansen som fikk lagets prestasjonspokal.

Medlemmer som er tildelt fortjenestemedaljen og som ikke kunne møte var Roy Åge Østerås, Audun Bakk Martin Melhuus og Atle Pedersen.


Fra orienteringsavdelinga møtte Trine Sunnset, Audun Kleiven og Stein Ivar Foss. Martin Melhuus, Atle Pedersen og Audun Bakk var forhindret fra å møte. Her kommer begrunnelsen for at våre o-medlemmer fikk æresbevisningene:


AUDUN KLEIVEN tildelt æresmedlemsskap

Audun Kleiven fikk i 2008 Mil`s fortjenestemedalje. Siden den gang har han fortsatt sitt engasjement i orienteringsavdeling med bl.a. følgende oppgaver:

  • Leder i orienteringsavdelinga i 2009.
  • Redaktør for hjemmesida fram til 2011.
  • -Faglig ansvarlig for orientering i All-idrett tilknyttet Gimse og Melhus i.l. siden 2009 og til i dag.
  • Medansvarlig for orienteringsavdelingas engasjement ved tre grunnskoler i nedre Melhus siden 2009 og fram til i dag.
  • Løypelegger og kontrollør i karusell-løp og internløp siden 2009 og fram til i dag.

Audun har med dette vist at engasjementet for idrett og særlig orientering har fortsett etter å ha fått fortjenestemedaljen i 2008. Han er en god pedagog noe som kommer godt med når orientering skal presenteres for barn i grunnskolen. Audun er en svært grundig og pålitelig i alt han gjør. Han er ikke en person som stikker seg mye ut, men har en lun og trygg framferd. Audun Kleiven har bidratt med store 

og verdifulle tjenester for Melhus idrettslag.


TRINE SUNNSET tildelt fortjenestemedalje

Trine Sunnset har hatt sitt engasjement i MIL innen orientering siden 1980-tallet. Dette er noe av det hun har gjort:

  • Styremedlem i o-avdelinga i 3 år (1987+1988+2009).
  • Styremedlem og kasserer i o-avdelinga i 9 år (1998-2004 og 2010-2011).
  • Turorienteringsansvarlig i o-avdelinga i 3 år (1998-2000).
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga siden først på 1990-tallet.
  • Medhjelper i rekruttopplæring i mange år fra først på 1990-tallet.
  • Løypelegger i internløp de siste 15 årene.

Trine har vært en del av «inventaret» i o-avdelinga siden hun startet med sporten først på 1980-tallet. Hun er ikke den som stikker seg fram, men utfører oppgavene med grundighet, er svært punktlig og meget utholdende og har en lun framferd. Hun er en tålmodig instruktør for rekrutter. Trine er fortsatt aktiv o-løper.

Trine Sunnset er og har vært en viktig resurs for orienteringssporten i Melhus idrettslag.


STEIN IVAR FOSS tildelt fortjenestemedalje

Stein Ivar Foss har hatt et bredt engasjement innen MIL i siden 2005 med håndball og orientering som hovedinteresse. Dette er noe av det han har gjort:

  • Lagleder håndball Melhus/Gimse 2005-2010.
  • Løpsleder- og løypeleggeroppgaver i kretsløp, bedriftsløp og internløp de siste 6 åra. Løpsleder i KM 2017
  • Styremedlem/kasserer/ Web-ansvarlig i orienteringsavdelinga fra 2012 og til i dag.
  • Leder i MIL hovedlaget fra 2016.
  • Turorienteringsansvarlig i o-avdelinga fra 2015 og til i dag.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga de siste 6 åra.

Stein Ivar har stor arbeidskapasitet og har mange ansvarsfulle oppgaver til enhver tid. Han løser sine arbeidsoppgaver med stor iver og grundighet og har stor utholdenhet i sitt engasjement. Han har alltid en god humor med seg.

Stein Ivar er fortsatt en aktiv o-løper med oppnår stadig gode resultater.

Stein Ivar Foss er og har vært en stor resurs for idretten i Melhus idrettslag.


ATLE PEDERSEN tildelt fortjenestemedaljen

Atle Pedersen har hatt et bredt engasjement innen MIL i siden 2010 med fotball og orientering som hovedinteresse. Dette er noe av det han har gjort:

  • Lagleder i fotball G98 i årene 2012 og 2013.
  • Økonomiansvarlig i fotball i årene 2013, 2014 og 2015.
  • Ordnet Web-løsning for fotball i 2013 og for håndball.
  • Styremedlem i orienteringsavdelinga fra 2015 og til i dag med treneransvar. Har trener 1-utdanning i orientering.
  • Fast o-trener for en stor ungdomsgruppe fra 2014 og til i dag.
  • Løpsleder- og løypeleggeroppgaver i Ungdoms-løp, karusell-løp og internløp siden 2014.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga de siste 6 åra.

Atle har et smittende pågangsmot og løser sine oppgaver med stor oppfinnsomhet og iver. Han har en høy stjerne hos ungdommene og gir de stadig mer kunnskap og ansvar i trenings- og konkurransesituasjoner. Atle er fortsatt en aktiv o-løper og ble i 2017 Midt-norsk mester i sin klasse.

Atle Pedersen er og har vært en stor resurs for idretten i Melhus idrettslag.


MARTIN MELHUUS tildelt fortjenestemedaljen

Martin Melhuus har sitt engasjement i MIL innen orientering siden sist på 1980-tallet. Her er noe av det han har gjort:

  • Styremedlem og kasserer i o-avdelinga i 6 år (1988-1993).
  • Løpsleder i bedriftso-løp i 8 år (2008-2015).
  • Ansvarlig Ukens løype i 5 år fra 2013 og til i dag.
  • Turorienteringsansvarlig sammen med Ingjerd i 2001.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga siden 1988-tallet.
  • Løypelegger i internløp de siste 15 årene.

Martin utfører sine oppgaver med stor grundighet, er utholdende og alltid pliktoppfyllende. Tross et seriøst engasjement har Martin med seg et godt humør og et smittsom interesse for o-sporten. Martin Melhuus er og har vært en viktig resurs for orienteringssporten i Melhus idrettslag.








AUDUN BAKK tildelt fortjenestemedaljen

Audun Bakk har drevet med orientering siden sist på 1970-tallet og så godt som hele tida hatt sitt engasjement i Melhus idrettslag. Her er noe av det han har gjort:

Synfaring:

  • Synfaring (deler) av kartet Våttåsen i 1994-1995.
  • Synfaring og rentegning av kartene Skjetnemarka/Momarka i 1996-1998,  Øyberga i 2000 og Blekesmarka i 2003.
  • Rentegning av Svartåsen 2002.
  • Vedlikeholdssynfaring av alle våre kart fra sist på 1990-tallet og til i dag.

Løypelegging:

Startet sin karriere som løypelegger som 12-åring i 1983 og har langt svært mange løyper siden da.

  • Løypelegger i fire KM (1998, 2008, 2015 og 2017) og en rekke kretsløp, bedriftso-løp og karusell-løp fra tidlig på 1990- tallet og til i dag

Sportslige resultater:

Audun har deltatt både i langrenn, terrengløp og orientering for MIL.

  • Har deltatt i sommer-o-NM 4 ganger (beste resultater 26 og 53 i 2007) og en gang i skio-NM nr. 17 i 2007.
  • Har deltatt i kretsen i beste seniorklasse H21- også etter at det er aldersbestemt fra 35 år (2005). Har mange en del seire i kretsløp og gode plasseringer i regionale mesterskap. Kretsmester langdistanse i 2006 og nr. 4 i 2012. Seier i Tambarskjelven 2-dagers i 2001 og seier i St.Hans -kuten i 2005,2006 og 2013.
  • I aldersbestemt klasse har det blitt seier i KM lang i 2006 og sølv i Midt-Norsk mesterskap i 2017.
  • Har vært den beste løperen totalt sett blant lokallaga siden midt på 1990-tallet.
  • I langrenn er det blitt mange gode plasseringer i langløp med 90.-plass totalt i Marcialonga i 2015 (7000delt.), nr. 153 i Vasaloppet i 2017 (16 000 delt.) og nr. 149 i Birkebeinerløpet i 2017 (9000 delt,)

Administrativt:

  • Formell kartansvarlig fra 2006 til 2016 og uformell ansvarlig en god del år før det.
  • Har sittet som styremedlem i o-avdeling i 3 år fra 1996 til 1998.

Audun har deltatt både sportslig, administrativt og som synfarer med stor iver og utholdenhet. Han er svært grundighet og har satt en svært høy standard innen lagets kart- og løypeleggervirksomhet. Audun kan vise til svært gode sportslige resultater over flere tiår både i o-løypa og på ski.

Audun Bakk er og har vært en stor resurs og prestert på høyt sportslig nivå for Melhus idrettslag.


Vi gratulerer alle med fortjent ære!!

Og til slutt var det jubileumskake-spising for de 120 årene siden 1898 - hurra!!





Langkjøring, intervall, styrke, Magic Square, løypelegging, kurver og elefantball på trening i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2018

Det er viktig å hvile når det er anledning til det. Leah og Vårin er ferdig med kveldens økt, mens Stein Ivar er kommet halvveis.

Rekruttene hadde ballspill, litt prat om kurver, målestokk, løypelegging og rundbaneløp med vekslinger under ledelse av Eivind.


Hege var kveldens vert for voksne og ungdom og det startet med langkjøring mot Skjetnemarka og litt intervalldrag hjemover. Inne ble det sirkeltrening, Magic Square-stafett og uttøying.

Løypene som studeres her blir oppgave en annen gang. Legg merke til teksten i midten: O-avdelingas hemmelige våpen!



6 ivrige løypeleggere i Gruva i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2018

Ivar, Stein Ivar, John, Kåre, Audun K og Eivind utgjorde kveldens mannskap på løypeleggerkvelden i Gruva.

Gjennomgang av hvordan den gode o-løypa kan være og kravet til løyper og nivå. Så ble det diskutert forslag til løyper i de fire nivåene med mange forslag til gode endringer. Det ble så vist ett eksempel på et løp som var lagt tidligere og der også kom det forslag til endinger til enda bedre løyper. Til slutt ble det vist eksempler på gode og dårlige poster og veivalg som spisse vinkler, kjedelige/tunge løyper og langstrekk. 


Det ble en virkelig fin løypeleggerkveld!


Ivar vil, som tidligere ta, imot løyper og kommentere disse fra våre løypeleggere kommende sesong. Det er en flott anledning til å få begrunnede endringer til det bedre som vil gjøre løypene enda bedre og løypeleggerne enda sikrere.



Variert trening for ungdommene også i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2018

Først elefantball, så Magic Square- stafett, litt styrketrening og litt basket-ball var innholdet denne kvelden for de 9 som møtte opp. Hege og Eivind hadde opplegget for kvelden.



Løypeleggerkveld tirsdag 13. mars i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2018

LØYPELEGGERKVELD TIRSDAG 13. MARS KL 1900-2200 I GRUVA 1. ETASJE.

Kvelden blir lagt opp slik at erfarne og ferske løypeleggere kan møte opp og få utbytte. Det oppfordres til at ungdommen kan ta steget over som løypeleggere! Det vil alltid være mulig å få hjelp til både løypelegging og dataprogrammet blant de som deltar.

 




FORHÅNDSARBEIDE

  • Les vedlagte skriv.
  • Så mange som mulig legger 4 løyper (1,5km N + 2km C + 2,5km B + 4km A) enten på pc eller rett i kartet. Valgritt kart. 
  • Ta med pc dersom du legger løypene der.


PROGRAM TIRSDAG 13.3.

  • Vi gjennomgår kort vedlagt filer med vekt på nivåer og det blir gitt noen eksempel på dette.
  • Så fortsetter vi egentrening med de 4 løypene gitt over og noen blir så presentert på lerret som eksempel.
  • Kort om å være løypelegger i internløp eller i større løp. Sammspillet løypelegger og kontrollør.


 Ser ikke bort fra en enkel servering!




Trening i uke 11

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mar 2018

Full treningsuke venter med både mandagstrening og onsdagstrening der Hege er sentral.

Hege og Eivind har treninga for ungdommene mandag 12. mars kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. Ballspill, Magic Sqare og sirkeltrening står på programmet.

Onsdagstreninga den 14. mars er fra Brekkåsen idrettsbarnehage og starter med med rekrutt-trening kl 1830-2000. Eivind har lagt opp til ballspill, litt kartarbeide og hinderløype.

Hege har ungdommer og voksne og starter med litt langkjøring og intervall-trening fra kl 1900. Kl 2000 blir det sirkeltrening inne og litt kartøvelser.



Våryre O-veteraner på Melhusbesøk

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2018

16 veteraner fra byen møtte på Melhus vgs. i formiddag. Det var deres første O-løp i år så de var veldig våryre.

De syntes arrangementet var helt topp og løypeleggeren (Atle) fikk mye skryt. Selv om det var 10-12 minusgrader på morgenen varmet sola godt i solhellinga på skolen. Vinnertida ble på ca 30 minutter i den 3,1 km lange løypa. De aller fleste brukte mellom 30 og 40 minutter og det må sies å være bra når snittalderen på deltagerne er nærmere 80 år.

1.rekke fra venstre: Robert Strøm, Egil Repvik, Martin M.  2.rekke: Frode Stensrud, Roar Forbord, Anders og Harald Lauglo, Finn Faye Knutsen, Edvin Spakmo. 3.rekke: Øystein Åsmul, Nils Olav Vennevik, Tor Gjermstad, Tore Brurok, Edgar Furuholt, Halvor Flatberg, Leif Engen, Tore Kiste.



Trening i uke 10

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2018

Ungdomstrening, Hovedløpetsprosjektet, o-løp i sentrum og sirkeltrening denne uka.

Atle organiserer innetreninga for ungdommene mandag 5. mars kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. 

Onsdagstreninga den 7. mars blir litt spesiell med o-løp i sentrum og sirkeltrening på Brekkåsen. Atle organiserer samling for Hovedløpsprosjektet fra Melhus videregående. Det innbefatter o-løp i sentrum og vi bruker samme opplegget i vårt løp. 

Oppmøte for oss blir kl 1845 ved søndre inngang ved Melhus videregående med tidligst start kl 1900. Løyper er det for alle også nybegynnere! Martin og Kjell Rune koordinerer kartene med korte løyper.Ta med brikke og refleks.

Etter o-løpet trekker vi opp til Brekkåsen idrettsbarnehage  for sirkeltrening kl 2000. Kjell Rune leder treninga.