Jonas og Filip benyttet ferien til å gjennomføre turorientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jul 2018


Hyggelig overraskelse i kveld. Ble oppring av glade turorientere som hadde gjennomført O-avdelingens turorientering i ferien. To blide gutter dukket opp på døra, stolte for fornøyde, og hadde gjennomført turorienteringen til bronsemedalje.
 


5 år gamle Filip Fasmer Morland og 3 år gamle Jonas Fasmer Morland leverte stolt sine kodekort.

Som navnet sier så har de en farfar, Kjell Arne Morland, som også er en aktiv og ivrig turorienterer. Vi mistenkter at han har hatt en finger med i spillet med å rute barnebarna og deres foreldre inn på sporet etter poster.


Så glade og fornøyde kan man bli når man finner postene :-)


Guttene har gjennomført grønne og røde turer samt topptur til Isåskneppen. Etter foreldrenes tilbakemeldinger så synes det som om de er blitt bitt av "tur-O-basillen". De har allerede sjekket ut mulighetene for tur-O i Bergen. Da håper vi at de framover vil fortsette jakten på poster og få fine turer i skog og mark.




Slik lager du en bildefil av et kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jul 2018

Når du skal bruke Livelox eller andre webaserte verktøy så må du ka laget en bildefil av kartet. Denne bloggen beskriver hvordan du gjør det i Purple Pen og i Ocad. Hvordan du gjør det er beskrevet her.

Purple Pen 

Hvis du har tegnet løypene i Purple Pen så velger "Lag RouteGadet files.." under Fil-fanen som vist under.


Du får nå laget en gif-fil av kartet, en xml-fil og en gfw-fil som du kan benytte i Livelox. I dialogboksen som kommer opp får du mulighet til å gi navn på filene og du kan bestemme hvor filene skal ligge.


OCAD

Fordelen med Ocad er at du kan eksportere en world-file som du kan bruke når du skal georefere kartet. For å få til det så må kartet være georeferert. Sjekk om kartet har Bakke-koordinater ved å å gå inn på Kart-fanen og "Målestokk og kartkoordinater".




Som du ser på bildet under så har Gimsekartet Bakke-koordinater. Dette er koordinater som ligger i koordinatsystemet UTM/WGS 84 Zone 32N. Dette betyr at du kan lage en world-file.





Når du skal eksportere en kartet til en bildefile i Ocad så må du ha lage en blank løype uten poster. Løypa skal bare inneholde starten. Velg den blanke løypa og eksporter kartet ved å klikke på "Eksporter..." under Fil-fanen.



På høyre side i vinduet kommer det opp valg for eksportering som vist i bildet under. Her setter du oppløsning, kvalitet. I tilegg kan du huke av valget "Lag World-file (.jwg)".




Når du velger "Del av kartet" så får du mulighet til å velge et utsnitt over det området som dekker alle løypene. Du gjør det ved hjelp av rektangelet som vist i bildet under.

Klikk på "Eksporter" og du får eksportert bildefil av kartet og en world-file hvis du har valgt det. Hvis du får en bildefil hvor løypa er tegnet inn så har du glemt å velge den blanke løypa som bare inneholder start.

Nå har du det du trenger for å få laget et arrangement i Livelox.



Livelox fra treninger

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jul 2018



UkeDatoStedMoment
1408.04GløshaugenDagsamling

1408.04BakklandetDagsamling

1723.04TambartunLinje

1830.04Tambartun
Kurve

2014.05SkoglyStjerne
2625.06HenriksåsenPostplukk



Slik kan du spore løpet med Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jul 2018

Livelox har utviklet en app for smartelefoner. Denne må du laste ned fra Google Play eller App store. Når du starter Livelox-appen så må du logge inn med ditt Eventor-brukernavn og passord. Har du glemt passordet må du spørre Atle, Stein Ivar eller Eivind om hjelp.

Det er også viktig at du logger inn med Eventor Norge. Trykk på "Log in with Eventor Sverige" og velg "Log inn with Eventor Norge" i rullemenyen som kommer opp etter at du har trykket.


Skriv inn brukernavnet og passordet ditt og "Log in". Du kan fortsette uten å logge inn, men da får du ikke registrert løpet på Livelox, men du kan se sporet på Google map.



Nå må du velge løpet som du skal spore. Klikk på "Tap to select" under Event and class.



Nå kommer det opp et arrangement som du med stor sannynlighet ikke skal delta på. Derfor må du klikke på arrangementet som vist i bildet under.



Det kommer nå opp en rullemeny som vist under. Den bruker du til å lete opp det arrangementet som du skal spore. Velg "OK" når du har funnet arrangementet. Gjør det sammen for å finne klassen du skal delta på i løpet.



Når du har valgt arrangement og klassen din som vist i bildet under så klikker du på "OK"


Nå er du klar til å spore løpet ditt. Klikk på knappen nederst på skjermen, putt mobilen i lomma og løp så fort du kan.

Når du er ferdig så klikker du på samme knapp og stopper sporingen. Nå blir sporet ditt lagret som vist i bildet under.



Sporene dine vil også bli lagret under "Activities". Her kan du ta frem aktivitetene dine i Livelox og se på de.




Seier til Oskar i Dølaspretten

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Jul 2018

Selv om ferien har tatt de fleste av oss benyttet noen helga til å delta på sommerløpene i Nord-Østerdal som også bestod av Dølaspretten på søndag. Her med klasseseier til Oskar.


Med sprint på fredag på Alvdal, mellomdistanse lørdag på Tynset, ble det avsluttet med langdistanse på søndag i Folldal. I terreng som kan karakteriseres som fjellterreng med åpne, godt løpbart terreng. Søndagens terreng hadde innslag av bjørkeris og einer som nedsatte løpbarheten.

Fredagens sprint var også KM-distanse slik at klasseinndelingen var 10-årsklasser. I H45 fikk Stein Ivar en fin 8. plass av 24 startende.

På lørdagen  I klasse H50 ble det jevnt i det innbyrdes oppgjøret mellom Atle og Stein Ivar. Stein Ivar 5. plass og Atle på 7. plass av 26 startende. Oskar med fin 2 plass i sin klasse, og Klara med flott innsats i Direkte B.

Søndagens langdistanse gikk i flott omgivelser i Folldal med Rondane i bakgrunnen. Søndagens prestasjon stod Oskar for med klasseseier og premie. Øvrige resultater for Melhus-løperne: Klara 20. plass i Direkte B. Atle fikk revansje på Stein Ivar og de ble henholdsvis nr. 7 og nr. 9 i H50E. Mellom dem kom Jan Hage fra Leik.







Slik oppretter du et arrangement i Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jul 2018

Denne bloggen beskriver hvordan du oppretter et arrangement i Livelox. For å få til det så må du ha klubbens administrator passord i Eventor. Den kan du få hvis du kontakter Eivind.

Løypene tegnes først i Ocad eller Purple Pen. Når du skal legge løpet over i Livelox så trenger du en bilde-fil (.gif, .jpg e.l.) av kartet som løypene ligger på. Det gjør du med Ocad eller Purple Pen. Hvordan du lager bildefil av kartet er beskrevet i bloggen: Slik lager du bildefil av et kart.

Når du har logget inn i Livelox som administrator får nå opp en liste over klubbens arrangementer. Klikk videre på "Administrer" og velg "Arrangementer".



Det kommer opp en liste over de siste arrangementene i klubben. Du skal lage et nytt arrangement og klikker "Legg til arrangement".


Nå skriver du inn navn på arrangementet. I tilegg må du sette starttid og sluttid. Det er viktig at starttiden er satt før første start. Og sluttiden må settes etter siste startende har startet. Velg til slutt "Lagre".


Nå får du opp en side hvor du administrerer hele arrangementet. Det første du må gjøre er å legge inn kartet som du har eksportert. Klikk på "Rediger" under Kart som vist i bildet under.


Klikk på "Last opp et kart" Velg det kartet du har eksportert fra Ocad eller Purple Pen.


Du får spørsmål om du har en world-file". Har du eksportert en word-file så velger du "Ja". Svarer du "Nei" så må du georefere kartet slik som det er beskrevet under.



Hvis du har en world-file så må du legge inn referansesysstem og du må velge UTM/WGS84 Zone 32 N. Nå er kartet du georefert, og du vil se kartet ditt over et satelittbilde. Hvis kartet og satelittbildet overlapper så er kartet georeferert.



Hvis det ikke er bakke-koordinater i kartfilen må du velge "Nei" siden du ikke har en world-file. Nå må du georefere kartet. Nå får du opp satelittbilde på venstre side og ditt kart på høyre. Du må nå zoome deg inn på satelittbildet til det området som dekker kartet. Deretter må du finne gjennkjennelige punkter på kartet. Et vann, vei-kryss eller hus. Klikk så på samme detail på kart og på satelittbildet. I bildet under er det markert et hushjørne på Tambartun.


Det er viktig å være nøyaktig. Du må velge minst 3 punkter. Velg punkter som har litt avstand. I bildet under er det markert veikrysset ved Romolshåggån. Velger du feil så er det mulig å endre punktene ved hjelp av knappene på venstre side.


Når du har lagt til punktene så velger du knappen "Neste" øverst til høyre. Nå vil kartet ditt legge seg over satelittbildet som vist i bildet under. Til høyre i bildet er det en rød knapp som du kan dra opp og ned. Denne justerer hvor gjennomsiktig kartet er.  Hvis du er førnøyd med plasseringen klikker du på "OK" Hvis ikke så må du "Gjøre om georeferiringen". Det er mulig å fjerne punkter. Det gjør du med knappen over satelittbildet som forteller hvor mange punkter som er market. Pass på å endre både på satelittbildet og på kartet.


Når du mener at kartet er riktig georeferert så må du gå gi kartet et navn og så må du sette riktig målestokk. Du skriver inn den målestokken som er kartet er tegnet i. Nå har du satt inn kartet og du kan "Lagre" instillingene


Nå må du sette inn løypene. Velg "Rediger" under Løyper som indikert i bildet under.


Nå skal du laste opp løypefilene. Klikk på "Velg filer" og så henter du inn løypefila. Nå kan du legge inn Purple Pen-fil, Ocad fil eller XML-fil.


Postene som du har lastet inn vil ikke nødvendigvis legge seg helt korrekt på kartet. Derfor må du flytte de. Det gjør du ved å flytte start-trekanten på startpunktet. Det er lurt å flytte en av postene som ligger et stykke fra start. Vær nøye og pass på at postene blir plassert riktig. Du kan også velge "Fullskjerm" slik at du får bedre oversikt.


Når du er fornøyd og løypa er georeferert trykker du på "Lukk" og så lagrer du. Nå får du spørsmål om du vil lage klasser basert på løypene. Svar "Ja" på det.


Nå har du lagt inn løypene og du kan "Lagre".


Nå kan du gå inn på Klasser. Klikk på "Rediger" som vist i bildet under.


Her kan du legge til flere klasser. Eller du kan slette en klasse. Det er også mulig å legge til flere løyper til en klasse. Det gjør du hvis du skal lage en Stafett eller en fellestart.


Nå kan du klikke på "Visa" og så kommer du inn på arragementet.


Nå er arrangementet ferdig og du kan vente i spenning til noen har lagt til sin rute. Klikker du på "Reprise" så får du se løypa som du har lagt inn i Livelox.








Midt Norsk Mesterskap 2018 nærmer seg!

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jul 2018


Høstens vakreste eventyr nærmer seg, så her kommer litt info;


MIDT NORSK MESTERSKAP

i orientering arrangeres i år av Wing og Freidig på Oppdal

24. – 26. august 2018.


Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger!

 

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler tidlig fredag ettermiddag ca kl 15, med retur fra Oppdal søndag ettermiddag.

 

Overnatting blir på Oppdal gjestetun. Rom er bestilt!   




Litt info fra arrangør:

Kart og terreng:

Sprint fredag: Oppdal sentrum 1:5 000 Utgitt 2018 Synfart av Offtrack Stortjønna 1:10 000 / 1:7 500 Kartet er nytegnet i 2018, og overlapper noe med terrenget som ble brukt til O-festivalen 2017.

 












Langdistanse lørdag og stafett/lagkonkurranse søndag: Blanding av boligområde, skog, institusjonell bebyggelse og sentrumsområde. Arena ligger på 550 moh. Løpsterrenget strekker seg fra denne høyden opp mot 900 moh. Terrenget er variert og løpsområdet inneholder flere ulike terrengtyper. I den lavereliggende delen er det gropterreng med furuskog. Oppover i skrålia tar bjørkeskogen over. Skrålia opp mot fjellet inneholder både meget detaljrike partier og detaljfattige områder med innslag av myr. Det er stedvis mye stein av varierende størrelse. Løpbarheten er generelt god.

For mer info se: http://eventor.orientering.no/...

Meld deg på i Eventor innen torsdag 16. august på de av løpene du

ønsker å delta på. Gi beskjed hvis du trenger hjelp! Gi også beskjed til Hege på tlf 477 51 101 el pr mail hegesolm@hotmail.com innen 16. august om du ønsker overnatting, antall netter osv☺






Nok mat må til om det skal bli noe fart i o-løypa!



Slik kobler du Strava til din GPS-klokke

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jul 2018

Denne bloggen beskriver hvordan du kobler din Strava-konto til din GPS-klokke. Det er praktisk å bruke Strava fordi du kan koble sammen Strava og Livelox slik at du enkelt kan laste opp løpet ditt til Livelox. Hvis du synes du har nok brukerprofiler og tjenester allerede så kan du heller laste ned en GPS-fil og bruke denne.


Etter at du har logget deg inn på Strava så må du gå inn på siden www.strava.com/upload/device. Her kan du velge hvilken klokke du ønsker å koble sammen med Strava. Trykk på "Get started" under det produktet du vil koble sammen og følg de beskrivelsen. I denne bolggen viser vi prosedyren for Polar og Garmin.



Koble til en Polar-klokke

Gå inn på settings i Polar Flow. Der har du mulighet til å koble til forskjellige tjenester til Polar. Klikk på "Connect" ved siden av Strava logoen som markert i bildet under.


Når det gjør det kommer opp en lang brukereærklæring og på slutten av denne får du et valg om å koble til. Klikk på "Connect".



Du blir nå overført til Strava og der må du autorisere koblingen mellom Polar Flow og Strava. Klikk på "Authorize". Nå vil fremtidige treningsøkter automatisk legge seg på Feeden til Strava.

NB!

Du må være klar over at nå er dine treningsøkter offentlige. Det vil si at alle andre som har en Strava-konto kan se hvordan du trener. Du kan sette alle treningsøkter til privat slik at ingen ser de hvis du ønsker det. Dette kan du regulere under https://www.strava.com/settings/privacy.


Koble til Garmin 


Besøk siden www.strava.com/upload/device og klikk på "Get Started" under Garmin logoen. Nå får du opp en boks hvor du kan klikke "Connect wit Garmin"


Nå må du logge inn med ditt brukernavn og passord i  Garmin Connect.



Etter at du har logget inn så må du igjen bekrefte at du vil koble sammen Strava og Garmin. Klikk på "I Consent".



Nå har du koblet sammen din Garmin Connect-konto med din Strava-konto. Dine fremtidige treningsøket vil nå også legge seg på Strava. Under https://www.strava.com/settings/privacy kan du bestemme hva du ønsker andre skal se av dine aktivivteter.




Slik laster du ned en GPS-fil

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du henter laster ned en GPS fil fra Garmin Connect, Polar Flow eller Strava. GPS-filen kan lastes opp i Livelox eller Quickroute eller andre programmer.

Vi må ta forbehold om at nettsidene endrer seg i fremtiden, men denne opp skriften gjelder sommeren 2018.


Garmin Connect

Klikk deg inn på det løpet du skal eksportere i Garmin connect. Øverst til høyre finner du innstillinger som markert i bildet under.


Under innstillinger så kan du velge "Eksporter til GPX". Du kan også velge "Eksporter til TCX" hvis du foretrekker det formatet.





Polar Flow

Klikk deg inn på det løpet du skal eksportere i Polar Flow. Helt nederst til venstre finner du en knapp "Export session". Klikk på denne.


Då får du muligheten til å laste ned både GPX-fil og TCX-fil.




Strava

Strava og Livelox er lenket sammen slik at du ikke behøver å laste ned noen fil. Men hvis du trenger fila til et annet formål så kan du gjøre det ved å klikke deg inn på den aktiviteten du vil eksportere og  så klikker du på "skiftenøkkelen". Da kommer det opp en meny hvor du kan velge Export GPX.



Nå har du lastet ned en GPS-fil som du kan bruke til å laste opp i Livelox.




Slik laster du opp en rute i Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du får lastet inn en rute fra en mobiltelefon eller fra en GPS-klokke inn i Livelox. Hvis du skal bruke en mobiltelefon anbefaler vi at du lager en rute med Strava.appen.

Hvis du har en GPS-klokke så kan du enten linke klokken opp mot Strava eller du kan laste opp løpet via en GPS-fil.

Det første du må gjøre er å finne det arrangementet som du har deltatt i. Det kan du finne under "Alle arrangementer". Hvis det er et klubbarrangemet er det raskere å finne det under "Min klubbs arrangementer". Når du klikker på arrangementet så får du mulighet til å laste opp en rute med å klikke på "Legg til rute".



Hent fra Strava

Det enkleste er å laste ned direkte fra din Strava-konto. Velg "Hente fra Strava" som vist i bildet under.


Deretter velger du løpet ditt som ligger i Strava. Klikk på "Hente" og så lastes ruten opp til Livelox.



Hent fra en fil

Hvis du ikke har en Strava-konto så kan du laste opp din rute v.h.a en GPX-fil eller en TCX-fil. En slik fil laster du ned fra Garmin Connect, Polar flow, Strava eller fra andre GPS-produkter.

Velg "Last opp fil" og så velger du fila som du har lastet ned  fra din PC.




Etter at du har lastet opp ruten får du opp følgende bilde som vist under.


Her ser du hele ruten din er på ett google-kart. Nå har du mulighet til å ta ut den delen av ruten som du vil ha med på Livelox. Marker det du vil ha med på Livelox som vist under. Resten av treningsøkten som oppvarming og intervaller etc, blir da ikke med over i  Livelox



Til slutt må du velge den klassen som du løp i. Det gjør du nederst på siden som vist i bildet under.

Velg Klasse og Arrangement. Klikk på  Lagre og du får opp ruten din i Livelox som vist under.


Bildet summerer opp din løpet. Hvis du nå klikker på klassen din (Lang) så får du se din rute sammen med andre som har lagt ut på livelox som vist under.


Nå kan du i ro og mak studere dine fantastiske smarte veivalg, eller kanskje det var noen andre som var litt smartere enn deg.


Lykke til!




Delta i Leiks tredagers treningsløps-serie i ferien!

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018



Innbydelse til 3-dagers treningsløp

Løp nr.1 Mandag 9. Juli.

Sted: Ved Eid skole på Korsvegen, merket ved vei 708. Kart: Skaråsen-Rotåsen og Eidåa.


Løp nr.2 Onsdag 11. Juli
Sted: Ved Eid skole på Korsvegen, merket ved vei 708. Kart: Skaråsen-Rotåsen og Eidåa.


Løp nr.3 Torsdag 12. Juli
Sted: Ved Gåsbakken skole på Gåsbakken. Kart: Svartåsåsen


Løyper                    Klasser                    Løypelengder
Nybegynner             D/H alle aldre           1,5 km N/C
Kort                        D/H alle aldre           2,5 km A/B
Lang                       D/H alle aldre           4,5 km A/B

Resultater på brikkesys.no
Startavgift inkl. kaffe…. Kr 50,- . ( Kontant ved start )
Påmelding ved start
Start alle dager: kl. 18.00-19.00,

Arrangør og løypeleggere: Jan, Mai, Geir Inge, Brage, Erik, Anne Kari og Tone.


Velkommen !



Slik kobler du sammen Strava eller PolarFlow til Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du kan koble sammen Livelox til Strava. Fordelen med det er at du kan hente ruten din direkte fra Strava istedet for å laste opp en fil til PCen. Denne framgangsmåten kan også brukes til å koble sammen PolarFlow til Livelox. Denne koblingen kan brukes på løp som ligger i Eventor, men den kan ikke benyttes på treninger etc. Derfor anbefaler vi å bruke Strava.

Først må du logge inn på www.livelox.com. Du bruker din Eventor-bruker på Livelox.






Du må velge Norske eventor og så skriver du inn ditt Eventor-brukernavn og tilhørende passord. Hvis du har glemt passordet må du ta kontakt med Atle, Stein Ivar eller Eivind.




Når du har logget inn velger du "Min brukerkonto" under fanen med ditt navn.



Nå får du opp din profil i Livelox og nå skal du velge "Edit account settings"



Da får du mulighet til å koble Livelox til de eksterne tjenestene Strava og Polar. Velg "Administrer innstillinger for Strava".



"Som du ser så kan du som har Polarklokke linke sammen Livelox og PolarFlow her.


Nå velger du videre "Connect with STRAVA".




Nå må du logge inn på Strava med din Strava-bruker, Facebook konto eller Google konto.


Etter at du har logget inn så aksepterer ("Authorize") du at Livelox kobles til Strava,


Nå får du følgende melding som viser at du har koblet sammen din Strava-bruker og Livelox. Nå er du i gang og du kan laste opp en rute til livelox.





Slik kan du spore løpet med Strava

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018

Strava er en webside og en ”app” som logger treningen din via GPS. Det finnes en app for mobiltelefon som du kan bruke til å logge treningen din, men du kan også bruke alle vanlige GPS-klokker, som Garmin, Suunto, Polar med flere. En del nyere sykkelcomputere har også innebygget Strava. Men altså – mobiltelefon fungerer helt greit.

Livelox har en kobling til Strava slik at du enkelt kan laste opp løpet ditt til Livelox.

I denne bloggen får du en  innføring i hvordan du kan spore løpet dit ved hjelp av Strava-appen og en smartelefon.

Du må laste ned strava-appen fra Google play eller fra App store.

Deretter må du logge deg inn på appen med din bruker. Det er også mulig å bruke Facebook-bruker eller Google-bruker eller du kan lage din egen Strava-bruker.

Etter at du ha logget inn så vil du få opp din Feed slik som vist i bildet under. Nederst til høyre finnes det en knapp med et pluss-tegn som du kan klikke på for å starte en ny treningsøkt.


Du får opp et nytt vindu hvor du velger "Record Activity"



Før du trykker på start så må du gå inn på "Settings" og skru av "Auto Pause".




Hvis du aktiverer "Auto Pause" så vil sporingen stoppe hver gang du stopper opp.


Klikk på "Auto Pause" og deretter huker du av krysset for "Run Auto-pause". Hvis det ikke er noe kryss der så er "Auto Pause" allerede skrudd av.



Gå tilbake og trykk på Start. Nå vil sporingen starte, og du kan putte mobilen i lomma eller i et treningsarmbånd. Det er ikke så vi farlig om det tar litt tid fra du starter sporingen til du starter å løpe. Dette kan du justere i Livelox senere.

Når du er ferdig med å løpe tar du frem mobilen og trykker på Stoppknappen.



Nå kommer det opp en side hvor du må skrive inn navn på løpet slik at du finner det igjen senere. Her har du også mulighet til å velge om løpet ditt skal være privat.

Når du velger "Private activity" så er det bare du som kan se aktiviteten på Strava-Feeden". Hvis du ikke gjør det så er det mulig for alle andre som har en Strava-bruker å se treningsøkten din. Noen liker ikke det, mens andre synes det er motiverende. Det er opp til deg.

Skriv inn navn på aktiviteten og velg Save. Nå har du lagret løpet ditt og du kan laste ruten opp i Livelox.





Vi tar ferie med ledelse i OG karusellen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jul 2018


Svært jevnt i Orkla Gaula karusellen i orientering

De tre arrangementene i vår har samlet mange o-løpere og karusellen er nå kommet halvveis i sesongen

 

Mange unge løpere i de to korteste løypene

Det er gledelig at den gode trenden med mange nybegynnere fra de siste årene fortsetter. 31 løpere har deltatt i nybegynnerklassen så langt og det er fortsatt Melhus som har størst deltagelse med 19 løpere. Leik har 9 løpere så langt i år og det er en økning fra i fjor og de to som har vært med alle tre gangene kommer fra Leik. Den nysammenslåtte «karusell-klubben» Børsa-Orkanger har tre løpere.

I gul løype som er 2km lang er det også mange unge og ferske o-løpere som har tatt steget opp fra nybegynnerløypa. De får skarp konkurranse fra da aller eldste løperne som er damer over 65 år og herrer over 75 år. Det er i år deltatt 24 løpere i den løypa og det er jevnt fordelt på de 5 lagene som deltar i karusellen. Det er en lettbeint Melhusløper som til nå er helt suveren. Johannes Lerli har tre klare seire og veteranene Åse Høgsteggen fra Leik, Kari Moa Solstad og Arne Grønset, begge Børsa-Orkanger har plukket jevnt med poeng i alle tre løp. Ellers har Melhus noen flere yngre løpere som nylig tok steget opp fra nybegynnerløypa i fjor som begynner å få taket på det o-tekniske.

 

Jevnt i Hvit og Grønn løyper



Det skiller bare 6 poeng mellom 1. og 3. løper i Hvit løype og alle har en seier hver. Løypa er om lag 2km lang, men en del vanskeligere enn Gul løype. Kåre Onsøyen, Melhus leder etter en seier og to andreplasser. Like bak kommer Øyvind Østeggen, Børsa-Orkanger og Joar Arvid Krognes, Leik. På 4. og 5. plass følger ikke langt bak disse Martin Melhuus, Melhus og Asbjørn Bjerkenås, Leik. Med trimløperne har det deltatt over 30 løpere til nå i sesongen.








Like mange løpere er det i Grønn løype på 3km og minst like tett i toppen.  8 løpere mellom 250 og 295 poeng viser at ikke noe er avgjort i denne løypa. Line Sølberg, Tone Almås begge fra Leik og Hallgeir Øian, Gaula har hver sin løypeseier. Svein Olav Åmot, Leik leder så vidt framfor klubbkollega Tone Almås og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus. Løpere fra Leik, Melhus og Børsa-Orkanger dominerer løypa.

 

Rød løype er Melhus-dominert og Blå løype er det Leik som er suveren


Begge løypene har 13 løpere så langt. Rød er om lag 4km, mens Blå er på 5,5km. Melhus inntar de tre første plassene i Rød løypa og best er Atle Pedersen med to av tre seire. Stein Ivar Foss ligger på andre og tok seieren i siste løp, mens Kjell Rune Logan-Halvorsrud har tredjeplassen. Jan Hage, Leik og Anders Solstad, Børsa-Orkanger er på skuddhold ikke langt bak Melhusløperne.













I Blå løype dominerer Leik fullstendig med 11 av de 13 som til nå har stilt i løypa. Oskar Andren har ikke vært enkel å hamle opp med i år og har alle tre løypeseirene, men får virkelig hard konkurranse av Ola Keiserås som har fått godt tak på o-teknikken de siste to åra og med god løpskapasitet gir det resultater. Runar Krognes og Anders Estenstad følger så litt etter disse av de som har tre løp – og er alle fra Leik.

 

Tett mellom Melhus og Leik i lagkampen


Vårens arrangører har vært Leik, Orkanger og Klæbu og har samlet nær 90 løpere i hvert løp. I motsetning til i fjor, der Melhus var ganske suveren, er det i år virkelig kniving. Melhus kom godt i gang,  men ble slått i andre løp av Leik. I Klæbu knep Melhus igjen noen plusspoeng og førte til at det er 155 poeng ned til Leik og det er nærmest dødt løp. De andre laga har noe mer beskjedent med poeng. Høsten kommer til å blir skikkelig spennende. 

Her er tabellen løp for løp:


Plass

Klubb

Poeng

Løp 1

Løp 2

Løp 3

1.

Melhus IL

6553

2513 (1)

1890 (2)

2150 (1)

2.

IL Leik

6398

2351 (2)

1975 (1)

2072 (2)

3.

Børsa-Orkanger

2961

940 (3)

1278 (3)

743 (3)

4.

OL Gaula

1260

219 (4)

579 (4)

462 (4)

5.

Klæbu IL

389

389 (5)