Første O6`er gikk i Momarka onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2018

I strålende forsommervær - sammen med noen få knott - avviklet vi første løp i årets O6`er onsdag kveld med 25 løpere i marka. Ole hadde lagt fire løyper, der nybegynnerne gikk i lysløypa på vestsida av veien inn til Skjetnemyra og de andre løypene gikk i Momarka på østsida. Løperne hadde mange godord om løypene. Oppmøtet var godt til å være dagen før vi skal arrangere ungdomsløp på Tambartun. 

I nybegynnerklassen stilte 4 løpere, der Leah og Vårin gjennomførte løypa på egen hånd. Flotte greier.

Det blir noe motbakke opp i Momarka som gjør at det ikke blir raske km-tider. I tillegg hadde Ole lagt gode og utfordrende løyper som mange brukte litt tid på. 

Neste O6`er går om 14 dager og i mellom der kommer karusell-løp i Knyken.

Resultatene kan leses i Brikkesys.



Lauglo Open, første løp i O6`eren og ungdomsløp denne uka.

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2018


Her er Skjetnemyra som blir åstedet for  sesongens først O6`er - lagets egen interne karusell. Her er det vanligvis mange fine kamper i alle løypene. 

Før det blir det anledning til å delta i Lauglo Open mandag kveld  med oppmøte Skysstasjonen kl 1730. Alle er velkommen og ungdomstreninga blir lagt dit i morgen. Se nyhetssak under.

Ole kan så melde at de 4 løypene i O6`eren er klare til onsdag kveld. Samlingsplass blir i sving på lysløype ca. midt mellom Kregnesvegen og Skjetnemyra.

Det er merket fra Kregnesvegen og inn til samlingsplass. Møt direkte. Start er kl 1800. Stein og Stein Ivar vil følge rekrutter i løypene. 

Parkering langs veg eller på Skjetnemyra og det er P-avgift.

Nybegynnerløype vil gå rundt lysløypa, de andre løypene vil gå i Momarka.

Alle som deltar i minst 4 løp i nybegynner får premie og så er det poengberegning i de andre klassene som gir premiering til høsten. O6`eren avsluttes med Gimse by Night sist i september.

Torsdag 31. mai er det ungdomsløp fra Tambartun med oss som arrangør. Her vil vi melde på alle som er aktuell og vi håper dere kan stille opp. Vi vi snakke mer om ungdomsløpet på O6`eren onsdag kveld.



Lauglo open - invitasjon til treningsløp mandag 29. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2018

Lauglo ønsker oss velkommen til årets Lauglo Open på mandag 29. mai!

Samlingsplass er i gapahuken til Anders Lauglo ved Lauglo gård for et trivelig arrangement med fine løyper.

Link til kart for parkering.

Det er løyper for alle med start når du vil mellom 18:00-19:00.

Felles avreise fra Skysstasjonen kl 1730.



Massemønstring under Verdens o-dag i skolene i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2018


Kjemperespons på o-aktivitetene som er blitt gjennomført i dag og eller denne uka i forbindelsen med Verdens o-dag (WOD 2018). Her ser vi en typisk situasjon fra Gimse ungdomsskole i dag der elever blir orientert om kart og løyper av lærerne før det braker løs.

Vi har ikke summert alt ennå, men det nærmer seg 1000 o-løpere som kan registreres som aktivitet i WOD 2018. 

Bare på Gimseskolene var det nærmere 600 elever som deltok i et felles opplegg for Gimse barneskole, Gimse ungdomsskole, Høyeggen skole 5.-7. trinn og Melhus videregående skole. Både på Høyeggen og Brekkåsen var det opplegg i dag for 1.- 4. trinn, mens Brekkåsen har skog-orientering fredag for 5.-7. trinn  fra Saga. Øya videregående skole har o-aktivitet over flere dager både før og etter pinse. I tillegg kan vår deltagelse i karusellen kunne telles med.

I det hele glitrende o-dager med masse ivrige barn og ungdom i godværet.




Godt oppmøte i 1. karusell-løp ble til seier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2018

87 løpere møtte opp i sesongens første karusell-løp som Leik arrangerte på i Skardåsen på Korsvegen. Vi hadde en svært godt oppmøte med hele 36 løpere - det beste hittil i vår i trening eller løp. Mange løpere og gode prestasjoner ble til sesongens først løpsseier!



Vi hadde mange gode prestasjoner i løypene. Dobbeltseier i Rød løype med Atle og Stein Ivar og i Gul løype med Johannes L og Sigurd.

Ellers har Audun B og Kåre 3.plass i sine løyper.






Resultatene kan leses her.


Her kommer omtalen som er sendt avisene: 


Melhus slo hjemmelaget Leik i o-karusellen

 

Orkla Gaula-karusellen innledet sesongen med løp på Korsvegen for nesten 90 løpere

 

OG karusellen er stadig populær og arrangeres etter samme lest om de siste åra. 5 individuelle løp og stafett teller både i lagkampen og som individuell rangering. I 2017 fikk Melhus karusell-pokalen til odel og eie etter tre napp. Dermed er det en helt «rein» pokal som det kjempes om i år. Nytt i år er at Børsa og Orkanger har slått seg sammen til ett lag i lagkampen.

 

Nybegynnerklassen er viktig for o-sportens framtid og 16 løpere stilte til start hvor Melhus hadde 9 og Leik 5 løpere.

 

Åse Høgsteggen fra Leik måtte se seg slått i Gul løype av to lettløpte Melhusrekrutter. Johannes Lerli og Sigurd Rønning er to av Melhus` yngre løpere som begynner å få taket på o-teknikken. Her var det 12 deltagere med de aller yngste og de aller eldste løperne.

 

I Hvit løype var det snudd på hodet med dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubbsjøen. Kåre Onsøyen fra Melhus tok 3. plassen i løype som hadde 16 løpere.

 

Grønn løype på ca. 3km er også i år den største klassen med 18 løpere denne gangen. Her ble det enda en dobbeltseier til Leik med Line Sølberg og Svein Olav Åmot. Rolf Wærnes fra Børsa – Orkanger kom på tredjeplass. Her var det ei hel rekke med løpere som kom tett som hagel bak disse.

 

Så fikk Melhus dobbeltseier i Rød løype med Atle Pedersen og Stein Ivar Foss tett fulgt av John Henry Hammer fra Børsa – Orkanger. Disse tre var godt framfor de andre i løype som hadde 10 løpere som var på 4 km.

 

Blå løype er den lengste med 5,5km og den ble dominert av hjemmelaget med 7 av 9 løpere. Leiks nyervervet Oskar Andre holder stor fart og slo til med seier. Ola Keiserås også fra Leik var knappe 3 minutter etter på andreplass, mens den løperen som har flest topplasser de siste årene, Audun Bakk fra Melhus ikke hadde dagen og ble klart slått.

 

I lagkampen ser det ut til at Melhus og Leik vil kjempe seg imellom i toppen. Børsa – Orkanger tok tredjeplassen denne gangen litt framfor Gaula. Melhus tok en knepen seier i første løp bare om lag 160 poeng framfor Leik. Det ligger kanskje an for en jevnere lagkamp  i år enn i fjor der Melhus var nokså suveren. Om 14 dager er det ny dyst på Orkanger.





Orkla Gaula-karusellen starter onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2018

Stor jubel i laget etter å ha sikret karusell-pokalen til odel og eie på Gåsbakken i fjor høst! 

I år er det med andre ord en helt "rein" pokal som skal få inskripsjon etter karusell-stafetten på Skjetnemyra i september. I fjor høst var vi enige om at på den pokalen skal det stå MELHUS i høst - ikke mindre! 

Etter seieren i fjor er det nok noen lag som ønsker å slå oss i år - f.eks. Leik. I tillegg har Børsa og Orkanger fått anledning til å slå seg sammen i lagkampen, så her blir det skarp konkurranse. Det er avgjørende om vi skal henge med at vi er med fra første stavtak!

Audun K og Kåre tilbyr hjelp til rekrutter!

Da er det bare å sanke inn løpere fra alle hjørner av bygda og dra til Korsvegen onsdag 23. mai. Vi kan møtes på Skysstasjonen kl 1730 for felles kjøring.

Her er innbydelsen fra Leik:

Innbydelse til OG- karusellen Løp 1 

Onsdag 23. mai 2018 

Sted: Eid på Korsvegen, merket ved vei 708. 

Type løp: Langdistanse 

Parkering ved Eid skole, ca. 300 meter å gå til samlingsplass i lysløypa. 


Løype                   Løypelengder          Klasser                 

Blå                       5,0 km A/B                H 17-44                                 

Rød                      4,0 km A/B                H 45-54, H 15-16 

Grønn                   3,0 km A/B                D 15-49, H 13-14, H 55-64 

Hvit                      2,0 km B                   D 50-64, D 13-14, H 65-74 

Gul                       2,0 km C                   D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 

NY                        1,5 km N                   Nybegynner 


Startkontigent: D/H til og med 16 år= Kr 40. 17 år og opp= Kr 60,- 

Start: Start kl. 18.00-19.00, ca. 500m å gå til start. ( NY starter på samlingsplass) 

Kart: Skaråsen-Rotåsen, målestokk 1:7500 

Løypelegger: Svein Unsgård 

Kontrollør: Brage Keiserås 

Salg av kaffe og tilbehør. 

Velkommen! 




Treningsløp og Ungdomsløp i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2018

I kveld startet ungdomløpene 2018 og det var Freidig som var første arrangør. Flere av ungdommene våre deltok der. Resultater fra løpet kan leses her. Bildet er fra starten på vårt ungdomsløp i fjor.

På Løset hadde Audun B lagt 4 løyper i Svartåsen-området og det er som vanlig noen ekstra høydemeter når Svartåsen skal forseres. Det var litt glissent med løpere i kveld p.g.a. mange kollisjoner. Løypene ble godt mottatt av de som løp rundt. Resultatene kan leses her.

Neste onsdag den 23. mai er det 1. løp i OG karusellen. Da samles vi til dyst!



Ivrige unger i all-idrett på Tambartun

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Mai 2018

9 ivrige unger fra 1. trinn som går på Høyeggen eller Gimse skoler var deltagere da o-avdelinga hadde orientering i all-idretten mandag kveld.

Her forklarer Audun om første øvelse som er å finne 5 kjegler etter verdens enkleste kart. Under kjeglene var det bokstaver som skulle bli et greit hverdagslig ord.

Eivind lytter også til budskapet, mens Kjell Rune er fotograf.



Så var det o-løp! Vi gikk først en runde rundt løypa og forklarte hva kartet viste av detaljer og hva løypa bestod av. Her var det full konsentrasjon!







 


Etterpå ble det brikkeløp i fri fart - stor innsats av barna og alle fikk en viss forståelse av hva kart og terreng er.

En vellykket kveld på Tambartun i et flott vårvær - med enkelte truende svarte skyer over Vassfjellet.





Turorientering 2018

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2018

Turorientering 2018 er i salg på Sportshuset Melhus eller på turorientering.no fra og med 16. mai.

Vi følger opp fjorårets opplegg med grønne løyper i Melhus sentrum. Øvrige løyper, rød løype på Grønneset, i Anemarka og på Gimse. Postplukk i Våttåsen og Vassfjellet nord.

Toppturene i år går til Sælehuset ved Litjfjellet og til Isåsen i Skaun.


Bildet er fra Sælehuset ved Litjfjellet

Følgende turorienteringspakker får du kjøpt på Sportshuset Melhus:
- Komplett pakke med turorientering
- Ekstra kodekort

På nett kan du i tillegg til disse pakkene også kjøpe enkeltturer.

Alle som leverer eller registrerer seg på nett, og som har minimum bronse er med i trekningen om å bli Årets turorienterer.



Grønn løype
– er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol.


Rød løype
– en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.

Postplukk

– dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.

Toppturer

– i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. Hver tur gir 10 poeng.


All informasjon om årets opplegg finner på våre sider om turorientering.



Trening og løp i uke 20

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2018

Ei ny uka med orientering står for tur.

Ungdommene har trening mandag 14. mai fra Ringvoll / Skogly kl 1800 der Atle legger løypa.

Onsdag 16. mai er det trening fra Vanntanken Løvset kl 1800. Det var meninga at treninga skulle gå fra Rye, men veien er stengt nå i vårløsninga. 

Det er Audun som ordner med løyper og mange av postene som ble lagt til løypene fra Rye er brukt i de nye løypene. Bildet over er for øvrig fra tilsvarende samlingsplass i fjor høst.

Parkering er på plassen like ved Løsetvegen på Rønningsgjerdet og link med gårute er her. Merk at det ikke ble helt vellyket merkaruta i linken, men det er raskest å veiein Storåsen. Det er merket ved parkeringa og til samlingsplass.  

Kjell Rune og Eivind følger opp rekrutter og ungdom.

Onsdag 16. mai kl 1800 er det også sesongens første ungdomsløp med Freidig som arrangør.Dette er påmeldingsløp og ta kontakt om du vil være med. Atle vil organisere påmelding og skyss. Som dere ser går dette ungdomsløpet samtidig med vår trening, men det er bare denne gangen det blir slik kollisjon når ungdomsløpene går på torsdager.



Hege ble kretsmester i sprint

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mai 2018


Kristoffer, Hege og John har dag deltatt i KM sprint og her følger John`s ferske rapport: 

Hege ble gulljente i D55 da kretsmesterskapet i sprintorientering gikk på Levanger lørdag 12. mai. Hun slo sin nærmeste konkurrent fra Byåsen med 12 sekunder, i ei løype på 2,1 kilometer med 17 poster.

Løpet var kretsmesterskap både for Nord- og Sør-Trøndelag, med medaljeutdelinger for begge fylkene. Kristoffer fikk en bronsemedalje i H13-14.

Det ble en flott dag i sola ved universitetsområdet på Røstad, hvor løpet gikk i et nydelig område med grønne plener, stier og veger ned til fjæra. Postene hang tett, og det ble mange disk. Noen lærerboliger på området så akkurat likedan ut, og her hang det poster til forskjellige løyper på samme sted på boligene. Ikke alle sjekker postkoder i sprint, og det fikk flere svi for.

Men alle tre Melhus-løperne unngikk disk, og to medaljer var en fin fangst for dagen!   

 


Kristoffer sees her i full konsentrasjon før knockout-sprinten.


Etter mesterskapet ble det avholdt en uhøytidelig knockout-sprint. Deltakerne fra 13 til 16 år ble samlet i tre heat for jenter og tre for gutter, i ei løype på 1 kilometer. De to beste i hvert heat gikk videre til en finale. Samme opplegg var det for senior damer og herrer også, men her fikk kun de beste fra kretsmesterskapet delta i innledende heat. En spennende og fin mulighet til en aldri så liten revansje mot den nybakte kretsmesteren. Det ble stor fart inn og ut av sistepost, som var plassert blant publikum. I herrenes seniorfinale kom de to første med to-tre meters mellomrom, men Frol-løperen som ledet snublet i nummer to på veg ut av posten, og måtte smake på graset før han løp inn til andreplass.

Vi var enige om noe sånt måtte vi prøve i Melhus også.

Resultater fra løpet kan leses her.



Utfordrende orientering i kveldens treningsløp fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2018


Leah, Ingrid og Camilla ved målposten etter en feiende flott tur i nybegynnerløypa.

Det var noe feriepreget treningskveld fra Valshaugen, men de som møtte opp fikk en flott forsommerkveld i naturskjønne omgivelser.






Knut og Martin slapper av etter å ha gjennomført 2,2km C - løypa i fint driv.












Trine og Kåre ser ut til å lure på hvor ferden egentlig har gått. Begge taklet den noe krevende 2,2km B-løypa fint som snirklet seg i skråli ned til Rakbjørgskaret for retur.









 


Løpet er ikke over før løypa er gjennomgått med alle. Her er det blant annet  Atle, Audun og Stein Ivar som diskuterer 4,1km-løypa som gikk helt sør i Rakbjørg-skaret med passering av skrentrekker som ikke var helt enkelt i skrålia.




Her er resultatene på Brikkesys fra kveldens løp.



Utfordrende orientering i kveldens treningsløp fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mai 2018


Leah, Ingrid og Camilla ved målposten etter en feiende flott tur i nybegynnerløypa.

Det var noe feriepreget treningskveld fra Valshaugen, men de som møtte opp fikk en flott forsommerkveld i naturskjønne omgivelser.






Knut og Martin slapper av etter å ha gjennomført 2,2km C - løypa i fint driv.












Trine og Kåre ser ut til å lure på hvor ferden egentlig har gått. Begge taklet den noe krevende 2,2km B-løypa fint som snirklet seg i skråli ned til Rakbjørgskaret for retur.









 


Løpet er ikke over før løypa er gjennomgått med alle. Her er det blant annet  Atle, Audun og Stein Ivar som diskuterer 4,1km-løypa som gikk helt sør i Rakbjørg-skaret med passering av skrentrekker som ikke var helt enkelt i skrålia.




Her er resultatene på Brikkesys fra kveldens løp.



Ungdomstrening og treningsløp denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mai 2018


Det er bart og tørt i skogen fortsatt, så vi kan bare glede oss til nok ei fin treningsuke. Bildet er ikke langt fra samlingsplass på onsdagens trening.

Mandag 7. mai har Atle ungdomstrening kl 1800 på Øybergkartet.

Onsdag 9. mai kl 1800 er det ordinær treningsløp fra Valshaugen med Eivind som løypelegger. Det blir merket fra Hollum og til parkeringa ved Valshaugen - se veibeskrivelse her.

Fra parkering er det merket med band i 300 meter til samlingsplass. Her blir det 4 løyper å velge mellom. De to lengste vil gå sørover og inn i Rakbjørgskaret der kartet er oppdatert i fjor høst. Det blir god trening i løping i skråli for disse løperne. Løypene er meste preget av postplukk i motsetning til sist onsdag hvor vi fikk noen veivalgsstrekk.

Ingrid og Martin har ansvar for å følge opp rekrutter og skulle det gledelig nok dukke opp mange nye kan vi trå til enda flere veiledere.

Det er meldt virkelig godt vær, så det oppfordres til å ta med niste og drikke. Kvelden kan bli varm og lys og vi har utsikt mot Ånøya og Malmsjøen.



God stemning under Finn Fram Dagen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2018



Deltagelse i Finn Fram Dagen tar på for små føtter og da er det godt å få hvile seg etter et anstrengende o-løp i Melhus sentrum. O-løp, næring og hvile gjør susen!










Som den naturligste ting i verden pynter vi oss med bunad eller o-drakt når det er store ting som skal markeres i o-sporten.














Det årlige PR-arrangementet i Melhus sentrum ble en suksess igjen. Ikke den store tilstrømminga til kjøpesentrene, men en jevn strøm av ivrige unge og voksne fikk vi tale og som ville prøve seg i o-løypene.






Kjell Rune hadde organisert dagen med stødig hånd og med stødig og engasjert mannskap gikk arrangementet kniirkefritt. Her festes vimpelen av Martin og Stein.















Atle stilte med ny-tegnet kart over Melhus sentrum i sprintnorm og hadde lagt to løyper i ulik lengder kalt Resern for de minste og Milslukeren for de litt eldre rekruttene. Mange av de spreke tok begge løypene i en viss fart. Hele 55 av de travle handlende gikk og løp de to løypene.



Johannes betjente tidtakerutstyret og la resultatene rett ut på nett.




Ivrige barn og voksne fikk hjelp til kartet og løypa av våre og det var bare godlåt å høre etterpå.




Etter løpet ble det vafler, saft og kaffe med Marit som vaffel-sjef og til slutt var det premieutdeling med spesielle Finn Fram- premier ekspedert av premiesjef Hege.





Rekrutter, ungdom og veteraner - slik er o-sporten.

















Stein Ivar hadde laget greie og flotte illustrasjoner for publikum på standen vår.


Ved siden av hadde vi satt til side en av de kjente "Sentrumsbenkene". Den har inskripsjon "Bjørg" som er en av våre eldste veteraner i o-miljøet fra 1950-tallet og som var leder i avdelinga i flere år. Tilfeldig plassert og morsomt.






Enda så moro det er å treffe potensielle nye o-løpere, har selv en innholdsrik Finn Fram Dag en ende. Her har sjef Kjell Rune pakket full o-hengeren og er på vei til o-garasjen i Bagøya.

Var det lastet opp resultater sa du? Det er i boks og kan leses på Brikkesys.


Bilder og videoer ligger også på vår Facebook-side.

Se også nyhetssak i Trønderbladet søndag kveld.



Gode og krevende løyper på Øyberget i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mai 2018


Her får Sunniva hjelp av John med nybegynnerløypa på Lauvåshaugan i kveld. og løypelegger ser til at alt er vel.

Kjell Rune hadde lagt tre fine løyper fra Lauvåsen / Kvernberget og nordover i retning Øyberget og Langberga på vestre del av Øybergkartet. Om lag 25 løpere og veiledere hadde møtt opp i et flott vårvær. Bra oppmøte mellom 1. mai-løp i Børsa og Sprintcup-finalen i morgen - tvi tvi!

 

 


Her ser vi undrende og fornøyde løpere etter målgang: Geir Paulsen, Hege, Ingrid og Øyvind Schjelderup.

Marka var snøfri og svært tørr og fortsatt er det god sikt når ikke løvet har kommet ut. Vi hadde mange løpere i alle løypene og løperne i alle løyper hadde en fin opplevelse.

Resultatene kan du lese på Brikkesys.