Trening og treningsløp uke 18

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Apr 2018

Bildet er fra onsdagstrening på Lauvåshagan i fjor på denne tida.

Mandag 20. april kl 1800 blir det ungdomstrening fra Tambartun hvor Atle har spesialtrening.

Onsdag 2. mai kl 1800 er samlingsplassen på Lauvåshaugan hvor Kjell Rune har løyper klar for alle på Øybergkartet. Det blir merket fra Rønningen i Nordgrenda på veien mellom Varmbo og Øyås. Det er også mulig å møte opp for felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730. Det er en liten avgift på parkeringsplassen som betales med SMS.

John og Stein Ivar stiller som hjelp for rekruttene.

Nå er er tida moden for alle dere som har hatt en o-bamse-vintersøvn til å kvesse opp o-formen - det er bare 3 uker til første karusell-løp!



Flott o-kveld i Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Apr 2018


Godt oppmøte i litt surt vårvær i kveld. For Håkon og Signe spiller det en helt underordnet betydning. For som en vind rundt løypa!




Reidun og Gunleiv hadde lagt tre løyper i Hollumsåsen med utgangspunkt i Rogavegen. Løperne var godt tilfreds med alle løypene. Det var for øvrig første gang disse to la løyper i laget. Heia!








Tross travel tid for ungdom og rekrutt nå i vår hadde vi nærmere 30 oppmøtt med løypeleggerne. Stor variasjon i løpstid ble det, men virkelig en god innsats av alle var resultatet.



















Nybegynnerne begynner virkelig å få til det o-tekniske. Vi satser på å hjelp de med det grunnleggende. Trine var medhjelper for Sigurd og Randi. Lukas og Monika hadde Eivind som haleheng.

Kåre spanderte bananer til løperne etter målgang.

Resultater kan du lese på Brikkesys. 




Trening i uke 23

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Apr 2018

Like fult som under ungdomsløpet i 2016 blir det nok ikke under ungdomstreninga mandag kveld, men løyper har Atle lovet. Oppmøte Tambartun mandag kl 1800.



Onsdag 25. april kl 1800 er det trening i Hollumsåsen med Reidun og Gunleiv som løypeleggere. Samlingsplass er i Rogavegen og der er det en del parkeringplasser og det begynner å bli litt tørrere på Lete også som kan brukes som parkering. Merking fra Hollum i Hollumsvegen se rute her.

Rekruttene som ønsker det vil få hjelp av Trine, Ole og Eivind både før under og etter treninga.

Terrenget er nå nærmest snøfritt, lettløpt og med god oversikt da trærne ikke har startet løvsprett enda. 



Nordgardsmyra på kryss og tvers

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2018

Nærmere 30 løpere benyttet anledningen til å starte markasesongen i o-avdelinga i kveld. Løpsområdet var Nordgardsmyra og omland i flatt lende i et ganske snøfritt løpsterreng.



Treninga var delt i to med en sommerfugl først der det var lagt vekt på kompassbruk og med vanlig friorientering i del to. Myra var fortsatt frossen, så det ble stor fart og litt bommingble det. 







Oppmøtet var ganske godt, tross noen venta frafall. Det var stor tilfredshet med at barmarksesongen var i gang!

Tida var ikke viktig denne kvelden, men du kan lese resultatene her.



Sommersesongen i gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Apr 2018

Da er suget av barmark blitt helt uutholdelig! Snøen renner vekk i en fei og o-terrenget trer fram fra vinterdvalen i rekordfart. Bildet er hentet fra Tambartun i fjor vår i et nydelig vårvær.

Mandag 16. april kil 1900-2030 er siste innetrening for ungdommene i Brekkåsen skole.

Onsdag 18. april kl 1800 går startskuddet for barmark-sesongen. Oppmøte blir Saga på Gimse/Brekkåsen. Der er det parkering og så følges merking etter stien mot Nordgardsmyra sørøst-over i 150 meter. Løpsområdet blir den mest snøbare delen av platået med myrene og løypene blir tilpasset snøen.

Det blir først en to-armet sommerfugelvinge som skal brukes som trening i kompassbruk og retningsforandring uten bruk av veivalg. Til slutt blir det ei ordinær løype som vil kombinere noen av disse postene og som vil få veivalgsmuligheter. Her blir det stor fort og tidtaking.

For mange blir det å få barmark under skosålen igjen en stor opplevelse og et tydelig tegn på at vi har ei ny årstid. 

Vinterdvalen er over!!



Gateo-løp og sirkeltrening avsluttet vintertreningssesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Apr 2018

Vintertreningssesongen 2017-2018 er over og nå er alle klare til vårsol, barmark og o-løp!




Kåre hadde lagt tre løyper i kveldens trening som gikk i Brekkåsen-, Gimse- og Brekktrøaområdet. Drøyt 10 løpere var i sving og alle var over ungdomsalderen. De yngre var travelt opptatt med med sitt denne kvelden.

Løperen i fint driv opp fra Olastu er Filip.






Etter løpet måtte vi rive oss løs fra vårsola og trekke inn i gymsalen til sirkeltrening under ledelse av Hege og Ingrid.

Takk for en strålende vinter med mye god trening og ledelse!

Neste onsdag satser vi på at våren har kommet så langt at vi kan løpe litt på de mest snøbare områdene på Nordgardsmyra øst for Holliumsvegen med utgangspunkt fra Saga.



Trening og løp i uke 15

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Apr 2018

Kåre vil nok forklare flere enn bare Ingrid og Stein om onsdagens o-løp på Brekkåsen!

Uka starter med innetrening for ungdommene mandag 9. april kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. Atle ordner opp der!

Tirsdag 10. april har vi annonsert kurs i bruk av hjemmesida. Det er foreløpig utsatt!

Onsdag 11. april er det o-løp fra kl 1830 med utgangspunkt fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Kåre har lagt løypene i boligfeltet, da det er for mye snø i marka. 4km, 2,7km og 1,4km nybegynner er tilbudet. Gode sko, refleks og kanskje lys er tingen sammen med kompass og brikke.

Etter o-løpet blir det inn-trening for ungdom og voksne der det blir sirkeltrening og sannsynlig litt kartarbeide.

Torsdag 12. april er det Sprintcup 2 på Orkanger. Husk påmelding på Eventor!



Vellykket dagsamling på Gløshaugen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Apr 2018

17 medlemmer møtte opp til dagsamling på Gløshaugen søndag formiddag. Her venter noen av deltagerne på bespisinga mellom øktene på trappa på gamle Realfagbygget. 

Atle og Stein Ivar hadde opplegget som var delt i to økter med en god matpause mellom. Begge løpene startet fra idrettsbygget og første løp gikk i Gløshaugenområdet med tre løyper. Det er mange store bygninger i dette området og løypene blir fort lenger enn oppgitt. Løpere fra NTNUI løp også sammen med oss. Resultater fra økt 1 her.




Her er maten servert og alle var veldig sulten. Etterpå var det bare ubetydelige rester igjen.




Økt nummer to var et rent parade-løp med start fra idrettsbygget og nordover Bakklandet, over Gamle Bybro, rundt Domen, litt på Marinen over Elgeseter bru, rundt Samfunnet, litt bort i Klæbuveien og opp Høyskoleparken mot mål. Sjelden mye publikum og sjeldent løpsområde! Resultater fra økt 

Da 2 her.









Flere bilder fra dagsamlinga sees i Bildegalleri.










Sesongåpning med sprintløp på Rotvoll

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2018

Tidlig påske med håp om tidlig vår.... Den gang ei. I lett snøvær og slaps ble det en sesongåpning som ikke helt minnet om sommer.

Melhus stilte med 10 deltakere noe som må sies å være bra så tidlig i sesongen. Det som kanskje imponerte mest var antall deltakere. Over 300 påmeldt men været skremte vel noen. Av resultatlistene ser vi at det til slutt ble 351 deltakere. Dvs. mange vårkåte O-løpere...

Nå er debuten unnagjort og vi er klare for samling på Gløshaugen kommende søndag. Da er det bare å møte opp. Atle og Stein Ivar har laget løper for alle og enhver. I tillegg blir det innføring i Livelox.

For bilder se billedgalleriet.

Resultatliste.



Veivalgstrening med Kjell Rune i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2018

Situasjonsbilde fra treninga i går. Kan se ut som vi bedrev jordbærplukking, men det gjorde vi slett ikke. Det er bilde fra Kjell Runes geniale gjennomgang av «oppskriften»👍🏼 4 kasser på posten du er på, de 2 siste er den praktiske gjennomføringen av teorien=gjennomføringen av strekket!

Her blir det et bom-fritt orienteringsår i 2018!



Dagssamling Søndag 8. april.

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Apr 2018

Vi inviterer alle i klubben til å være med på vår dagssamling på Gløshaugen NTNU på søndag 8 april. 

Det blir to økter, en på Singsaker og en på Gløshaugen. Det blir korte løyper hvor vi trener på sprintorientering.

Samlingsplass: Idrettsbygget på Gløshaugen (se kart). 

Mellom øktene serverer vi pizza. Ta med drikke selv.

Vi vil også prøve Livelox og ha opplæring i bruken av Livelox.

Alle er velkommen! Vi har løyper for alle aldre 0 - 100 år.

Oppmøte/avreise Melhus: kl. 10.00 søndag 8. april på skysstasjonen.



Trening uke 14

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2018

Da er påskeskiturer og påskekrim vel over for denne gangen og vi kan komme i god gammel gjenge igjen.

Vi står nå straks framfor årets sommersesong, men vi har to vintertreningskvelder igjen på oppsatt plan. Det vil også bli den annonserte dagsamlinga for alle på Gløshaugen søndag 8. april og nærmere informasjon kommer om ikke lenge. 

Onsdag 4. april er det ordinær treningskveld fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Margrethe har innetrening for rekrutter fra kl 1830 til 2000. En lett blanding av ballspill, kartleker, hinderløp og litt frilek blir innholdet.

Kjell Rune har trening for ungdom og voksne og starter kl 1900 med intervalltrening med kart ute. Kl 2000 blir det sirkeltrening inne med litt mulighet for o-teknisk trening.