Treninga i gang igjen for alle etter vinterferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2018

En fin gjeng med rekrutter, ungdom og voksne møtte opp til onsdagstrening på Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene ble servert litt ballek, litt prat og praktisering i bruk av høydekurver i en lek med innlagt "skyting" med sandpose og hinderløype. Etterpå ble det en diskusjon om arbeidsoppgavene med kurvene under hinderløypa med skyting. Til slutt ble tid til frilek bl. a. med turning og brett-trekking bare se. Eivind hadde ansvaret.



Protokollfører og treningsleder John etter kveldens trening











John ledet ungdom og voksne. Først var det en times langkjøring i et moderat tempo tilpasset et friskt vintervær over over Hollum- og Skjetne-jordene. Etterpå ble det godt å komme inn til sirkeltrening og veivalgsdiskusjon.




Her ser vi løypa som John løp i Blodslitet sist høst. Den er til å bli svett av bare under o-teknisk trening der vi satt muse stille.



Godt, men tynt oppmøte på årsmøtet i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2018

Noen var forhindret fra å møte og andre syntes vel det ble litt bistert til å møte på o-avdelingas årsmøte i går kveld, men en god og vedtaksfør forsamling møtte i Gruva. Bildet viser forsamlinga og Kjell Rune var fotograf.

Møtet gikk helt smertefritt med gjennomgang av årsmelding, regnskap med et lite underskudd, årsplan, budsjett i balanse og valg. Alt vedtatt med enstemmighet og delvis akklamasjon!

Oppdatert årsmelding ligger i Dokumentarkivet.

Vedr. budsjettet: Årsmøtet oppfordrer medlemmene til å tipse om betalt dugnad for å finansierer bl.a. turer og startkontingent!

Valget ble som følger:

Leder for 2 år:                             Eivind Bakk. 

Styremedlem for 2 år:                  Hege Solhjem Melhuus. 

Styremedlem for 2 år:                  Kjell Rune-Logan Halvorsrud. 

Styremedlemmene Stein Ivar Foss og Atle Pedersen var ikke på valg.

Turorientering for 1 år:                 Kåre Onsøyen og Stein Ivar Foss. 

Ukens løype for 1 år:                    Martin Melhuus. 

Kartansvarlig for 1 år:                  Eivind Bakk. 

Valgkomiteen for 2 år:                 John Lerli. 

Trine Sunnset har ett år igjen i valgkomiteen.

Høydepunkter fra årsplanen og terminlista

- Løypeleggerkveld 13. mars

- Dagsamling Gløshaugen for hele laget 8. april

- Finn Fram Dagen 5. mai

- Turorientering og Ukens løype fra ca. 16. mai

- Ungdomsløpene starter 16. mai

- Verdens o-dag / uke 23. mai

- OG karusellen starter 23. mai

- Interne O6`ere starter 30. mai

- Klubbmesterskap 13. juni

- Bedrifto-løp 7. august

- Hovedlandsleir for ungdom fra 10. august

- Midt-Norsk mesterskap på Oppdal 24.-26. august

- Stafett og premieutdeling i OG karusellen 5. september i Skjetnemyra

- Østersundtur 14.-16. september

- Gimse by Night 26. september som også er siste løp i O6`eren

- Lommelyktløpet 17. oktober

.... og mye mer bl.a. All-idrett og skoleorientering.



Årsmøte og medlemsmøte i o-avdelinga tirsdag kl 1900

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Feb 2018

INNKALLING TIL ÅRSMØTE I MIL O-AVDELING TIRSDAG 27. FEBRUAR 2018 KL 1900 I GRUVA 1. ETASJE

 

SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2017 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2017 (se vedlegg).
  5. Arbeidsplan 2018 (se vedlegg).
  6. Budsjett 2018 (se vedlegg Årsregnskap 2017).
  7. Valg (alle poster under valg har kandidater klar).

Leder for 2 år, to styremedlemmer for 2 år, ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år.

 

Etter årsmøtet blir en pause med noe vått og tørt.

 

MEDLEMSMØTE

 

Vi bruker å ta for oss det meste i dette møtet og denne gangen er det:

  • -Turer og samlinger.
  • -Internopplæring.
  • -Terminlista med arrangørveileder og egne løp.
  • -Rekruttering og trening/opplæring.
  • -Turo / Ukens løype.
  • -Skoleorientering og All-idrett.
  • -Kart.
  • -Kolleksjon og design.
  • -#meetoo.

 

VEL MØTT TIL TILBAKEBLIKK FRA 2017 OG PLANLEGGING AV 2018

  STYRET O-AVDELINGA




Trening i uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2018

Atle viser og forklarer for ungdommene. Full treningsrunde denne uka etter vinterferie-slutt!

Ungdommene har trening mandag kl 1900-2030 i Brekkåsen skole med Atles eldste sønn Armand som leder.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830 der det blir litt ballspill, litt prat om høydekurver og veivalg og kombinerer dette med hinderløyper. Eivind leder det hele.

John holder styr på voksne og ungdom senere på kvelden. Kl 1900 blir det langkjøring og kl 2000 vanlig sirkeltrening inne, kanskje med litt kartarbeide til slutt.



Trøkk på treningen i vinterferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2018

Selv om mange hadde tatt vinterferie ble det skikkelig trøkk på treningen på onsdag. Om ikke' kvanitet teller så teller i hvertfall kvaliteten på de som var der.

Føret innbød ikke helt til den beste langturen ute, men i høyden var føret overraskende bra. Over Hølløm'n, Lete og nedpå Hølondvegen og hemmat. Fin rolig tur i fint vinterføre.

Som bildet viser så lå ikke deltakerne på latsiden under sirkeltreningen. Noe som man merket på kroppen på torsdagsmorgenen :-).




Trening i uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Feb 2018

Vi er inne i vinterferieuka men vi har allikevel ikke trening for ungdommene mandag 19. februar. Det blir ikke trening for rekruttene onsdag 21. februar, men det er fullt program for voksne og ungdom onsdag kveld.

Stein Ivar er leder for denne treninga som starter med langkjøring kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage og det blir gågruppe for de litt mindre spreke toppidrettsutøverne. Treninga fortsetter inne kl 2000 med sirkeltrening og det ser ut til at "planken" er med i treninga!




Inspirasjon fra Vebjørn Rodal

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Feb 2018

Tirsdagskveld inviterte NTNU orientering o-interesserte til foredrag med Vebjørn Rodal på Moholt.Temaet var: Hvordan kan o-løpere trene for å bli bedre til å løpe på hardt underlag? Hvordan bli best i en sommeridrett, når man bor i Trøndelag? Litt om Rodals egen trening og karriere.

Ca. 80 interesserte unge O-løpere i Trondheimsområdet sammen med oss eldre fra Melhus :-) fikk høre om hvordan hva som må til for å lykkes i en individuell idrett. Med utgangspunkt i Vebjørns personlige erfaringer fra ung idrettsutøver til olympisk vinner på 800 meter kan man lett overføre hans erfaringer over til nærmes alle typer individuelle idretter.

Hva som må til for å lykkes? Hva gjorde Vebjørn til olympisk mester? Hva kan vi lære av dette?

Oppsummeringsvis kan man si at det i utgangspunktet er enkle ting som må gjøres, men likevel er det utrolig vanskelig å gjennomføre. Her er noen av de punktene som ble omtalt. Husk at dette er hans erfaringer fra det å være toppidrettsutøver. Likevel er det mulig å overføre dette til oss som driver på et litt lavere nivå :-).

Først og det viktigste er at man synes det er gøy å drive idrett. Trene, registrere framgang, at det gir resultater, noe som gir følelse av mestring. Og man må finne den idretten en selv synes er morsomst.

Etterhvert som man blir mer og mer seriøs og ønsker å satse krever det at man blir mer og mer systematisk. Planlegge detaljert treninger, treningsperioder og konkurranseperioder. Bryte opp periodene i mer detaljerte planer.

For å kunne gjøre dette må man starte med å kartlegge hvilke elementer idretten krever at en er god på. Hurtighet, stayerevne var eksempel på elementer som Vebjørn mente han måtte være god på for å bli best på 800 meteren. Deretter planlegge og legge øvelser rettet mot disse elementene inn i treningsplanene.

Som en del av dette også vurdere sine egne kvaliteter. Hva er man god på og hva er man mindre bra på. Ingen vei utenom om å trene på det som man ikke er god på. Selv om det er kjedelig.

Da er det enkle gjort og det vanskeligste gjenstår, nemlig å gjennomføre det man har planlagt. Ingen vei utenom hvis man vil nå sine mål. Dette vil kreve at man er dedikert og fokusert på gjennomføringen. Noe som innebærer å måtte prioritere gjennomføring av planene framfor mange andre aktiviteter som kunne vært artig å vært med på.

Måle prestasjoner og framgang for å se om man er på rett vei. I tillegg kan treningsdata benyttes til å analysere hvilken trening som gir framgang og være kontrollpunkt hvis formen uteblir. Da man man sjekke resultater mot tidligere resultater og se om man evt. er i form eller ikke.

Et av de punktene som Vebjørn la spesielt vekt på var RESTITUSJON. Å trene på toppnivå med både en og to økter om dagen krever restitusjon og man må være god på restitusjon. Her trakk han fram Petter Northug som et godt eksempel. Evnen å slappe av, sove, når man skal restituere. Når andre sov 8 timer sov han 11 timer.

En inspirerende kveld, selv også til vi som er godt opp i årene, med en god foredragsholder som formidlet egne erfaringer som har vist seg å være fruktbare. Hva annet kan man si om en som har klart å bli olympisk mester i sin idrett.



Trening uke 7

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2018

Kommende uke har Atle regien for mandagstrening for ungdom.

Reidun og Gunleiv har ansvaret for onsdagstreninga for ungdom og voksne. Eivind har opplegget for rekruttene samme kveld.


Mandagtreninga for ungdommene fra Brekkåsen skole kl 1900-2030 har tradisjonelt innhold med ballspill, o-tekniske øvelser og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830-2000. Denne gangen er det lovet en lyssatt treningskveld! Det blir ballspill, noe prat om høydekurver og fullføring av skiskytinga som ble avbrutt sist.

Reidun og Gunleiv holder styr på ungdommer og voksne og starter kl 1900 med intervall-trening ute og trekker så inn til sirkeltrening fra kl 2000.

Med andre ord er det fullt program denne uka også!



Uforutsette hendelser i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2018

Kveldens trening var preget av få juniorer og sykdom i de eldres rekker. Oppmøtet var ikke så mye å skryte av men kvaliteten og innsatsen til de som møtte var det ikke noe å si på.

Sjefen sjøl, Eivind, var innvilget permisjon og Margrethe ledet treningen for rekruttene. Kveldens trening for disse ble preget av en uforutsett hendelse som medførte at økten ble avbrutt i en lengre periode. Mens juniorene og seniorene var ute på langtur gikk lyset i barnehagen. Margrethe og rekruttene holdt på en halvtimes tid før de fikk hjelp av Ole. Årsaken må vi nok sette på kontoen for mangelfull opplæring. Når Ole fikk stilt tidsuret som regulerer strømmen var alt i skjønneste orden igjen.

Dagens bilde er nettopp fra rekruttenes trening....

Etter seniorenes langkjøring som gikk fra idrettsbarnehagen, ned Aundalen, innover Hølondavegen til Rakbjørga, opp Letesvegen over Holem og tilbake til barnehagen, ble det en god styrkeøkt inne.

John var nådeløs med kveldens deltakere og det var ingen slinger i valsen. Etter en solid økt med sirkeltrening ble det avsluttet med uttøying med Ranum spesial og Ole's spesial. Noe som gjorde godt til kropp og sjel.



Trening uke 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Feb 2018


Mandagstreninga 5. februar for ungdommene går som vanlig i Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballspill, o-teknisk trening og styrketrening er på blokka.

Onsdagstreninga 7. februar starter med rekrutt-treninga kl 1830 med Margrethe som leder. Ballspill og o-leker står på programmet.

John leder ungdommer og voksne denne kvelden. Det starter kl 1900 med langkjøring og fortsetter inne kl 2000 med sirkeltrening.

Torsdag 8. februar kl 1800 har ungdommen samling i Hovedløpsprosjektet på Åsvang skole. Se link til her. Påmelding innen tirsdag kl 2200!