Stor innsats og godt oppmøte også denne onsdagstreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2018

Klar ferdig gå! 

Om lag 20 løpere er klar for den avsluttende stafetten under innetreninga onsdag kveld. Men før det var det nattløp!












Her fra forberedelsene til kveldens nattløp som gikk fra Brekkåsen og mot nordre Hollumsåsen. Ingrid (bak t.v.) er ankommet standsmessig en sirkeltreningsleder verdig.



Noen stader lå det noe snø, men det var store områder med som var brukbar løpbar. Om lag 25 løpere stilte opp i løypene som Eivind hadde lagt.

Her ser vi to løpere som krysser Kneppen på veg til 3. posten i Lang løype og en løper som er på veg til 2. posten.





Etter løpet tok Ingrid over med sirkeltrening som bestod av 4 runder med 10 stasjoner hver. Til slutt og før ut-tøyning var det en variert stafett som vises på videoen her. Enda en innholdsrik treningskveld var over.



Trening i uke 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jan 2018

Full treningsuke venter igjen: Mandagstrening for ungdommene og o-løp/sirkeltrening i onsdagstreninga.

Atle har som vanlig treninga for ungdommene mandag 29. januar kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. 

Onsdagstreninga denne gangen har o-løp på programmet fra kl 1830 ved Brekkåsen idrettsbarnehage. Eivind vil legge løypene og det blir ei nybegynnerløypa egnet for rekrutter som vil gå på veg og stier nedenfor skolen og i boligfeltet. Følge kan ordnes!

For ungdommer og voksne blir det ei løype på drøyt 2 km og ei på drøyt 3 km å velge mellom. Lengste løype vil går i Hollumsåsen og begge løyper på begge sider av bekkdalen, da det ikke er svært mye snø i terrenget. Ta på gode sko, hodelykt og kompass og for de som ønsker tidtaking må brikke tas med. Her blir det ei fin o-teknisk økt, ballansetrening, styrkeøving for mange muskler og fin koordineringstrening: Alt sammen helt gratis!

Ingrid vil så fra kl 2000 lede styrketreninga inne i salen. Helaften!



Sjelden få løpere i kveld, men det la ingen demper på innsatsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jan 2018

Ikke det store oppmøte i kveld, men en innsatsfylt gjeng hadde en fin treningskveld allikevel. Det er nok en god oppsamling av mer eller mindre syke, og dermed ikke-fungerende o-løpere, som er forklaringa.

Eivind hadde sine rekrutter først på kvelden med elefantball, litt lett prat om høydekurver, tegning av kart, tegning av løype og kanonball som innhold.

Ole bød opp til intervall-trening i boligfeltet med poster og sirkeltrening inne. Til slutt var det veivalgs-stafett der løypa var Blå løype fra vårt karusell-løp på Øyberga i juni i fjor.

Stor innsats av små og store! 

Neste gang blir det nattløp og høyst sannsynlig blir i terrenget.



Nye løypeleggere på gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2018

11 medlemmer møtte opp til Purple Pen - kurs i Gruva i kveld og av disse var 4 ungdommer. Gjennomsnittsalderen fra tilsvarende kurs i fjor sank plutselig mange år!

Atle hadde oppdatert en flott veileder som også ligger ut på hjemmesida. Alle kom gjennom å legge løyper til et tenkt løp og fram til utskrift / lagring. Det var stor iver å spore rundt bordet og det måtte nærmest en beordning til for å gå til den enkle stående buffeen.  Neste steget blir løypeleggerkurs i mars og løypelegging til sommeren.



Trening i uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jan 2018

Ole våker over ivrige løpere som studerer noen o-tekniske nøtter under ei trening i fjor vinter. Ole har ansvaret for treninga kommende onsdagstrening også.

Først ute denne uka er det som vanlig mandagstrening for ungdommene i Brekkåsen skole mandag 22. januar kl 1900-2030 med Atle som leder. Ballspill, styrketrening og o-tekniske øvelser er tilbudet.

Onsdagstreninga 24. januar har tilhold ved Brekkåsen idrettsbarnehage. 

Eivind har ledelsen under rekrutt-treninga onsdag kl 1830-2000. Ballspill, løypelegging, o-løp og kart-tegning står på programmet.

Ole starter med intervall-trening kl 1900 og her kan det bli variant med kart. Kl 2000 trekker vi inne og har en times sirkeltrening. Det er ikke usannsynlig at det blir litt kart-trening til slutt?



Purple Pen løypetegne-kurs tirsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2018


Vi følger opp kurset i bruk av Purple Pen løypetegne-program som vi kjørte i fjor. Kurset blir tirsdag 23. januar kl1900 i Gruva 1. etasje. Vi slutter når vi er ferdig og senest kl2200.

Det kan se ut til at Purple Pen er noe enklere i bruk og noe sikrere når en vil endre utskriftsmålestokk enn OCAD.

Ta med egen datamaskin. Atle er kursholder. Som en grei forberedelse kan nedlasting av programmet starte her: http://purplepen.golde.org/dow...  Kurset kan følges av både nye og de som har praktisert det i fjor.

De som var med i fjor og/eller har lastet ned programmet og ikke får anledning til å møte er det bare å ta kontakt med Atle eller noen andre som har lært programmet i 2017.

For de som ønsker fortsatt å bruke OCAD er det bare å ta kontakt med Eivind eller andre som har lært det for oppfølging. 





Stor variasjon i treningene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jan 2018


25 løpere med i kveldens varierte treninger på Brekkåsen.

Ingrid og Leah deltok i rekrutt-treninga med elefantball, o-fortelling, spillkort-fellesstart med styrkeøvelser og puslespill, Magic square og kanonball. Eivind ledet det hele.

Hege bød på langkjøring til Skjetemarka først, før ungdommer og voksne trakk inn i til intensiv sirkeltrening. Etter det ble det veivalgsstafett med etterfølgende presentasjon og diskusjon. 

En herlig og variert treningskveld! Se videoen fra sirkeltreninga.



Treninger i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2018

Det er ikke sikkert at det blir til at Hege skal servere sjokolade under onsdags-treninga kommende uke, men hun skal i hvert fall legge opp treninga!


Mandag 15. januar er det ungdomstrening fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Atle vil nok by på ballspill, o-teknisk trening og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830-2000 med Eivind som leder. Ballspill, o-fortelling, spillkort-stafett og puslespill er på programmet.

Hege byr på langtur fra kl 1900 og fra kl 2000 blir det sirkeltrening inne. Blir det en reprise av Stein Ivars sirkeltrening med korte og intensive opphold på stasjonene?



Hva skjer i vinter?

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2018

Her kommer en kort oversikt over egne arrangement i vinter fram til sommersesongen.


Vintertrening. 

Vi kjører på med vintertrening hver uke i vinter til 11. april med unntak av påskeuka. Det er ikke ungdoms- og rekrutt-trening i vinterferieuka. En og annen gang prøver vi å variere treningene og f.eks. onsdag 28. februar bytter vi ut sirkeltrening for ungdom og voksne med yoga og i o-løpet 7. mars bruker vi samme postene som i samlinga for Hovedløpsprosjektet som går fra Melhus vgs.


Årsmøte og medlemsmøte

Tirsdag 27. februar kl 1900 blir det o-avdelingas årsmøte og påfølgende uformelle medlemsmøte i Gruva.


Opplæring. 

Allerede tirsdag 23. januar kl 1900 tar Atle en reprise på Purple Pen løypetegnerkurset. Det var flere som fikk den opplæringa i fjor vinter og brukte programmet til løypelegging i fjor sommer. (Det er litt enklere enn OCAD, men de som ønsker fortsatt å bruke OCAD eller ikke har anledning til å gå kurset vil det bli hjelp å få for det også.)

Tirsdag 13. mars blir det helkveld med opplæring og egentrening i løypelegging i Gruva. Opplæringa blir tilpasset alle nivå og det er ikke nødvendig med løypeleggerprogram på egen pc for å delta. 

Tirsdag 10. april kl 2000 blir det opplæring på bruk av hjemmesida i Gruva.


Vi møter våren!

Vi gjentar fjorårets suksess med dagsamling søndag 8. april på Gløshaugen. Det blir to o-økter bl.a. på Kristiansten festning med felles måltid mellom. Her blir det folksomt!


Første trening i sommersesongen blir onsdag 18. april!






Januar-sprint i sentrum og fornyet sirkeltrening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2018

Godt over 20 deltok på Atles Januarsprint i sentrum med start fra Melhushallen. Nybegynnerløypa gikk gjennom hele skoleområdet på Gimse og ned til barnehagen før retur. Resten fikk i tillegg en tur over til østsida med firedelt sommerfugl med sentrum nær parkeringsplassen til Rådhuset.


Etterpå var vi 15 trimmende o-løpere inne i Brekkåsen idrettsbarnehage. Trim og trim fru Blom! Stein Ivar hadde gjort en vri med sirkeltreninga der vi hadde 8 stasjoner. hver stasjon hadde 20 sekunder arbeide og 10 sekunder forflytting til neste helt til runden var unnagjort. Så hadde vi 2 minutter hvile før vi tok 5 slike runder til. Puh! 

Se videoen med de nye øvelsene - her er det innsats!



Treninger og Januar-sprint kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jan 2018


Fullt program med trening kommende uke!

Mandag 8. januar blir det ungdomstrening fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballek, o-teknisk trening og styrketrening står som vanlig på programmet med Atle som leder.

Onsdag 10. januar fra kl 1830 er det o-løp. Atle innbyr til Januar-sprint i sentrum med samling i gangen i Melhushallen med inngang på oversida. Se kartet. Løyper for absolutt alle- også rekrutter! Refleks og hodelykt er tingen.

Etter sprinten beveger vi oss til Brekkåsen idrettsbarnehage hvor det blir styrketrening for ungdom og voksne fra kl 2000 som ledes av Stein Ivar.



Stort oppmøte på trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2018

Her er det en liten pause mellom intervalltreninga og sirkeltreninga for noen av ungdommene.


Kjell Rune hadde lagt intervalltrening i Brekkåsen boligfelt med kart. 23 løpere hadde møtt opp til dette. 20 av disse ble med inn og fikk god styreketrening i sirkeltreninga. Det er stor innsats i treningene som denne videoen viser.

Hege og John i hoppetau-duelli dette klippet. Det ryktes at Ingrid klarte 134 hopp på 45 sekunder - imponerende!


Tidligere på kvelden var det innetrening for rekrutter med Eivind som leder. elefantball, kart og flybilde, løypelegging og stjerneorientering var på programmet.

Samtidig med sirkeltreninga hadde Atle samling for foreldre til ungdommene.



Trening første uka i 2018

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2018

Vi har tatt spranget - vi har gått løs på 2018!

Velkommen til et nytt orienteringsår!


Vi har masse å by på i 2018 like mye som i 2017. Vi tar hendelsene etter hvert, men vi starter med vintertrening allerede denne uka. Treninga kan følges av alle, både sprek og litt mindre sprek og alle deltar på sitt nivå. Sammen er det mye enklere å motivere seg for løpetreninga / gåtrening og ikke minst litt styrketrening. Og det virker!


Trening for alle denne uka blir onsdag 3. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene starter kl 1830 med ballspill, Hva ser du på kartet-leken, bygging av terreng, løypelegging, o-løype med mer. Eivind leder det hele.

Kjell Rune har intervalltrening med kart ute for ungdom og voksne kl 1900. Fra kl 2000 blir det sirkeltrening inne.


NB! Draktene som ble bestilt før jul hos Trimtex er nå kommet og vil bli utdelt under treninga onsdag kveld.

Vel møtt i 2018!!