Gimse by Night en stor suksess i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2017

Fellesstarten er gått og alle er i marka - kommer det inn noen? Det kom inn mye over hundre løpere innen kl 2100 i kveld.

Gimse by Night er blitt en suksess. Vi landet på 130 påmeldte i kveldens løp og mange var løpere på nasjonalt og internasjonalt nivå. De langt fleste var de mange ivrige o-løperne som stiller opp gang etter gang. Vi i laget stilt med 27 løpere og f.eks. fra Freidig var det 23 løpere, mens NTNUI hadde hele 38 løpere.

 Samlingsplass like etter fellesstarten har gått.

 Fellesstarten går med over 100 løpere.

Her er løypelegger Auduns video fra starten og intervju med de to beste i Løype A.

 Raske Freidig-løpere i mål.

 

Knut, Eivind, Audun B, Audun K og Stein Ivar i sekretariatet.

Se resultater fra løpet på Brikkesys.

Detter løpet inngår som siste løp i vår O6`er, men det må legges inn som eget løp i Brikkesys og kommer om ikke mange dagene.



Høstbestilling av o-klær

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2017

 Hege poserer i Extreme løperdrakt.

  Stein poserer i Element treningsdrakt.

Høstens runde med bestilling av o-klær står for tur. Ingrid (M: 99572383) tar imot bestilling og kan svare på spørsmål rundt klær og utstyr. Nytt i år er at vi får MIL-designet ei lue som er så nytt at vi ikke har noe bilde av den eller helt eksakt pris på ennå. Frist for bestilling av o-klær er 6. oktober til Ingrid.

Se forslagene til designet lue fra Trimtex.

Produkter, priser og bestilling er på bestillingsskjemaet under Åpne dokumenter/O-klær. 



Gimse by Night onsdag kveld avslutter O6`eren i år

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2017

Onsdag 27. september er det klar for siste løp i O6`eren. Det blir et nattløp og lagt inn i Gimse by Night som er et terminfesta Nær-løp. Audun har lagt fire løyper på Gimsekartet (målestokk 1:5000) med utgangspunkt fra Saga på Brekkåsen. Det er enda muligheter til å kjempe om gode plasseringer i flere klasser sammenlagt.

Starten er mellom kl 1930 og 2000 for nybegynnere og det er fellesstart kl 2000 for de andre løypene som har spredningsmetoder under veis (ikke Ny).

For å bestille trykking av kart og lette avviklinga løpskvelden oppfordrer vi de som har konto i Eventor om å melde seg på på forhånd eller melde inn til eivibak@online.no innen søndag kveld eller senest tirsdag kveld kl 2000.  Påmelding er selvsagt mulig onsdag kveld, men innen kl 1930 for løpere i fellesstart og innen kl 2000 for nybegynnere. Det er ingen startkontingent for MIL-løpere.

Løpet har fire løyper som vi bruker i O6`eren, men de har litt annen benevnelse i innbydelsen: Løype A er det samme som 4,5km A/B, Løype B er det samme som 3,0km B og Løype C er det samme som 2,0km C.

1,5km Ny

2,0km C

3,0km B

4,5km A/B

Nybegynner

D-12 + D60-

H-12 + H70- +

2km Trim

D13-16 + D17-34 + D35-59 + H13-16 + H50-69 + 3km Trim

H17-49

Vi oppfordrer medlemmer til å skaffe seg en egen Eventor-konto, slik at dere kan melde på selv i påmeldingsløp og vedlikeholde f.eks. skifte av brikke o.a. Det er en enkel konto med opplysninger om bl.a. navn, adresse, fødselsdato, Emit brikkenummer og brukernavn/passord. Registrering kan starte her. 



Nesten 30 løpere i høstens første nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2017


Atle forklarer litt før gjengen stormer ut i sin Mellomløype.

Godt oppmøte ble det fra nye parkeringsplassen ved innkjøringa til Skjetnemyra i kveld. Det var lagt opp til at de som ønsket det fikk følge i deler eller hele løypa av rekrutter og ungdom. De voksne kunne også velge å løpe parløp som gir fin effekt o-teknisk. 

En fin kveld ble det i godværet, der Martin serverte kaffe og kake i den litt kjølige høstlufta.

 God stemning før start

 Hege og John i tvil om hvilken løype de skal velge.

 Ingrid, Trine og Stein har mye å berette.

 John og Eivind er spent på resultatene Martin kan oppdrive.

Resultater kan leses på Brikkesys.



Instruksjon og trening i nattorientering onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2017


Da er vi kommet til høstens lysfest i skogen: Nattorientering!

Onsdag 20. september innbyr Martin til trening og løp i nattorientering fra den nye parkeringsplassen like etter at veien til Skjetnemyra tar av fra Kregnesvegen.

Fra kl 1930 vil det bli instruksjon og evt. følge av rekrutter og ungdom i sine løyper. Da må ung og gammel møte fram. 

Fra kl 2000 er det start for øvrige løpere med vekt på god o-tekninsk utførelse på strekket og sikkert postarbeide. Fin "tyv-trening" før Gimse by night neste onsdag. Det er fult mulig å løpe parløp som også kan gi verdifull trening.

Lad opp hodelykta og ta på tjenelige klær!



Tur-O - sesongen er over og tid for registrering/innlevering

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2017

Da står høstjakta for tur, vi har avsluttet og tatt inn postene for årets turorientering.

Registrering/innlevering

Oppfordrer alle til å registrere seg på nett: www.turorientering.no. Har du ikke bruker fra før så registrer deg og legg inn kodene på postene du har vært på. 

Alternativt kan kodearket leveres/sendes til: Stein Ivar Foss, Måssåvegen 11, 7227 Gimse, evt e-post sif@getmail.no.

Frist for innlevering er innen 1. oktober.

Merkekrav/premiering

Merkekravet er differensiert i kategoriene med eller uten handikap. Kategoriene har en veldig «løs» definisjon og du fastsetter selv om du deltar med eller uten handikap. Vårt ønske er at de som ikke er så førlige også har muligheten til å sanke nok poeng i den grønne løypen for å nå merkekravene.

MerkeUten handikapMed handikap
GullMinimum 160 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 50 poeng
SølvMinimum 140 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 40 poeng
BronseMinimum 120 poeng (herav minst 1 topptur)Minimum 30 poeng

Gullmerke i 5 år gir bronseplakett, i 10 år sølvplakett, i 15 år gullplakett. Det deles også ut plaketter for 20 år, 25 år, 30 år etc. Dersom sølv-kravet innfris i to år, er det likeverdig med gull-krav i ett år.

Den første gangen man klarer et merkekrav, får man merket gratis. Man kan bare få ett merke pr. år. Ellers kan man få kjøpt merker til kr 15,- pr stk. Plakettene er alltid gratis.

ÅRETS TUR-O-ER

På høstavslutningen trekker vi ut årets tur-O-er. Alle som leverer inn registreringsskjema eller registrerer seg på nett er med i trekningen av en flott premie.



11 Melhusløpere deltok på årets siste undomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2017

Premieutdeling H 13-14


I år har det blitt arrangert 9 ungdomsløp i Trondheim. Det siste ungdomsløpet ble i dag arrangert av studentene i NTNUI. 

NTNUI arrangerer Tour de Trondheim som er et tredagersløp. I går var det sprint. I dag mellomdistanse og i morgen er det langdistanse. Årets siste ungdomsløp var inkludert i dagens mellomdistanse. Mange av våre ungdomsløpere fikk gode plasseringer. 

Kristoffer på 3. plass

Kristoffer har hatt en kjemepfin sesong i år, og i dag fikk han endelig en pallplass. Dagens terreng var krevende,  og det var veldig mange som bommet i skogen. Kristoffer holdt hode kaldt og hadde bare noen småbommer. Det endte i en flott 3. plass i en klasse med 23 løpere. Kristoffer ligger godt ann i sammendraget i Tour de Trondheim og vi heier på Kristoffer i morgens langdistanse.

Avslutning for ungdomsløpene

I kveld arrangerte STOK avslutningskveld etter alle ungdomsløpene. 110 oløpere møtte opp for å spise pizza og for å få sammenlagtpremier for god deltakelse i løpet av året. Erik Tofte fikk 1.premie. Han deltok på alle 9 ungdomsløpene. Totalt var det 26 løpere i kretsen som hadde vørt med på alle løpene. Martin, Joakim og Oskar fikk 2. premie for å ha deltatt på 8 av løpene. Peter og Kristoffer fikk 3. premie for å ha deltatt på 7 ungdomsløp. Totalt så har vi hatt 82 starter i årets ungdomsløp. Det er kjempebra innsats. 

Årets flotte sesong går mot slutten og vi begynner å planlegge vintertrening og neste sesong. 



35 løpere i O6`er i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2017


Litt kortere løyper og tidlig start måtte til for å rekke gjennom løypene før mørket kom. Audun K bød på fin variasjon i vanskelighetsgrad, men også krevende nok for mange. Det er kanskje unødvendig å nevne, men Svartåsen er bratt og fikk pusten opp hos alle. 

Vi hadde to gjester i kveld: Øyvind Schjelderup fra Freidig er ofte med i våre løyper, mens for Berit Sunnset er det mange tiår siden sist. Trine sin storesøster var med i mange år som ungdom og ble også kretsmester for Melhus en gang for en god del år siden.

11 nybegynnere gikk nærmest feilfritt rundt den greie nybegynnerløypa og om lag 20 løpere har nå deltatt med mer enn 2 løp i O6`eren som er halvparten av alle løpere i løypa.

I D17-34 er Reidun Sæland den eneste med mange nok løp og vil vinne klassen. Det er derimot mye mer spennende i D35-59 der Trine leder klart framfor Hege, men vinner Hege siste løp vinner hun også klassen sammenlagt.

Johannes Halvorsrud har nå 4 løp i sin klasse, men har ikke noen konkurrenter. Kristoffer leder klart i H13-16, men ble i kveld slått av Ørjan som fikk beste tid i 3 km-løypa.

Audun B er også suveren i H 17-49 og har 4 løypeseiere. Eivind leder i H 50-69 knapt framfor John og med Kåre like bak. Her er det ikke avgjort!

Resultater ligger på Brikkesys. Siste O6`er er i Gimse by night om 14 dager. Neste onsdag skal vi trene på nattløping i Skjetnemarka.




O6`er 5. løp onsdag 13. september i Svartåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2017


I vår så det slik ut i Svartåsen i 1. løp I O6`eren. Nå onsdag den 13. september er vi kommet til 5. løp og kampen i klassene skjerper seg.

Audun K har lagt løpene og de er litt kortere enn normalt. Det er fordi det begynner å mørkne ganske tidlig og det er derfor starten er fra kl 1700 og fram til kl 1800. Samlingsplass er på gammel parkeringsplass like over vanntanken på Løvset. Parkering er på kommunal parkeringsplass ved Rønningsgjerdet / Busstoppen ved Løvsetvegen/ Uglevegen eller ved barnehagen. Derfra er det 10 minutter gange og det er en skjerm i starten av Storåsen og en ved Øyvinds veg.



Medlemsmøte i Gruva mandag 11. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2017


INNKALLING TIL MEDLEMSMØTE I MIL O-AVDELING

MANDAG 11. SEPTEMBER 2017 KL 2000 I KLUBBHUSET I GRUVA 1. ETASJE

SAKLISTE (saker med feit skrift viktigst)

1. Kort referat fra styret / hovedstyret (æresbevisninger) /: Økonomi/investeringer v/ Stein Ivar

2. Turorientering v/ Stein Ivar og Kåre: Status 2017 + planer 2018

3. Ukens løype v/ Martin: Status 2017 + planer 2018.

4. Kart v/ Eivind: Status kart:

5. Internopplæring: Løypelegging (generelt og OCAD/ Purple Pen) + Brikkesys + Annet?

6. Arrangement: Kort om sesongens løp; Karuselløp + treningsløp + O6` er + U-løp +KM

Skal vi satse på større løp neste år?  Litt om fordeling av kart og ansvarlige 2018-sesongen. Servering ved treningsløp?

7. O-teknisk trening i marka + oppfølging av rekrutter + utnytting av treningsløpene i september/oktober.

8. Vintertrening v/ Kjell Rune, Eivind  og Atle: Kort om 2016/2017 + Opplegg 2017/2018 ute/inne/o-teknisk. Vi har fått hallen i Brekkåsen skole mandager 1900-2100 og ønsker fortsatt ungdomstrening der. Gymsalen i Brekkåsen idrettsbarnehage har vi onsdager 1800- 2100. O-løp 3. hver onsdag de to neste blir det rekrutt-trening inne mellom 1800 og 1930. Voksne har løpetrening mellom 1900 og 2000 og  avslutter inne mellom 2000 og 2100. Treningsavgift?

9. Sosiale tiltak: Overnattingstur hvor i 2018? + markering av avslutninger av vår- og høstsesongene + Annet?

10. Allidrett + skoleorientering v/ Kjell Rune, Audun K og Eivind: Status 2016

12. Løpsdrakter/overtrekk v/ Ingrid R og styret: Ny runde! Noen retningslinjer for hvem som skal "leie" skjort.

12. Bruk av hjemmesida og sosiale media til informasjon og PR.

13. Annet?

Fare for enkel servering!



Hipp hipp hurra for Melhus orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2017


Så er det klart: Vi har vunnet karusellpokalen til odel og eie med tredje napp i år!

Under avlutningskvelden i årets karusell på Hølonda stilte vi 8 lag med tre etapper hver og en masse løpere som løp individuelt i tillegg. Det er all mulig grunn til å bli imponert av at vi hadde så mange lag, for det er nok en del som kvier seg å måtte løpe for sine lagkompiser. Det kan se ut til at vi i kveld hadde brutt en demning og at vi framover gleder oss å løpe på et lag for det store laget.

Om dette var gledelig og imponerende er ikke lag seieren og også kveldens store oppslutning virkelig gledelig. Vi hadde mange poeng å gå på. Like fullt hadde vi flest løpere enda en gang. En suveren seier i OG karusellen ble til slutt.

Her har rekrutter og ungdom fått sine premier fra årets OG karusell. Rene klubbmesterskapet!


Her kommer presseomtalen:

Leik best i karusell-stafetten på avslutningsdagen

Hele 80 løpere møtte opp til stafettkveld og premieutdeling ved Gåsbakken skole sist onsdag. Samlingsplass var lagt til skolens gapahuk i skogen like vest for skolen og var en perfekt arena for stafett i orientering.

Karusell-stafetten lite spennende

Stafetten ble ikke spennende, da Leik sin «rakett» Eivind Næve var en evighet framfor neste lag etter første etappe. Anne Kari Stubsjøen og Erik Foss gjorde ikke de store feila og det ble 7 minutter til 2. lag som også var et Leik-lag med Inger H Bakken, Åse Høgsteggen og Henriette Bakken. Som tredje lag fulgte Melhus med Atle Pedersen, Stein Ivar Foss og Audun Bakk. Dermed tok Leik første napp i en nyoppsatt stafettpokal. Det stilt til sammen hele 18 lag i stafetten fra Gaula, Leik, Melhus, Orkanger og Børsa.  I tillegg var det med 26 løpere i individuelle løyper, noe som gjorde denne kvelden til en suksess.

Premiering for deltagelse og i løypene

Etter litt saft, kaffe og pølser kom premieutdelinga for karusellen. Det var de under 17 år som hadde flere enn 3 løp i karusellen som fikk premie og en ekstra fin premie ble det til nybegynnere som hadde 5 løp for sesongen. Det kom ikke som en overraskelse at Melhus var overrepresentert her. Det har deltatt mer enn 60 ulike løpere i Nybegynner og 40 av disse kom fra Melhus. Ikke alle hadde så mange løp, men en svært gledelig tilslutning fra de yngste i karusell-laga.

Det ble premiert i de enkelte løyper for øvrig også og i Gul løype var de tre beste Eivind Næve (Leik) med tre løypeseire, Ola Neraune (Orkanger) og Åse Høgsteggen (Leik). I Hvit løype ble Anne Kari Stubsjøen (Leik) best med tre løypeseire tett fulgt av Øyvind Østeggen (Orkanger) og Kjell Sølberg (Leik).

I Grønn løype knep Tone Almås (Leik) seieren ett poeng framfor Hege Solhjem Melhuus (Melhus) der begge hadde to løypeseire og med Rolf Wærnes fra Orkanger som tredjemann. Stein Ivar Foss (Melhus) tok seieren i Rød løype fulgt av Svein Unsgård (Leik) og John Henry Hemmer, Børsa. Blå løype er den lengste ble vunnet av Audun Bakk (Melhus) med fire løypeseire før Leikløperne Ola Keirerås og Runar Krognes.

Melhus klart beste lag

Melhus vant 5 av 6 løp i karusellen i år bare slått en gang av Leik som ble andre lag totalt. Dermed kunne Melhus ta siste napp i karusellpokalen og det som gjorde størst utslag for Melhus var antall løpere som ofte var omtrent det halve av oppmøtte i hvert løp. Leik derimot har løpere som har tatt flest poeng i løypene. Tilslutninga til karusellen har vært stor i år og særlig er det moro med mange rekrutter. Men neste år settes det opp en ny pokal og da….





Avslutningsløp og premieutdeling i OG karusellen onsdag på Gåsbakken!

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Sep 2017


Løpet går onsdag 7. september kl 1800 fra Gåsbakken skole. Vi drar senest fra Skysstasjonen kl 1700. Den kvelden er det en kombinasjon av individuelle løyper og stafett. Vi setter opp først og fremst stafettlag av løpere som vil stille der, for det er der det er flest poeng å hente. Løpere individuelt får 50 poeng for gjennomført løp - ikke verst uttelling det heller!

NB! Det blir premieutdeling fra OG karusellen etter stafetten. Her får alle under 17 år premie dersom de har fått godkjent 3 løp eller mer. Nybegynnere som har deltatt i 5 løp får en ekstra fin premie. Vi har flere som kan oppnå både 3 løp og også 5 løp blant nybegynnerne, så møt opp! Les hvordan du ligger an i oppsummeringa på Brikkesys.

Så blir de tre beste sammenlagt i hver løype (unntatt Nybegynner) premiert og her blir det flere MIL-premier! Så starter vi på ny frisk på en ny stafett-pokalen og det hadde vært kjekt å kunne dra i land en seirer i stafetten igjen - det er mange år siden sist!

Til slutt skal vi (forhåpentlig) få overrakt Karusell-pokalen til odel og ei, da vi fra før har to napp og vi ligger svært godt an i løypa. Men to napp har også Leik, så derfor er det viktig å fullføre med stil onsdag kveld.

INNBYDELSE FRA LEIK:

OG- stafett og premieutdeling Onsdag 6. september 2017

 Sted:          Svartåsåsen ved Gåsbakken skole

Start:           Start kl. 18.00

Parkering ved Gåsbakken skole, ca. 300 meter å gå til samlingsplass.

OG karusellen 2017 avsluttes med stafett. Det er 3-manns lag med valgfri sammensetting av lagene ut i fra den klasse de vanligvis stiller i. Følgende klasser/løyper i stafetten :

Løype

Klasser

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

 

 
2,2 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

2,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

1,8 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

1,7 km C

 

Det er egen Nybegynnerløype på ca. 1,5 km og alle som ikke løper stafett kan stille individuelt!

Kart: Svartåsåsen, målestokk  1:5000

Løypelegger: Svein Unsgård

Salg av kaffe og tilbehør.

Premieutdeling for årets karusell etter løpet.

Velkommen!




Strålende gjennomføring av KM i Skjetnemyra lørdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2017

Løpere, arrangører og kontrollør hadde bare godord å si om KM langdistanse i Skjetnemyra lørdag. Arrangementet gikk i et strålende høstvær hvor løypene gikk i Våttåsen. Audun B var løypelegger og hadde nok satt løperne på en skikkelig o-teknisk prøve i et litt utypisk trønderterreng med få myrer, noe tett skog og ganske god bunn å løpe i. Høydeforskjellen var nok litt trøndersk, men løypelengdene var kuttet noe og løypene startet nærmere 100 høydemeter opp i terrenget. Se også hyggelig kommentar fra kretsmester/midt-norsk mester i H45 Andreas Sylte.

Løpsleder Stein Ivar ledet troppene med stor entusiasme som ført til et solid gjennomført arrangement. Kretskontrollør Stig Berge var også svært tilfreds med dagen. Som sagt er vi også godt fornøyd med været som ble tilbudt oss - strålende sol! 

 En blomst til oss alle for en vellykket dag!

Resultater med strekktider kan leses på Brikkesys. Resultater, kart, løyper og ruter i Livelox i Eventor.

Se noen bilder fra arrangementet er lagt ut FB her. Mer omtale og flere bilder vil komme om ikke lenge.




Ungdomsløp i Granåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2017

5 gutter fra Melhus var på ungdomsløpet til Trollelg i Granåsen torsdag. Omtrent 170 løpere stilte til start.

Peter i fint driv mot mål - solid løp igjen.

Erik jages av Andreas inn mot mål.

Andreas i full konsentrasjon på vanskelig underlag inn mot mål

Oskar var fornøyd med løpet sitt i dag.

Kristoffer løper som en rakett - i dag holdt det til 4. plass