O-trening fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Apr 2017


Disse bildene er et minne fra Tambartun i fjor på denne tida. I år inviterer Hege til trening og løp onsdag 3. mai kl 1800 og det er bare å møte direkte på parkeringa ved Tambartun.
Da er vi spente på om noen de vi snakket med under Finn Fram Dagen kommer å prøver seg. Det kan bli et yrende liv rundt skolebygningen denne kvelden nå når vi er så mange fra før.

Det blir lagt fire løyper der nybegynnerløypa går rundt på det oversiktlige platået rundt bygningene og de blir tilbudt følge og opplæring. De andre tre løypene går opp i skogen til Nordgardsmyra før retur.

Det er meldt strålende vær, men det blir nordøstlig vind og den er kald, så her må lue og votter være med. Velkommen!



Godt besøkt o-stand ved Melhustorget i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Apr 2017

Stein Ivar viser en ivrig familie hvor målposten er. Det ble enda en gang en vellykket dag i sentrum hvor vi fikk vist oss fram og der mange fikk en smak av orientering. Vi registrert hele 63 løpere, der de fleste foreldre som ble med rundt ikke kom med i tellingen. Stor iver og begeistring etter målgang både for løypa, men også for premier og servering.

Tidlig krøkes som god o-krok skal bli!! Ikke lett å nå opp til målposten for de minste. Stein Ivar foran vimpel og info om Dagens løyper.

Det kan være hektisk i sekretariatet til tider. I tillegg hadde vi flere deltagere med et annet språk enn norsk. Det er ingen problem når Alicja trår til med forklaringer på polsk og evt. baltisk tale om det trengs. Bare se her!

Og de som gjorde dagen mulig var: Kjell Rune (innpisker og løypelegger), Marit, Stein Ivar, Martin, Hege, Alicja, Atle og Eivind.

Dagens deltagere sees her.

Mange flere bilder ligger i Bildegalleri.

Så håper vi at mange dukker opp på treninger etter hvert. Første anledning er onsdag 3. mai kl1800 med oppmøte på Tambartun.



Finn-fram-dagen 2017

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Apr 2017

Lørdag markerer vi Finn-fram-dagen med stand og tilbud om o-løyper fra sørsiden av Melhustorget. MIL orientering har arrangert dette flere år på rad nå ved inngangen til Melhustorget sør og med god oppslutning. Det blir løyper for alle nivå for de som vil prøve seg på det, eller man kan bare stoppe og slå av en prat og få informasjon om tilbudene til o-laget. Det vil bli servering. O-sesongen er godt i gang allerede og MIL orientering har vokst mye de siste årene. På kveldens treningsløp fra Saga på Gimse var det 40 (!!!) deltakere fra klubben. Finn-fram-dagen på lørdag 29. april arrangeres i tidsrommet 11-15. Vel møtt!



Det krydde av o-løpere rundt Nordgardsmyra på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Apr 2017

Om lag 40 løpere møtte opp til trenings-o-løp i sludd og hagl. Samling var ved Saga på Brekkåsen og Martin hadde lagt 4 ulike løyper med forskjellig lengde og vanskegrad. Også denne gangen kom det nye rekrutter for å prøve seg med kart og kompass. Frida og Ingeborg viste stor tålmodighet og lærte seg fort noen triks for å finne fram. Ellers var det flere som kom krypende ut av "o-vinterdvalen" og deltok for første gang i år.

Det var mellomløype som hadde de fleste løperne med 16 deltagere og det ble tett i toppen med 10 løpere innen 11 minutter. Løypa har en fin mix av ung og gammel.

Ellers var det iveren og innsatsen som imponerte mest i det noen hustrie vårværet. Belønninga ble en fin opplevelse i Martins løyper og Ingjerds servering etterpå som bestod seg av kaffe, saft, boller og skuffkake. Trivselsfaktoren blir ikke dårligere av slikt!

Her kommer resultatene.

Etter et slik oppmøte blir det morro med Finn Fram Dag ved Melhustorget lørdag mellom 1100 og 1500. Her skal vi fange nye o-løpere med å vise de rundt i ei løype med påfølgende enkel servering. Møt opp (i MIL-drakt for de som har det) og ta med venner til sentrum lørdag!



O-trening onsdag 26. april på Saga Gimse

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Apr 2017

Håper ingen ble skremt av nysnøen som kom i helga. Snøen ligger nå hvit der hvor vi skal trene på onsdag, men det er ingen garanti for at det blir sporsnø. Varmegradene i dagene fremover vil nok sørge for det. Samlingsplass og start er på Saga på Gimse. Møt direkte der kl 18.00. Det blir 4 løyper denne gangen: Nybegynner på 1,2 km, Kort 1,9 km, Mellom 2,6 km og Lang på 3,5 km. Kan ikke garantere like bugnende kakefat som på nattløpet på Øyberga i fjor høst, men noe blir det på alle. Martin med god støtte av Ingjerd vil sørge for det.

Vel møtt.



Minnerik samling i Bjugn for våre ungdommer

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Apr 2017

Foran fra venstre: Knut, John, Kristoffer, Erik, Ørjan og Espen. Bak fra venstre: Eirik, Andreas, Joakim, Peter, Martin, Sander, Håkon og Eskild.

Kjempespurt i blautmyra

Alle som synes det er tunge myrer i Gauldalen, bør prøve myrene på Fosen. Orientering er en sport for tøffinger, og 13 av våre ungdommer deltok på Vårspretten i Bjugn i helga. Her møtte de blautmyrer de aldri hadde opplevd før. Ikke var de bare blaute, men myrene var fulle av småhauger, torvtuer og tørrere rabber, men innimellom tråkket man nedi til over ankelen. Alternativet til å løpe myrer var bergknauser og krevende kupert terreng. Noen spennende bekkekryssinger var det også, og de ble det pratet om lenge etterpå. Terrenget var imidlertid ganske åpent, og arrangørene i Bjugn idrettslag hadde ikke greid å skjule postene mer enn at de var godt synlige på avstand. Hvis man var i nærheten da......

Det var lagt krevende løyper, og særlig for dem som er i ferd med å gå over fra nybegynnerløyper til C-løyper ble det utfordrende. Men alle var motivert for å dra ut alene, og fikk lov til det. Med tips om å bruke god tid, for dette var ikke terreng å stresse i. Mistet man kontakten med kartet kunne man passere ti like knauser før man kom på sporet av nye terrengformasjoner.

Helgaturen for ungdommer til Bjugn ble arrangert av orienteringskretsen, og 65 deltok. Botngård samfunnshus ble benyttet til overnatting fra lørdag til søndag. Det ble ei fin og sosial helg, med pizza, konkurranser og quiz på kvelden. Tre store rom ble brukt til overnatting. På flatseng. Noen kalte det feltsykehus, og det lignet. Lederne fra Trondheim holdt stramme tøyler, og klokka 23.00 ble lyset slokket, og merkelig nok stilnet det ganske raskt etter de siste fnis og viskinger.

Da vi kom til Fosen på lørdag var det to o-løp. Det første var en skogssprint, og etter et par times pause var det et nytt løp med jaktstart. Vi fikk bruke skihytta Tjønnstua, med servering og fyr på peisen. Det var godt, for været var ganske ekstremt det også, med vekslende sol, snø, sludd og kraftige haglbyger. Det eneste som var konstant var en kraftig vind. Om natta kom det fem centimeter nysnø, og etter frokost var det å hente fram våte sko, luer og hansker for ei treningsøkt ute i terrenget. På jakt etter nye poster. Vi hørte ingen klage, til tross for mer nedbør og vind. Det finnes ingen pyser i orientering!

Flere bilder fra samlinga finner du her.



Sprint-cup i Trondheim og barmarkssamling i Bjugn

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Apr 2017

Det stor aktivitet i orientering denne uka. Første o-løp med stor deltagelse i går kveld, mens det forsetter med Sprintcup i kveld og o-kretsen har ungdomssamling i Bjugn i helga:

I Trondheim Sprintcup deltar ti personer fra Melhus i kveld og avgang fra skysstasjonen klokka 17.30 til Risvollan. Dette er det tredje løpet i Trondheim Sprintcup. Det fjerde holdes 27. april i Stjørdal, og så blir det finale/jaktstart ved Eberg skole den 4. mai, der tre av de fire løpene teller for startrekkefølge i finalen.

Her er kveldens resultater.


Til samlinga i Bjugn er det 13 ungdommer påmeldte, pluss to voksne fra Melhus. Ungdommene deltar i to o-løp på lørdag, også her med jaktstart ut fra det første løpet. Det blir overnatting i Botngård samfunnshus. Vi drar fra skysstasjonen lørdag morgen klokka 8.30.

Her er noe av det som venter deltagerne:

Lørdag 22.april

Søndag 23.april

09.30: Fosenferja

09:00 Frokost

12:00: Sprintløp (Bjugn IL)

10:00 O-teknisk trening

13:00: Lunch (medbragt)

12:00 Lunch (matpakke)

15:00: Mellomdistanse (Bjugn IL)

12.25: Hjemreise

17:30: Pizza

18:30: Aktivitet



Ett 30-talls yre o-løpere i Hollumsåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Apr 2017

Det var fullt vårslepp av ivrige o-løpere i Hollumsåsen onsdag kveld. Her ser vi et lite knippe av disse.

John hadde lagt tre flotte løyper i lagets nyeste del av Gimsekartet. Samlingsplassen var i Rogavegen mellom Lete og Hollumsåsen med utsikt til Buvika og det er første gang det er arrangert o-løp herfra. Vi hadde fått tillatelse til å løpe over dyrkajorda nå før våronna, noe som gjorde at løypene ble ganske varierte.

Gledelig er det med så mange nybegynnere som møtte opp og to av dem var helt ferske. Alle gjennomførte med glans og var veldig fornøyd etterpå.

I mellomløypa på 2,5km hadde Ungdommene en real fight med våre veteraner. Stor fart og tett mellom de 12 løperne på resultatlista ble det. Langløypa på 3,5km fikk stor spredning blandt de 7 løperne.

Og etterpå var det stående servering, løypediskusjoner og fri-lek rundt den flotte samlingsplassen i Rogavegen.

Resultater kan leses her.



Første trenings-o-løp denne sesongen i Hollumsåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Apr 2017

Når påska nå er vel overstått har vi tatt farvel med vinteren i o-avdelinga. Første ordinære utetrening arrangeres i Hollumsåsen onsdag 19. april fra kl1800. John har lagt løyper for nybegynnere, rekrutter, ungdom og voksne. Rekrutter/nybegynnere vil bli fulgt rundt og Ungdommer vil få veiledning.

Samlingsplass er en liten parkeringsplass i Rogavegen, men vi parkerer ved Lete (der stien til Våttåsen går opp og vi har parkert før når vi har o-løp). Det er merket fra Hollumsvegen ved Hollum og kjør Letesvegen til parkeringa på Lete. Gå så over vegen og følg Rogavegen nordover i 150 meter.

Ungdommene har oppmøte på Skysstasjonen og kjører derfra kl1800. Andre som ønsker det kan også møte opp der.

De som i vinter har møtt regelmessig til trening og dette en liten, men etterlengtet overgang. For dere som vanligvis deltar bare i sommerhalvåret er det nå viktig å komme seg i gang jo før jo heller!

Det kan være lurt å ta en titt på terminlista for å blinke ut løp, turer og treninger. Kortversjonen er i Aktivitetsplan øverst til høyre på hjemmesida og i linken Terminliste med funksjonærer like under Aktivitetsplan er den komplette lista.

Velkommen til o-sesongen 2017!



Pokèmon, appelsin og puslespill-løp i førpåske-avslutninga.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2017

Godt oppmøte og stor stemning i vinterens siste trening fra Brekkåsen. Om lag 25 løpere i alle aldre møtte opp til o-sprell og appelsin som en markering av vintertreningssesongen er over og at vi står framfor påska.


Atle presenterte Pokèmon-o-løp for første gang i klubben onsdag kveld. 40 Pokèmoner var "strødd" utover fra Hollumsvegen i øst til bekkdalen vest for Brekkåsen skole. Denne varianten er uten mobil, men med kart og postbeskrivelse uten poster Det ble konkurrert i to løyper og høytidlig utregnet %-vis resultater. Stor innsats av alle og en morsom vri for løperne.

Inne hadde Hege og Ingrid ordnet med saft, kaffe og appelsin til deltagerne som dermed også fikk seg en fin prat sammen. Martin spanderte sjokolade fra det store utland.

Som avslutning hadde Eivind ordnet et puslespill-løp i gymsalen. Fire lag konkurrert i ei hinderløype der det var utplassert kartbiter som skulle settes legges på original-kartet. Og helt til slutt var det to runder med Magic Square som er en fin tørr-trening i retningsforandringer og tommelgrepet.

Snipp snapp snute så var vinter-treninga 2016-2017 over og sommersesongen står for tur - etter en velfortjent påskeferie.



Førpåske-avslutning onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

En lang vintertrenings-sesong er snart over og påska står for tur.

Ungdommene har sin siste inne-trening mandag 3. april kl1900 i Brekkåsen skole med Atle.

Onsdag 5. april kl1800 blir det felles avslutning for rekrutter, ungdom og voksne fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Vi starter med et Pokèmon-o-løp som Atle har utviklet - nytt og spennende! Det er en form for postplukk som ikke krever telefon.

Etterpå blir det en lett servering med appelsin, saft og kaffe. Til slutt avsluttes vintertrenings-sesongen med et innendørs puslespill-hinderløp.

Møt opp til en variert og sosial avslutningskveld!



Oppfriskings-kurs for publisering på hjemmesida tirsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

Så er det tid for oppfrisking av kunnskapene om hjemmesida. Tirsdag 4. april kl2030 i Gruva 1. etasje blir det både kjent kunnskap og noe ny viten for bruk av hjemmesida presentert. Stein Ivar leder det hele og nybegynnere er også velkommen! Bildet er fra kurset i fjor på denne tida.



Vellykket dagsamling for o-avdelinga på Gløshaugen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2017

O-avdelingas første dagsamling på våren gikk av stabelen på Gløshaugen og Kristiansten festning i dag. Her ser vi alle samlet til fotografering med Hovedbygget på Gløshaugen i bakgrunnen og fotograf er John.

Atle hadde lagt løyper på Wing sitt sprintkart og Stein Ivar og Eivind var assistenter. Første økt var lagt til Festningen, der løypa gikk både innenfor murene, men mest rundt Festningen på fine grasvoller blandt gående og løpende trimmere. Korte og lange strekk med mange retningsforandringer ga fin o-trening og i løypa var lagt inn en "sommerfugl". Det er en løypevariant med en felles post og to eller flere sløyfer rundt.

Mellom øktene var det en matpause med pizza i Studentsamskipnadens lokaler på Gløshaugen. Her ser vi gjengen ved oppbrudd før siste økt. Rask løype i gater og gangveier på "høyskoleplatået"- der også sammen mye "publikum" og vårsang av bl.a. ringdue like over stien.


Her ser vi vår nyutviklede trekking av startrekkefølge før løp: HI HA HO - metoden.


Her ser vi deltagere både før start og etter innkomst - ingen skal si at det ikke blir gitt ved dørene!

En svært vellykket samling ble det og som frister til gjentagelse en annen gang. Ved samlingens slutt ga Martin denne beskjed ved henting: Jeg er på Galtvort!