Treninger uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Feb 2017


Mandag 27.2. er det trening som vanlig for ungdommen på Brekkåsen skole 19-21. Onsdag er det o-løp fra Brekkåsen idrettsbarnehage for alle. Kjell Rune har lagt 4 løyper i boligfeltet. Pga snøfallet ble det ikke lagt ut poster i marka. Det er mulig å starte fra kl. 1800. Fra kl. 2000 er det sirkeltrening for voksne.



"Bare" voksne i kveldens trening i vinterferieuka

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Feb 2017

Bare og bare fru Blom! Først langkjøring i en time og så stafett og styrketrening i en time. Det må en si er full valuta for pengene!

Langkjøring var det Hege som stod for i et litt vinterlig vær. Løypa gikk forbi Skjetnegårdene før retur.

Inne tok Reidun over og serverte utklipp-stafett og sirkeltrening for 10 voksne.

Flere bilder ser dere her.



Trening uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Feb 2017

Ungdommer og rekrutter har ingen trening denne uka, mens voksne tar aldri fri! Stedet er Brekkåsen idrettsbarnehage og tida er onsdag 22. februar.

Bl.a. Hege skal servere, trulig ikke mat og drikke, men lede langkjøring fra kl1900. Gågruppa er som vanlig sterk og klar fra samme sted.

Reidun vil så leder oss under innetreninga kl2000-2100 med sirkeltrening.

Som vanlig blir nok også denne kvelden innholdsrik og får neppe et preg av hvilehjem.



Trenings-ivrige løpere i alle aldre onsdag kveld. Visning av ny o-vest.

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2017

Fornøyde på voksentreninga rundt oppgavene i karttegn-stafetten som Ole hadde ordnet onsdag kveld.

Ungdommene våre møtte til den andre treiningsøkta denne uka til løpetrening ute med bl.a. karthuskløp med Atle som leder. Sitrende spenning i garderoben før starten på økta kan sees her.

Rekruttene hadde mye om kart og det ble innendørs stjerneorienteing i to varianter som kan sees her. Trine og Eivind hadde styringa.

Voksne fikk ei solid øket med intervall først og trakk deretter inn. Lett oppvarming med karttegn-stafett før tradisjonell sirkeltrening. Ole var bas for en gjeng som har stor innsats på alle nivå.


Som et ekstra innslag i voksentreninga ble den ny o-vesten vist fram. Den framstår som en sommer-overtrekksdrakt uten armer: Samme design og passform - veldig behagelig! Ferskvare er det, da merkelappene på dette tidspunktet ikke er tatt av.

Modellen er innleid fra en av de store motehusene i Europa og har ellers ukjent opphav.



Trening i uke 7

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Feb 2017

Aktiv fysisk trening kombinert med kartarbeide er melodien for o-løpere innendørs.

Trening i kommende uke er som følger:

Ungdom har innendørs trening mandag 13. februar kl1900 i Brekkåsen skole med Atle som leder. De fortsetter onsdag 15. februar kl1800-1930 fra Brekkåsen idrettsbarnehage med Atle og Kjell Rune og da blir det karthusk-trening.

Rekruttene trener inne i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag kl1800-1915 med Trine og Eivind. Her står innendørs o-løp på programmet.

Voksentreninga onsdag er det Ole som har og det blir intervall-trening eller gågruppe fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl1900. Kl2000-2100 er det sirkeltrening inne med noe kart i pausenen.



Bestilling av løpsdrakter og overtrekks-drakter

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2017

Her er deltagerne fra MIL under Midt-Norsk mesterskap i fjor med en blanding av løpsdrakter og overtrekks-drakter.

Det er bare to måneder til vi starter treninger i terrenget og vi må ruste oss til det!

Legger ved bestillingsliste for løpsdrakter og sommer overtrekks-drakter fra Trimtex. Alt er i klubbfarger og med klubbens skrift/logo. Det er ikke nødvendig med nylon-drakt og overtrekks-drakter for å delta i treninger og løp, men både løpsdraktene og overtrekks-dressene er behagelige plagg samtidig som det er moro med klubbdrakter.

Er det spørsmål er det bare å ta kontakt både på telefon eller direkte på trening onsdag kveld.

Bestilling av o-klær 2017

Navn:…………………………………………………………………………………………

Sendes Ingrid ingrid.ronning@salmon.no innen onsdag 15. februar 2017.

Spørsmål om draktene kan rettes til Ingrid på mobil 99572383.

Størrelser kan du lese om her http://trimtex.no/no/storrelsesguide/customer-service-b2b-Sizeguide.html . Erfaringsmessig er draktene generelt litt små i størrelsen. Draktene leves med MIL/o-avdeling logo og design.

Løpsdrakt, nylon

Antall

Størrelse

Pris til medlemmer

(Listepris i parrantes)

Extreme skjorte, kort arm, unisex

450,00 (499,00)

Extreme skjorte, kort arm, dame

450,00 (499,00)

Extreme skjorte, lang arm, unisex

500,00 (549,00)

Extreme skjorte, lang arm, dame

500,00 (549,00)

Extreme bukse, knekort

375,00 (412,00)

Basic bukse, lang

300,00 (349,00)

O-legger, sort

450,00 (450,00)

O-sokk, sort

200,00 (200,00)

O-avdelinga gir rabatt på draktene fra Trimtex. Priser er inklusiv klubbfarger, trykk og logo på skjorte og klubbfarger på bukse.

Extreme skjorte og bukse er formsydd.

Vedr. størrelser kan det sies at Eivind har størrelse Basic /Extreme; XL og eksempelvis Kjell Rune har Extreme; L. Spør gjerne om å få prøve på drakt hos noen som har.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Treningsdrakt sommer

Antall

Størrelse

Pris til medlemmer

(Listepris i parrantes)

Element jakke, voksen i herre eller dame

1300,00 (1299,00)

Element bukse, voksen i herre eller dame

800,00 (799,00)

Element jakke og bukse, voksen

1850,00 (2098,00)

Element jakke, barn

500,00 (999,00)

Element bukse, barn

650,00 (649,00)



Prisene er inklusiv lagsfarger, trykk og logo og uten begrensinger nedover i antall plagg. Overstiger antall plagg 10, går prisen ned med 100 kroner. O-avdelinga gir rabatt (50%) på jakka til barn og 250 kroner i rabatt på hele settet til voksne.



Varierende oppmøte under kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Feb 2017

Fullt lag med 6 Rekrutter i kveld og med 3 voksne med som hjelpere. Kart-tegna begynner å sitte og himmelretninger og retningsforandringer gikk også som en lek! Trine, John og Eivind hadde en lett jobb. Full fart i hinderløypa med puslespill til slutt.

Atle hadde ordnet med linjeorientering til Ungdommene, men det ble en kald fornøyelse i en bitende sno i Klemmets veg.

Stein Ivar ledet an i en times langkjøring før det ble tradisjonell sirkeltrening inne med ei fin uttøyings-økt til slutt. Godt oppmøte tross litt forkjølelse og sydenfarting.

Noen smakebiter på kveldens sirkeltrening for voksne i denne videoen.



Fullt trøkk på trening denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Feb 2017

Full rulle med treninger i uke 6!

Atle leder trening for Ungdommene mandag 6. februar kl1900-2030 i Brekkåsen skole der det blir innendørs-trening og, sammen med Kjell Rune, onsdag 8. februar kl1800 fra Brekkåsen idrettsbarnehage der det blir løping og noe kartarbeide.

Trine og Eivind har ansvaret for Rekrutt-treninga fra Brekkåsen idrettsbarenhage onsdag kl1800-1915 der det inne-trening med både ball-lek og o-leker.

Stein Ivar har voksentrening onsdag. Det starter med langkjøring fra kl1900 både for løpende og gående. Kl 2000-2100 blir det sirkeltrening inne med litt kartlesing i pausene.

Og som ikke det var nok blir det Hovedløpsprosjektet på Åsvang skole kl.1800 – 20.45 for de over 13 år. Atle vil informere spesielt om dette til aktuelle.



Vellykket Purple Pen-kurs torsdag kveld i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Feb 2017

7 ivrige deltagere på lagets første Purple Pen løypetegnerkurs. Atle hadde laget et flott opplegg med en innholdsrik og illustrativ veileder til kurset. Alle deltagere kom raskt inn i dataprogrammet og fikk fort inntrykk av at det var noe enklere å bruke enn OCAD. Da gjenstår det for deltagerne å ta det i bruk i ordinær løypelegging, slik at flest mulig operasjoner blir rutine.


Gode forhold på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Feb 2017

Nesten 30 løpere i klubben deltok på kveldens trenings-o-løp fra Brekkåsen Idrettsbarnehage. Det var utfordringer nok for de fleste ute i mørket rundt myra ved Saga på Gimse, hvor løypelegger hadde lagt poster i de tre lengste løypene. Løperne fikk trening i retningsendring og holde stø kurs. Våre yngre løpere fikk erfare at det kan være smart å sette ned tempoet noe for å unngå å gjøre feil underveis. Man kan fort miste orienteringen ute i mørket, hvis man ikke passer på og sjekker kart og kurs ofte. Flere voksne løp sine løyper i tillegg til å hjelpe de yngre i sine løyper. Vi hadde tre deltakere i nybegynnerløypa også i kveld. Postene i den løypa var satt ut i boligfeltet. Ingrid ledet etterpå innetreninga for de voksne.

Tre fornøyde ungdommer etter kveldens økt. Det vanket godbit på alle som fullførte.

Audun hadde fortsatt litt saft igjen i beina etter helgens Marcialonga. Han suste gjennom langløypa i kveld på litt over 30 minutter.


Flere bilder her