Flott forhold for o-løp i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Nov 2017

Over 20 møtte opp til nattløp og 13 var med i sirkeltreninga.



Det startet med nattløp i Hollumsåsen der Martin hadde lagt 3 løyper. Fine løyper og helt magiske flotte løpsforhold. Så godt som helt bart og nesten ingen is. Ungdommen var mest nøye med å sjekke kodene, mens noen av de eldre var mer avslappet og fikk derfor litt oppstramming av løypeleggeren for å ha stemplet på feil post. Det var noe med en stolpe i dyrkajorda som ikke var gravd ned på rett plass - det blir rettet opp til neste løp. Alle i kjempehumør tross dette!

Bildet til venstre viser kjente størrelser i et kontrollert kaos før start. Til venstre ser vi noen gjesteløpere med Nils Melhuus i midten som var ivrig medlem av o-miljøet i MIL for en del år siden. Han er sønn av Ingjerd og Martin. Nils var god løper, løypelegger og synfarer.

John organiserte styrketreninga for de 13 som ble med. Her ser vi en videosnutt fra mellomspillet mellom o-løpet og sirkeltreninga. Ungdommen mest aktiv og de noe eldre ungdommene litt mer avventende. Som ikke over to timer med trening var nok ble det arrangert en spesiell stafett - ikke helt vanlige framdriftsmåter i skogen, men god trening - se video herse video her.

Stor innsats av alle! En vellykket aften på Brekkåsen. 

Neste gang er det langkjøring på programmet og gågruppa er da på plass.





Trening i uke 48

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Nov 2017


Mandagstreninga er det Kjell Rune som har fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballspill, o-teknisk trening og styrketrening står som vanlig på programmet.

Onsdagstreninggår fra Brekkåesen idrettsbarnehageFra kl 1830 er det natto-løp for både rekrutter, ungdom og voksne. Martin har lagt tre løyper der det er ei nybegynnerløype på drøyt 1km, ei enkel mellomløype på 2,3 km og og ei lang løype på 3,2 km. Løypene går fra Brekkåsen og i Hollumsåsen. Det er kjempefine forhold for nattløp for tida: Bart i skogen og beskjedent med is etter stiene! Refleks, lys og pigg anbefales. 






Her ser vi Brekkåsen til høyre, Kneppen midt i bildet (øverst oppe i dyrkajordstripa) og Hollumsåsen til venstre. Løypelegger melder om jomfruelige forhold for natto-løp! 


Etter o-løpet, kl 2000, leder John sirkeltrening inne for ungdom og voksne. Full rulle! 



Vindfull trening i kveld - bedre inne viste det seg

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2017

 


Eivind ledet tre spreke rekruttdamer inne med elefantball, karttegn-gjenkjenning, hinderløype og Belgisk orientering. 

Kjell Rune hadde trening for ungdommer og voksne og det startet med intervall-trening med poster lagt i passe lang løype. Inne ble det ei god økt med styrkeøvelser som kommer godt med når sesongen starter om noen få måneder. 

Erik, Erik Andre, Johannes, Leah, Vårin og Ingrid er avbildet etter sine treninger. Her er det ikke noen sure miner!



Historisk klipp

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2017


O-magasinet Orientering som o-forbundet gir ut er utmerket lesestoff for oss o-løpere. Det er fullt mulig å abonnere på bladet eller spør etter et eksemplar som sirkulerer i miljøet.

Her har vi klippet fra siste nummer i serien Historietimen (Det er spørsmål også som bonus på denne siden). En kort og grei gjennomgang av hvordan o-løpere har kunnet bevise at de har vært på alle postene siden etter krigen og til nå. Et innlegg i debatten om det blir tøtsjfri stempling i alle løp er også flettet inn.



Trening i uke 47

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Nov 2017


Mandag- og onsdagstreninga ruller videre kommende uke.  Atle leder ungdomstreninga i Brekkåsen skole mandag 20. november kl 1900-2030.  Ball-leker, styrketrening og o-teknisk trening står på programmet som vanlig.

Eivind har treninga for rekruttene onsdag 22. november kl 1830-2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Elefantball, kanonball, hinderløype med kart-tegn m.m. er planlagt.

Ungdommene og voksne samme kveld ledes av Kjell Rune. De starter fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900 med intervall og kart som veiviser. NB! Ta på refleksvest og piggsko - Ta med brikke og kompass også! 

Kl 2000-2100 er det sirkeltrening inne i salen.

Full rulle på alle arenaer!



Langkjøring og karttegn var noe som ble servert i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2017

Erik, Mathias, Vårin, Leah og Ingrid knipset etter rekrutt-treninga i kveld. Det var trening med høy intensitet!


Rekruttene hadde både elefantball og kanonball på tapetet. Ellers var det en runde med repetisjon av grønne, blåe og brune kart-tegn. Så var det flere runder med kart-tegnstafett i ei hinderløype og retnignsforandringer med kart i Magic Squaere. Eivind ledet treninga.


 


Ole hadde onsdagstreninga denne uka. Først var det langkjøring med kart og tre løyper i området Nordgardsmyra, Rimol og Bagøya. Her får ungdommen instrukser og det diskuteres hvilken av de tre alternativene som skal velges.







Ungdommen slapper av etter  langkjøringsøkta og venter med lengsel og smerte på sirkeltreninga.









 






De voksne venter også og det ser ut til at stemningen er virkelig tilfredsstillende. Har det vært litt for slapp langkjøring?



Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Nov 2017









Ole har voksentreninga denne uka. Langkjøring og sirkeltrening står på programmet.























Atle har ungdomstrening mandag 13. november i Brekkåsen skole mellom kl 1900 og 2030. Ball-leker, styrketrening og o-teknisk trening står på programmet.










Eivind har treninga for rekruttene onsdag 15. november i Brekkåsen idrettsbarnehage mellom kl 1830 og 2000. Repetisjon av kart-tegn, hinderløype, himmelretnigner, Magic square og ball-lek er på tapetet.








Ungdommene og voksne har trening onsdag 15. november med Ole som leder. Kl 1900 starter med langkjøring for noen og der det blir egen gå-gruppe samtidig. 

Kl 2000 trekker alle inne til sirkeltrening. Det er ikke sikkert det blir kart-trening denne gangen som her fra ei trening i vinter.



Nattløp i Bagøya og sirkeltrening på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Nov 2017

21 møtte opp hos Ole i Bagøya for å løpe en runde på Kuba, Anemarka og i dyrkajorda rundt gardene i Bagøya. Stein, Øyvind, Ingrid og Kjell Rune var ikke helt ferdig med løpet etter innkomst som vi ser.








Stein har her fått kontakt av 1. klasse med tistel i åkerkanten på elvemelen midtveis i løpet. Ikke et dødelig angrep, men litt småstikking ble det. 


















Det ble nokså variert terreng med mye flat dyrkajord, tett skog spesielt på Kuba og noe i Anemarka og flat og lettløpte grasseltter i Anemarka. Alle kom rundt i god fart!

Etter løpet trakk de fleste opp til Brekkåsen idrettsbarnehage der Ingrid ledet sirkeltreninga for de 18 oppmøtte. Her er en smakebit fra kveldens trening inne.



Trening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Nov 2017

 

Vintertreninga forsetter denne uka. Bildene er fra natt-løp i vinter i samme området som kommende onsdag, den gang med Ole som løypelegger.

Ungdommene har inne-trening fra Brekkåsen skole mandag 6. november kl 1900-2030 som vanlig med ballspill, o-teknikk og styrketrening.

Onsdag 8. november blir det o-løp i Bagøya for alle med samling hos Ole med start fra kl 1830. Tre løyper fra 2 km til drøyt 4 km som går mye i upløyd åker, på Kuba og i Anemarka. Her blir det stor fart i flatt og lettløpt terreng. Eivind er løypelegger. 

Etter o-løpet drar ungdommer og voksne til Brekkåsen idrettsbarnehage hvor det blir sirkeltrening kl 2000-2100 med Ingrid som leder. Rekrutter har ikke inne-trening denne uka, o-løpet blir ei nybegynnerløype av det enkle og fartsfylte slaget.





Pangstart på fellestreninga i kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2017

Full fres både ute og inne under treninga onsdag kveld på Brekkåsen. 3 rekrutter, 9 ungdommer og 12 voksne møtte opp til første onsdagstrening i høst.






Leah, Ingrid og Erik viste stor iver og stor o-kunnskap under rekrutt-treninga i kveld med Eivind som leder. Elefantball, kart-tegnrepetisjon, kart-tegn-stafett og Magic Square stod på programmet. Alle har tatt et stort steg fra i fjor både fysisk og o-teknisk. Flott! 

Se video fra treninga her.






Ungdommen var for første gang med sammen med de voksne under hele treninga og det så svært lovende ut!

Stein Ivar hadde lagt opp et praktisk opplegg med poster i tre løyper som ble brukt i intervalltreninga. Her kunne alle med ulik fysiske kvaliteter være med neste i samla flokk, da løypene kunne bli av ulik lengde.




Både voksne og ungdom trivdes i lag selv om det ble både to og tre på hver av de 9 stasjonene, så her er det nok plass til flere før vi må rive vegger. Se video fra treninga her.

Se video fra treninga her.